ЕП иска Унгария да бъде лишена от право на глас в ЕС

ЕК да наблюдава как правителството използва парите от еврофондовете
17 май 2017 20:00, Елка Василева
63
ЕП иска Унгария да бъде лишена от право на глас в ЕС
Снимка: архив, Reuters

Европейският парламент прие резолюция, в която призова за отнемане правото на глас на Унгария в Съвета на ЕС.

ЕП призова унгарското правителство да отмени законите, които утежняват правилата за дейност на неправителствените организации, както и за хората, търсещи убежище.

Мнозинството от евродепутатите призовава Централноевропейският университет да остане в Будапеща.

Европейската комисия следва да наблюдава внимателно как унгарското правителство използва средствата от фондовете на ЕС, се посочва в документа.

Резолюцията беше приета с 393 гласа "за", 221 "против", с 64 въздържали се.

Процедурата, за която ЕП днес призова, може да бъде задействана по искане на евродепутатите, ЕК и мнозинството от държавите в ЕС.

Европейската комисия същевременно съобщи, че продължава наказателната процедура срещу Унгария заради законодателството, свързано с предоставянето на убежище. Комисията отбелязва, че Унгария нарушава международното право, като не предоставя достатъчни възможности за подаване на молби за убежище, задържа в разрез с нормите мигранти и ги връща обратно в несъответствие с утвърдените общи процедури. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
33
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Що за простащина? Маджаринът не го уплашиха в 1956 година танковете на великия СССР,тези ....ще му пръднат! Ха кажете, че са нормални..! Щели да го лишат от глас... Това не е *** Балкански, да се продава за двайсетина сребърника! Тук става въпрос за идентичността на съответната нация и не само унгарци, но и поляци, словаци, надявам се и други разумни ръководители, ще им се озъбят на тези продажници! Европейци......
6
2
 
5
 
! Отговори
Балиго преди 6 години
Правото на глас на държава, община, дори на нивото на отделен човек, трябва да е обратно пропорционално на процента хора с вредни професии, най-вече рибари.За да се оправи Европа, трябва да се наложат огромни такси на рибарите и тези пари да се използват по предназначение.
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очевидно ЕС не може да се реформира и агонията ще да продължи десетилетия през които бедните като България ще затъват все повече в мизерията а бюрократите в Брюксел ще стискат до послено кокала. Не се знае дали след 10 години в ЕС ще останат българи на тази територия която географски се води България.
4
26
 
4
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Е па какво лошо видяхте от ЕС и какво хубаво от Орбан.....ако не бяхме в ЕС сега мин заплата щеше да е 200лв мутрите щяха още да са по улиците а баце ви Бойко щеше вече да е пожизнен ПРЕМИЕР ....
3
3
 
26
 
! Отговори
ИВО преди 6 години
ДРЕМЕ ИМ НА УНГАРЦИТЕ.ЕВАЛА. ДА СЕ РАЗПУСКА ТОЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ.НОЩО ДОБРО ОТ НЕГО.ЗАЛИВАНЕ НА ЕВРОПА С ИСЛЯМИСТИ.САЩ Е ВИНОВЕН ЗА ТАЯ КРИЗА ДА СИ ГИ ВЗИМАТ В САЩ
2
1
 
34
 
! Отговори
МРАВКА преди 6 години
ЕДИНСТВЕНИЯТ ДОСТОЕН ПОЛИТИК В Е.С. ИЗЛЕЗЕ ОРБАН.НЕГОДНИЦИТЕ И ПРЕДАТЕЛИТЕ В Е.П. И Е.К. МЯСТО НЕ СИ НАМИРАТ ЧЕ НЕМОГАТ ДА КОМАНДВАТ УНГАРИЯ.ДОЛУ Е.С. ОРГАНИЗАЦИЯ УПРАВЛЯВАНА ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ.СЕГА ЩЕ НИ НАЛОЖАТ НАСИЛА ВНОСА НА Г.М.О. ПРОДУКТИ ЗА ДА УБИЯТ БАВНО И СИГУРНО МИЛИОНИ ЕВРОПЕИЦИ.
1
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Личи си кой защитава престъпника Соросс! Но Орбан по-скоро ще отиде при Путин, от колкото да се подчини на тези идьоти.