Германският военен министър в шок от победата на Тръмп

Според Урсула фон дер Лайен изборите са срещу системата
Обновена: 9 ное 2016 10:03 | 9 ное 2016 09:55, Петя Славова
122
Германският военен министър в шок от победата на Тръмп
Снимка: БТА

Германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен заяви пред телевизия А Ер Де, че е шокирана от  резултатите на президентските избори в САЩ, сочещи победа за републиканеца Доналд Тръмп, предаде ТАСС.

"Щом видях как се развиват нещата, изпитах сериозен шок", каза тя, цитирана от БТА. Според анкети едва 4 на сто от жителите на Германия са искали той да спечели вота.

Още по темата

"Според мен Тръмп е наясно, че това не бяха избори в негова полза, а избори, насочени срещу Вашингтон, срещу системата", заяви Фон дер Лайен.

Тя каза, че въпреки всичко гласуването е било "демократично и свободно", следователно "тази реалност трябва да се приеме".

Фон дер Лайен не даде прогноза какво ще се случи в трансатлантическите отношения.

"Започва фаза, в която се сменя администрацията, появяват се много въпросителни", каза тя. По думите й Европа има интерес САЩ "да останат открита страна, готова да носи отговорност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Швабите са се напълнили с подобни лелки и бабишкери, зеленопедерските "идеали" съвсем са им се забили в гъ3a.
87
0
 
7
 
! Отговори
o.o преди 7 години
Както в Европа им е писнало от тази "система", така и в САЩ! Не се учудвайте, ако на следващи избори не оцелеете! Хората ще гласуват за всеки друг алтернативен, а не за статуквото! Наводнихте Европа с бежанци,дали обикновения германец му е много приятно да гледа как го ограбват, бият и изнасилват жена му? Просто си мълчи, за да се започне изказвания като фашист, расист, нетолерантен и пр., и обществото да се запали...
86
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политиката и военната професия са мъжки професии.За тях се искат железни топки.Това че държавата на Бисмарк се оглавява от жена а и най-мъжката професия е оглавена от човек който като пикае кляка е най-противоестественната намеса в човешката природа.На тези две професии задължително в конституциите трябва да залегне че се падат на мъж.Стига криворазбрани еманципации,феминизми и тем подобни равноправия.Добре че американците се усетиха и стопираха Г-жа Клинтън.Иначе един Господ знае какво би стана
85
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вън *** от Европа насаден от жалката, деградираща политика на "отворени врати". Крайно време е Германия да се опомни. Всички по-интелигентни немци отиват на работа в UK, USA и Канада, защо ли?
84
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички обратни са в шок!Нормалните ликуват!
83
0
 
28
 
! Отговори
И какво, преди 7 години
госпожо Фон едикоя си, ще трябва да пренаписвате сценариите - пишете, но преди това мислете!
82
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това и вас ви чака, дойчовципроблемът, е че после цяла Европа страда :)
81
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо лъжат хората с нивеи, гарниери и т.н., жена ми е на нейна възраст не използва толкова глупости обаче изглежда много по добре
80
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли най после немеца да се събуди и да изрита такива лелки, като тази и нейната началничка Меркел ,че заради тях Германия освен мигрантско гето е станала на нарицателно за мека китка !!!!!!!!!!!!!!!!!
79
2
 
37
 
! Отговори
мив преди 7 години
До АнонименНикой не се радва на американския *** Тръмп. Чудя се на тъпотията на лайнарката от снимката. Тази тетка обяви Русия за враг. Явно е забравила 1945 г.
78
4
 
30
 
! Отговори
Циник до 97 преди 7 години
Малко бъркаш приятел.....политкоректно е - Bundeswehr - Wermacht е била доказано огромна изпитана военна машина! Бундесвера е сборище на гейчета , мюсюлманчета....и техните психоаналитици...и душевни докторчета!
77
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дамата е шокирана. Русия идва. Даже тази сутрин е мернала Путин да се разхожда край Бранденбургската врата.
76
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние сме в шок от шока на германския военен министър.
75
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В шок ами, щото сега господарят отвъд океана ще нареди 180 градуса завой в политиката на Германия и целия Европейски съюз. Меркел сега трепери от страх, щото новият господар ще я подгони за простотиите, които натвори.
74
1
 
36
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Защо се трият коментарите ми?Обама е история!Дано и толерастката ви мултикулти цензура!
73
1
 
33
 
! Отговори
Циник до ПНХ преди 7 години
Моля, моля....и аз очаквам промени! Преди всичко смяна на курса - време е всички суверенни държави да си сромнят отново за собствените национални ценности, да изхвърлим на ИСТОРИЧЕСКИЯ *** - МУЛТИКУЛТИ, И КРИВОРАЗБРАНИЯ НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ - които ни докараха средновековни ислямски бомбаджии.милиони..арабски...и африкански готованци-*** - УНИЩОЖАВАЩИ ВЕКОВНА ЕВРОПЕЙСКА КУЛТУРА И ТРАДИЦИИ!Иска ми се да вярвам!!!
72
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-жа фон дер *** се приетснява, че може да и изстине местенцето. Искаха Клинтън за да може да продължава продажната им политика на сриване на ЕВропа, ама не им мина номера. Оттук нататък подобни фон дер *** ще ядат ла...
71
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От Урсула фон дер Лайен освен лай и ядене на фон Лаййна какво друго да очакваш.
70
1
 
31
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Казано по-нашенски ,по простичко ,Тя се надява САЩ да остава и занапред полицейска държава по света . А Германия втори васал след Британия ,тъй устройва Урсула фон дер Лайен ,но не и американците.
69
0
 
41
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
меркел да поеме отговорност за бежанците и да подаде оставка сьсипа европаи християнството