Преднината на блока на Меркел пред социалдемократите расте

Подкрепата за ГСДП спада до 25 процента
29 май 2017 10:00, Елка Василева
4
Преднината на блока на Меркел пред социалдемократите расте
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Консервативният блок Християндемократически съюз/Християнсоциален съюз (ХДС/ХСС) на канцлера Ангела Меркел увеличава преднината пред основния си опонент - социалдемократите, които продължават да губят подкрепа, предаде Асошиейтед прес.

Анкета на института Емнид за вестник "Билд" сочи, че подкрепата за блока на Меркел остава без промяна - 38 процента, докато подкрепата за социалдемократите на Мартин Шулц е спаднала с един процентен пункт до 25 процента.

Одобрението за ГСДП рязко се повиши, след като през януари Мартин Шулц бе номиниран за конкурент на Меркел за канцлерския пост на изборите през септември.

Подкрепата за социалдемократите обаче спадна, след като ГСДП изгуби изборите в няколко провинции.

Подкрепата за Свободните демократи и Зелените се увеличава с по един пункт до 8 процента и двете партии се изравняват с Левите, които са изгубили един пункт, и с Алтернатива за Германия, подкрепата за която остава без промяна.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
как може тази бабишкера да управлява Германия - ми ей така, както тиквата може да управлява в България.*** народ - слаба държава
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ще я изберат тъпите немци,денонощно им промиват мозъците,всички медии работят за Меркел.Истински комунизъм в Германия.