Официално: Халид Масуд е терорисът в Лондон

Мъжът е бил разследван, но смятан за "периферна фигура"
23 мар 2017 18:38, Петя Славова
25
Официално: Халид Масуд е терорисът в Лондон
Снимка: Reuters

Халид Масуд е името на мъжа, убил трима души в центъра на Лондон, малко преди да бъде пострелян от полицията, съобщи "Гардиън".

По-рано беше потвърдено, че 52-годишният терорист е роден във Великобритания. Много вероятно е той да е бил вдъхновен от ислямския екстремизъм.

Още по темата

Терористичната групировка "Ислямска държава" пое отговорност за атаката, като обяви, че тя е извършена от "неин войник", пише 24 часа.

Карайки джипа си по моста "Уестминстър", Масуд го забива в минувачите и убива майка на две деца, американски турист. Ранени са 40 души, някои от които са в критично състояние. След това мъжът забива автомобила в оградата на парламента и се затичва към сградата. Преди да бъде застрелян, нападателят наръга смъртоносно и британски полицай, който е на 48 години - съпруг и баща.

Тереза Мей уточни, че нападателят е бил разследван от MI5 преди години, но извършителят бил "периферна фигура" и напоследък не бил следен стриктно от разузнаването.

По-рано бе обявено, че Абу Изадин е името на заподозрения в нападението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
До бай Хой преди 7 години
Когато си толкова ***, че на разбираш сарказма.
23
0
 
3
 
! Отговори
Хм преди 7 години
До ЛуциферТая идея няма да свърши работа-ако за всеки убит при терористична атака се изселват по 20 мю.слита,то ще се получи много малка бройка,а и не е принципно.По-добрия вариант е всеки имигрант(какъвто и да е) извършил НЯКАКВО престъпление да бъде репатриран(по бърза процедура) със забрана да влиза в ЕС доживот.От много време се говори за това,но нищо не се прави.Явно му е дошло времето!Значи законите трябва да са принципни и да важат за всички!
22
0
 
0
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
16 , това което говориш за исляма, не се връзва с това което гледаме по новините. Даже и в ислямски страни в които има мир. Не заблуждавайте или си признайте, че криво сте го разбрали.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
20 милиона мюсюлмани и 20 милиона агенти да ги преследват
20
0
 
13
 
! Отговори
до чичо Цанко преди 7 години
Тези с мирната религия ги оправя само немска окупация и американски бомбен килим.
19
1
 
20
 
! Отговори
чичо Цанко преди 7 години
от мирната религия ще да е
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас!!! Сигурно пак българи и румънци са виновни, че разни родени в УК терористи се мотаят и трепят хора.
17
1
 
21
 
! Отговори
Луцифер преди 7 години
Индивидуалният тероризъм, при който липсва видима организация е почти невъзможно да бъде предотвратен ако ще и до всеки гражданин да се постави полицай! Какво са правили ГЕСТАПО в южна Франция през 1943 г.За всеки убит от засада немски войник за застрелвали 10 случайно задържани французи, а за всеки офицер 40 ! Убийствата са престанали. Ако за всеки убит от терористи граждани се екстрадират по 20 мохамедани, като се почне от имамите тероризмът ще престане.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тия от ми5 са едни киеци.......
15
2
 
26
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Не може да бъде! Този няма нищо общо с исляма. Ислямът е религия на мира, демокрацията, правата на човека и жените. В него няма омраза към другите. Великобритания трябва да спре мигрантите от ЕС, да приеме повече от мюсюлманските държави и да изгради повече джамии, за да разпространява любовта между хората. Терористът сигурно отново е българин или румънец, както обикновено - статистиката го доказва. Типичният атентатор е бял, европеец, християнин.
14
1
 
12
 
! Отговори
Муслито преди 7 години
вместо девици му се паднали 40 ...
13
1
 
14
 
! Отговори
Гост преди 7 години
"Много вероятно е той да е бил вдъхновен от ислямския екстремизъм." Неее, едва ли, изобщо не ми звучи логично."нападателят е бил разследван от MI5 преди години, но извършителят бил периферна фигура и напоследък не бил следен стриктно от разузнаването." Ето, специалните служби гарантират 100%, че нищо опасно няма да се случи. Както на нашите граници гарантират, че всички са мирни бежанци, историите им са истина и мечтаят да се интегрират в цивилизования свят.
12
2
 
12
 
! Отговори
Аутист преди 7 години
халид масуд, британец, мюсюлманин, терорист. Nuff said...
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Karal e 4x4 , ne Jeepdavaite viarna informatziaAko ne znaete razlikata...chetete
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Местна тарамбука за ужас на празноглавите педридиоти.
9
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не искат български, румънски и украйнски лекари да им чистят домовете, не искат български, румънски и украйнски инженери да им отпушват каналите ... най-си искат от тези с брадите
8
1
 
31
 
! Отговори
Англичанин Толераст преди 7 години
Ние ще помогнем на бежанците да се интегрират, идвайте още ще ви даваме помощи за безработни за всичко! Не искаме никакви гадни българи и румънци да работят в Англия!
7
2
 
14
 
! Отговори
упс... преди 7 години
потвърдено е, че 52-годишният Халид Масуд терорист е роден във Великобритания.------Чистокръвен англчанин!Борец за "свободна и независима" Британия и въвеждането на закона на Шириата!100% гласувал "За" излизането на дребноБритания от ЕС и против присъствието на чужденци от ЕС!Ми, че то почти, като политиката провеждана от правителството на баба Тереза Мей!?
6
3
 
17
 
! Отговори
Бай Йox преди 7 години
Ей затова - цялата *** да си ходи в топлите страни. Не знам какво правят въобще в Европа! Хем дошли тук да ядат на аванта, хем не им стига... Като на някои, дошли преди ного години от Индия...
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Британски учен, направил краштест в реална обстановка.