Меркел поиска обединение срещу тероризма

Тя нарече връзките между ЕС и Русия - проблематични
18 фев 2017 14:02, Петя Славова
59
Меркел поиска обединение срещу тероризма
Снимка: архив, Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че връзките на Европа с Русия остават проблематични, но е важно да се сътрудничи с нея в борбата с ислямския тероризъм, предаде Ройтерс.

В реч пред Мюнхенската конференция по сигурността, в която участва и вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, Меркел подчерта, че съвместната борба с ислямския тероризъм е сфера, "в която имаме общи интереси и можем да работим заедно".

Канцлерът, която беше критична към забраната за граждани от седем мюсюлмански страни да влизат в САЩ, отбеляза, че сам по себе си ислямът не е източник на тероризъм. Тя добави, че е от ключово значение ислямските страни да бъдат приобщени към борбата с ислямския тероризъм, пише БТА.

Меркел декларира, че Германия ще направи "всичко възможно", да изпълни до 2024 г. ангажимента си към НАТО да харчи за отбрана годишно не по-малко от 2 на сто от своя БВП.

В същото време канцлерът заяви, че би желала да обсъди с Русия кибератаките и фалшивите новини. Тя обаче изказа съмнения, че проблемът с фалшивите новини би бил успешно решен преди изборите в Европа тази година.

"Знаем, че Русия много открито заявява, че гледа на хибридната война като на средство за отбрана", каза тя в реч пред Мюнхенската конференция по сигурността, в която участва и вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс.

По думите й би било много добере темата за фалшивите новини да влезе в дневния ред на консултациите между НАТО и Русия.

Меркел подчерта, че връзките на Европа с Русия остават проблематични, но е важно да се сътрудничи с нея в борбата с ислямския тероризъм.

Германския канцлер заяви, че Европа не може да се откаже от принципа за териториална цялост на Украйна, а нормализацията на отношенията с Русия зависят от политическо уреждане на украинската криза, предаде ТАСС.

След края на Студената война международната общност не успя да установи окончателно добри отношения с Русия, каза Меркел, като се зарече да работи неуморно за подобряването на тези отношения, допълни ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
11
 
! Отговори
искам да попитам преди 7 години
До Анонимен 17 "а руската минимална заплата е 200 лева."а българската?
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко време може да издържи най-селната икономика в ЕС да хрантути милиони *** и да увеличава разходите си за въоръжаване.
24
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато кучетата в коментарите ***, Германия си засилва икономиката, а руската минимална заплата е 200 лева. Квичете, кучета, квичете! """Герберюгите ще ги натоварят на една платформа и ще ги стоварятв Орландовци.
23
0
 
13
 
! Отговори
Киро Хикса преди 7 години
До don:Прощавай, но кой е този "санкций", който си споменал? Да не е някой римски пълководец? На такъв ми звучи!
22
1
 
28
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Баба Меркел първо вкара многоброен терористичен "материал",а после търси да се обединява....Наглост или безумие?Колкото до успешната германска икономика-тя се е доказала през годините и винаги е работила добре, независимо от управлението,което по-скоро я бърка,отколкото помага.Само че сега е заложена бомба,която може да срине устоите на цялото общество, неговата същност!И нищо не се прави за да се неутрализира!
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние пък мислехме, че вече сме се обединили, но се оказва че НАТО и ЕС не е обединие освен вече и да се оженим за Германия не виждам повече накъде.
20
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и личи,че нещо не е добре с психиката.Кво стана с бежанците,нали щяха да и подобряват генетиката?
19
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркалице, ти разрешаваш пкк в Германия да си отваря стандове... Ти отваряш ръце на терористи, лицемери...пукайте да ви дойде акъла.Сащ с вашата подкрепа и с подкрепата на ингилизите създаде ИД, pyd, pkk сега се оплакват...Гаргите, които хранихте, почнаха да ви вадят очите, а???
18
2
 
13
 
! Отговори
LUDATA преди 7 години
MERKEL SIAK DA OBEDINI TERORISTITE PRISTIGNALI V EVROPA KATO BEJANCI !!!
17
2
 
46
 
! Отговори
don преди 7 години
Личното ми мнение за тази г-жа Меркел е , че вече не е със всичкият си.Оня ден говори почти за разпадане на ЕС и оставяне в изолация на държавите от източно Европа.. Сега говори за пак за санкций на Русия а пък купува руски газ.От тези санкции българските производители са едни от най губещите. Но докато лижем задниците на брюкселските чиновници ще е така. Те пак проспаха арабската инвазия в Европа. За тях е по важно гейове и лисбийки да имат закони бракове . Просто Европа се разпада чрез мюс
16
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРМАНИЯ ТОВА КЬДЕ БЕШЕ В АФРИКА ЛИ ?
15
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пука ми дали Германия си засилва икономиката. С този баласт, дето има да го изхранва, че и да го отглежда и размножава години наред, скоро ще й трябва нов Бисмарк.
14
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато кучетата в коментарите ***, Германия си засилва икономиката, а руската минимална заплата е 200 лева. Квичете, кучета, квичете!
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Връзките на Европа с Русия остават проблематични, но е важно да се сътрудничи с нея в борбата с ислямския тероризъм". Т.е. пак Руснакът да води война с извергите.Политическият труп си въобразява, че ще излъже Русия, както след победата на СССР над фашизма. Германия продаде фашистите си на САЩ, САЩ дойде на финала да дели "плячката", леконравна Франция се присламчи и тя в дележа, че била водела нелегална борба. Е, да, ама вече не! Москва на сълзи не вярва! Ще си воювате сами,на ваша територия.
12
1
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
за мен германия е терорист и няма за какво да се обединявам с нея да сеобединява с оланд и другите гмо мозьци които я подкрепят видяхме остарим берлин токио до кьде ни докара
11
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Царска Русия им пречеше. Наполеон се пробва, руснаците върнаха визитата в Париж. Пробваха с първата световна. "Внесоха" им революция. Втора световна, Русия оцеля. Обвиниха ги в комунизъм и им спретнаха студена война и желязна завеса. Русия стана капиталистическа държава. Пак им пречи. Е, всеки има право да се бори за кожата си, Русия също.
10
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е братушките да направят една екскурзия с Т-90 до Берлин.
9
1
 
36
 
! Отговори
Хитлер капут преди 7 години
Последният път, когато Германия си мереше пиш.. силите с Русия, знаем добре какво стана. Май пак ще има подобно развитие на нещата. И пак малките ще страдаме без вина.А онези зад океана ще потриват ръце и ще се радват, че конкуренцията се избива.
8
1
 
39
 
! Отговори
:( преди 7 години
Немците явно са напълно ***. Нормален народ не би търпял това изкукало бабе. Да я махат и да я разследват за национално предателство.
7
1
 
26
 
! Отговори
FAKE news преди 7 години
И тази е ционистки агент като Хитлер!Изводите са решили да ни довършат!