Юнкер предупреди Турция: Зачитайте демократичните ценности

Приеме ли страната смъртното наказание, да забрави за ЕС, подчерта лидерът на ЕК
16 юли 2017 14:23, Красимир Ангелов
168
Юнкер предупреди Турция: Зачитайте демократичните ценности
Снимка: БТА

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прикани Турция да зачита демократичните ценности, ако желае някой ден да стане членка на ЕС, предаде Франс прес.

Още по темата
Както е известно, снощи турският президент Ердоган се произнесе много сурово за пучистите и се закани да има отмъщение и смъртни присъди.

"Година след опита за пуч Европа все още протяга ръка на Турция“, пише Жан-Клод Юнкер в статия, публикувана в неделния брой на германския в. "Билд". Преговорите за влизане на Турция в ЕС вече от години са в мъртва точка, пояснява АФП.

В замяна обаче е необходимо "Турция ясно да демонстрира воля да бъде европейска държава и решително да вземе присърце основните европейски ценности", добавя Юнкер, чиито служби са натоварени да преговарят с Турция за членство.

"Един Съюз на правата на човека, свободата на печата и правовата държава е несъвместим примерно с поставяне под стража в изолация за месеци на журналисти, без да им се повдигат обвинения", добавя председателят на ЕК.

Юнкер споменава и дискусиите за връщане на смъртното наказание в Турция. Ако това стане, вратата към членство в ЕС "ще бъде окончателно хлопната", се казва в статията.

В събота вечер турският президент Реджеп Тайип Ердоган отбеляза първата годишнина от осуетения опит за държавен преврат на 15 юли като обеща "да откъсне главите на предателите", напомня АФП. Ердоган увери, че ще възстанови смъртното наказание в Турция, ако парламентът приеме такъв закон.

По време на неуспешния пуч загинаха 249 души, освен заговорниците, а над 2000 бяха ранени. Турските власти задържаха над 100 000 души, заподозрени, че поддържат връзки с проповедника Фетхуллах Гюлен, смятан от Анкара за основен организатор на опита за преврат. Близо 60 000 от тях по-късно бяха освободени, но повече от 50 000 все още са под полицейски надзор, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Юнкер предупреди Турция: Зачитайте демократичните ценности"---И Ердоган ВЕДНАГА ЗАЧЕТЕ една от демократичните ценности - СВОБОДАТА на преместването от левия в десния и обратно.
57
1
 
2
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До 66. Крайнодесните идеи са забранени със закон в Германия - Да, засега, под диктата на еврогейовете в Брюксел. Е да амазаконите подлежат на промени, отхвърляне, заменяне с нови и т.н. А ако си представяш че една нова война ще се води като предишната, две армии ще залягат в окопи и ще се стелят, много жестоко се лъжеш. И никой няма да запази неутралитет, особено мусулманските страни. САЩ също. Ако ЕС се разпадне и всяка старана решава за себе си какво да прави ще е друго.
56
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ме интересува Турция, стига вече сте ни занимавали!
55
0
 
1
 
! Отговори
Може преди 6 години
И да може...
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Етнически задръстени са те и си го знаят, но са горделиви и не признават.
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може и да е слон-жираф, де да го знаеш
52
10
 
9
 
! Отговори
До етническия турчин преди 6 години
Ти си оксиморон - етнически турчин е все едно да кажеш че си слон-жирафНяма такова нещо, направи си генетичен тест и ще се убедиш сам.Познавам 7 "турци" които си направиха такъв тест. 3 бяха славяни, 2 бяха със африкански генетики, 2 примес индийски и арабски генетики. Вие сте деца и потомци на убийци и крадци на деца, това не е етнос, това е рак. Не се хвалете, лошо е. Опознайте себе си, тествайте се.
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция няма да стане член на ЕС. Тя се ориентира повече към арабските страни, където и е мястото. Да кандидатства за Арабския съюз, поне там ще са лика прилика
50
3
 
9
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН преди 6 години
България е уж европейска страна.Питам ви,КАКВО НИЕ ХУБАВОТО В НАШАТА СТРАНА ОСВЕНА ПРИРОДАТА?
49
3
 
2
 
! Отговори
gg преди 6 години
i bez tova nqma da gi priemat i turciq go znae veche zatova da si gledat tqhnite strani da si spasqt bulgariatA VMESTO DA SE BURKAT V CHUJDI DURJAWI NAY MNOGO SHTE QDOSAT SULTANA NAY NAKRAQ I SHTE QDAT OSMANSKIQ SHUT ZA POREDEN PUT
48
0
 
4
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН преди 6 години
До До 87А ти била ли си в България
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ТЕЗИ *** ЦЕННОСТИ !!!!!!!!!!!!
46
6
 
11
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН преди 6 години
Юнкер може да размаха пръст само на България,но НЕ и на Турция
45
1
 
1
 
! Отговори
DDD преди 6 години
До Анонимен 82Да по територия е била голяма, но например към 1912 г. е имала два пъти повече население от България, при това включваща и Сирия, Ирак, Йордания и други.За земеделието е важно да имаш много земя, най-вече плодородна, но като технологии ако си със десетилетия назад от Запада си е повече в тежест многобройното население.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
шото при нас тези т.н.ценности са само на приказки-в осНОВАТА-ЛЪЖИ КРАЖБИ НАСИЛИЕ НА ГЪРБА НА НАРОДА !
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и до сега не разбрахме в какво точно се състоят тези ценности ! ако може поименно !
42
3
 
7
 
! Отговори
ФАКТ!!!! преди 6 години
Така или иначе турските никога няма и да помиришат ЕС.Австрия,Унгария,Полша,Чехия и Словакия винаги ще гласуват против(Тоест Австро-Унгарската империя) френските ислямизирани *** може и да подкрепят Турция ама тях никой не ги пита.Англия най-големият съюзник на Туркето е аут от Съюза.Германия покрай Австрия ще гласува срещу читаците!И те така!Заминавайте към Китай турски шебеци прости!
41
1
 
2
 
! Отговори
DDD преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯА на тяхно място би ли инвестирал у нас?
40
3
 
4
 
! Отговори
Прав съм и кво! преди 6 години
Щото може би САЩ не кандидатстват за влизане в ЕС.В САЩ само в нйкои щати има смъртно наказание.Като ти харесва Китай заминавай натам ама що все в Германия искате да работите ***.ка ви читашка!
39
4
 
8
 
! Отговори
Глупости! преди 6 години
Извинете ама кой *** изобщо говори за влизане на Турция в ЕС.При положение че тя не споделя нито една от ценностите на този съюз напада и анексира територии както Кипър.Всеки ден нарушава въздушното пространство на Гърция(страна членка) открито заявява стремежа си към заграбване на половин България с цел възстановяване на Османската империя.Да не говорим че Туркето почти няма територия в Европа.