Европа застарява, Могерини намери решение – мигрантите

Мигрантската криза щяла да бъде разрешена чрез сътрудничество
8 фев 2017 18:12,
344
Европа застарява, Могерини намери решение – мигрантите
Снимка: архив Reuters

Според върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и сигурността Федерика Могерини със застаряващото си население Европа се нуждае от мигранти и от това да разреши мигрантската криза чрез сътрудничество, а не чрез "затваряне на вратите", предаде AFP.

Още по темата

"Вярвам, че европейците трябва да разберат, че се нуждаем от мигранти за икономиката, заради застаряването на населението", заяви Могерини, цитирана от "Фокус".

"Миграцията може да бъде управлявана единствено чрез сътрудничество и партньорство", добави тя, сочейки, че преградите не може да са решение.

"Има сили по света, които искат друг начин на действие, начин основан върху изграждането на стени вместо на партньорства", посочи Могерини.

"Това не е европейският път. Европа няма да затвори вратите", смята тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
23
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
Заради смешния измислен бизнес са готови да разтурят европейската цивилизация
28
1
 
19
 
! Отговори
есхач преди 7 години
Няма как миграция с друг начин на мислене и виждане за живота да помогне на нас. Във Франция етническите французи имат средно по 1.5 , а имигрантите от Магреб по 6-7 също както албанците в Косово и Македония. Резултатът в последните 2 показва какво предстои на Европа. Западната част на континента може да забави процеса с няколко десетилетия с внос на бели ***/това сме за тях искаме или не/ но Югът на Франция Италия и особено Балканите +Румъния до Трансилвания няма да имат този шанс ако
27
0
 
12
 
! Отговори
Пепи преди 7 години
Тая си беше наред докато беше с дълга коса. Жена отреже ли си косата, значи е изперкала.
26
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Яяя, че аз от кога ви разправям, че европейската нива се нуждае от дълбока оран и засяване.
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
dne bg 37 e za vas sosorosoidi
24
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази говори от името на мега олигархията с големите заводи тук и там. Те имат нужда от евтина работна ръка. Нормалните държави трябва да живеят в смут, високи данъци, престъпност, страх и пълен контрол, за да продължават 4-5 мастодонта да печелят милярди които и те не знаят защо са им...А продажниците в ЕС са на заплата към тях, те не са едни от нас, те са слуги на мега олигархията
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да ние ще ви произвеждаме млади кадри а вие наготово ще ги прибирате. А за нас ще остане от трите най дългото да си го пъхаме по дупките. Е това ако не е унищожение на държави за друго не се сещам. Това ще продължава докато гласувате за мутри и за децата на комунистите. Защото младите няма да останат в държавата ви и да бачкат на мутрите за по 400 лева. Имам трима сина й тримата заминаха навън веднага щом завършиха висше. А такива са милиони които заминаха! А принас са останали само мутрите!
22
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая Магарица колко мигранта е видяла,приела в дома си, работила е с тях, дала си е детето в ясла или училище с тях?!?
21
1
 
32
 
! Отговори
Теди преди 7 години
Застарява, защото такава ви е политиката .Какво направихте за да стимулирате раждаемостта???
20
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ооо, значи ВИЕ се нуждаете от мигрантите за ВАШАТА икономика? А за обикновените хора какво означава това? Престъпност, на каквато не са свикнали и не са виждали, нови данъци (за да се издържат навлеците), по-малко социални придобивки (за да има за джамии, например) ... И всичко това за да развива ВАШАТА икономика. Ама кои сте ВИЕ ..., жалка разпасана пасмина? Ако не можете да развивате икономиките на европейските държави със собствени човешки ресурси, значи за нищо не ставате!
19
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разстрел за такива като тази!
18
1
 
32
 
! Отговори
Eli преди 7 години
Значи преди да приемат нас в ЕС се наложи да търпим визи, процедури, да отговаряме на условия, критерии и да затваряме глави, за да ни приемат, на всичко отгоре имаше допълнителни ограничения за работа. Сега всеки да запоеядал, независимо какъв е, откъде е, ще работи ли...Каква е тази дискриминация?
17
9
 
0
 
! Отговори
zi преди 7 години
ами то проблема е доста очеваден банда , дори за троловете от форума нищо че тролят :))) ... най-малкото е нема хора за пенсия да внасят за да плащат на цялата армия държавни , общински и военни пенсионирани служители :))) . от там като се почне хора за строителство и един куп хора за нискоквалифицирани длъжности по предприятия ... че това поколение дето са създали от мързели , мани къде не работят а чакат помощи , ами и деца не правят :))) ... дай им да тролят по форумите
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въобще не се очудвайте,на мои познати дъщерята отиде да учи в Германияи в целият университет намери арабин за гадже,правиха сватба в арабската държава и сега имат внуче с арабско име ,а дъщеря им бяло хубаво българско момиче,дете на българи инженери по образовние..
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
aaaa iscat mladi momcheta
14
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля, че няколко бежанеца трябва да обърнат внимание на г-жа Могерини, вечерта на някоя улица.
13
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само,че са мюсюлмани. Жените не работят и имат винаги по 5-6 деца. Тоест един работи а води 6-7 човека. Как точно тия са полезни на икономиката ?
12
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ли е бъдещето на ЕС, към който толкова се стремяхме и толкова неща изтърпяхме? Той затова е тръгнал да се разпада.
11
1
 
27
 
! Отговори
Во преди 7 години
Тази требе да иде на пъна за циничен геноцид на местното население на европа. Колко народ измре във войни да защитава граници,идентичност и народа си..тая подарява на черните пълчища всичко изградено и опазено на тепсия.Вън от този пееераски бар,.. Поне американците да ни беха завладели ,а не тия немити магасари..
10
1
 
23
 
! Отговори
БЕЛГИЙСКИ СЪД преди 7 години
Никакво връщане на мигранти във България! Правилно! Могерини си иска мигрантите! Ще се стигне до там че Белгия, франция, Германия ще се бият кой да вземе повече бъдете сигурни! ЕЕе халал да са им само на нас да не ни ги натрапват.АЗ се чудя защо искат и ние да приемаме мигранти? А сетих се искат като на тях им е добре и на нас да ни е зле! Или пък " не искам на мен да ми е добре искам на Вуте да му е зле! Спасени няма. Ще се спасяваме поединично със зъби и нокти няма да позволим ИСЛЯМИЗАЦИЯ!