Климатичните промени – заплаха за човечеството

Те могат да бъдат решени само чрез усилия в световен мащаб
17 ное 2017 21:21, Екип на Bloomberg
19
Климатичните промени – заплаха за човечеството
Снимка: Pixabay

Климатичните промени са заплаха за цялото човечество, за всички видове. И те могат да бъдат решени само чрез сътрудничество в усилията в световен мащаб. Те трябва да са много по-големи, отколкото са в момента. Това каза Джери Браун, губернатор на Калифорния, специален гост на конференцията за чистата енергия в Брюксел миналата седмица. В репортаж за Bloomberg TV Bulgaria той заявява:

"Изкопаемите горива са оформили нашата цивилизация, а сега трябва изцяло да се променим към свят с нулеви емисии и трябва да го направим по-бързо, отколкото повечето хора планират".

"2050 е много късно, трябва да го направим по-бързо. И когато достигнем до нулеви емисии, трябва да започнем да извличаме въглеродния диоксид от околната среда, трябва да достигнем до минусови стойности и то много по-бързо. И това ще се случи, ако се фокусираме върху някои от замърсителите с кратък живот като въглероден диоксид и метан. Изваждайки ги от околната среда и намалявайки техните емисии ще ни осигури повече време да постигнем целите си. Вече почти сме достигнали затопляне от 1,5 градуса по Целзий. Бих казал, че самодоволството, безразличието и инерцията определят до голяма степен нормалният ритъм на деня".

За преодоляването им мога да направя съпоставка със изстрелването на ракета в космоса, каза още губернаторът. "Количеството енергия, което е необходимо за изстрелването е огромно и би било немислимо преди 100 години. Но го постигнахме. Почти същото е. Енергията – психическата, духовната и човешката енергия, която ни е необходима, за да постигнем нивото, при което ще изваждаме въглероден диоксид от околната среда, е значително по-голяма, отколкото тази, с която разполагаме в момента. Затова моето послание е много просто: Можем да го постигнем, не сме там още, но ако се обединим и прозрем истината за ситуацията, в която сме, можем да се преборим с това. Водили сме велики битки и преди това. И се надявам, че ЕС ще може да вдъхнови и останалата част от света". 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде да видя как ще го постигнете със сегашната ви кретенска система капитализъм, заради която се стигна дотук и сегашните западнали духовно елити-масони-*** :D
13
0
 
4
 
! Отговори
Философ преди 6 години
До всички .Да така е периоди на затопляне и ледникова епоха е имало и преди ,но времето за което тези периоди са настъпвали е било много по дълго а хората не са спомагали за това защото не са били толкова развити.Днес освен че черпим безконтролно нефт( за формирането му за необходими n години)исичаме безконтролно дървета и т.н все неща който трудно се въстановяват.Идеята е да се замислим и по възможност да върнем баланса в природата не за нас а за нашите потомства .спрете да мислите само за вас
12
8
 
2
 
! Отговори
киреза 70 преди 6 години
ЗАМЪРСЯВАНЕ,ГАЗОВЕ И Т.Н.....ДРЪН ДРЪН ЯРИНА...АБСОЛЮТНА ЛЪЖА,ЗА ДА ГРАБЯТ ОТ НАРОДИТЕ И ЗА ДА ПРЕЧАТ НА НЯКОИ ДЪРЖАВИ ДА СЕ РАЗВИВАТ...ЦИКЛИЧНО НА ПО 6000 И 12000 ГОДИНИ СЕ ПОВТАРЯ ЕДНО И СЪЩО,ПРИЧИНА СА СЛЪНЦЕТО И КОСМИЧЕСКИЯТ ПЪТ НА СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА....АМИ ЧЕ ТО ЕДИН ВУЛКАН ЗАМЪРСЯВА ПОВЕЧЕ ОТ ЦЯЛАТА ПРОМИШЛЕННОСТ НА ЗЕМЯТА...ДАЖЕ ТРЪМП ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ НАРЕЧЕ ШУМУТЕВИЦАТА Л Ъ Ж А!!!
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
40% от замърсяването дължим на сащ и китай. Ако те влязът в час,проблем няма
10
1
 
9
 
! Отговори
goso преди 6 години
Глобалните климатични промени и затопляне на климата са факт. Дали тези промени са причинени от хората, не е съвсем ясно, понеже подобни и по големи затопляния е имало и преди да има хора, но да допуснем че хората и икономическа дейност са причината. Абсолютно сигурно е обаче че със конференции и лозунги този проблем няма да се реши, докато не се договори глобален световен ЛИМИТ НА НАСЕЛЕНИЕТО но нивата от средата на 20 век. Няма начин при 7 милиарда, и по 1 милиард нарастване на всеки 10 годин
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човечеството влияе на климата точно 1%. А някои хора просто си спекулират с това. Историята на климата е такава, че винаги са се редували цикли и периоди. Всички сме чели за ледниковия период, след което е започнало затопляне, след което пак ледников период т.н. и т. н.Иначе химията си навлезна в живота, от това пострашно няма. Химията е навсякъде около нас- във храната, по житата, и т.н.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече е късно за каквото и да било. Още преди 30 години всички бълващи отрови производства трябваше да се или реконструират или закрият. Но лакомите капиталисти не предприеха нищо по въпроса. Сега когато ножа е опрял в кокала и няма накъде някои се сетиха че би трябвало. Какво трябва и те незнаят. Океани и морета са отровени. Храните са отровени. Въздуха е пренаситен с отрови. Земята е натровена реките са натровени всичко около нас е отровено. От къде си мислите чее този бум на ракови заболявания
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** Виновен е, защото обикновенният човек вече идва в повече. Треба РЕДУКЦИЯ. Естествено посредством една хуманна, оздравителна шоковотерапевтична ликвидация, вероятно по наш образец. Ние, като ликвидирахме икономиката, как сума ти народ вазира и тука стана широко, просторно и екологично. Трябва само да се приключи с разните хотелиери и държавни чиновници и мисля, че тука няма да дойде кьорав емигрант. Те Путин затова го турнаха, да натопорчи обстановката и да се захване некое мурабе.
6
3
 
8
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Ми спрете да хвърляте бомби бе, и.д.иот! От началото на 20-Ти век не сте спрели. То войни, то ядрени опити, то спътници, то пак войни... И накрая обикновения човек пак им е виновен, че си карал колата.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТHE Патриот Така е. Ролята на краварите е да намалят убийствената свръхпопулация поне 10 пъти. Това можем да го разглеждаме в комплекс със климатичните промени и лавинообразното разпространение на СПИН, свински грип, диабет и лумбаго. Нарича се авторегулация.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А от какво са породени климатичните промени,дали човечеството не се намесва в природата? Нормално и природата да си връща на нас хората.
3
7
 
10
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
ФАЩ са най-голямата заплаха за човечеството!
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Па какво му е на човечеството? И без туй е поне 5 пъти отколкото трябва. Да не говорим за безодговорни популации без никакав шанс. Например по границата с Русия, Китай държи около 60 мил. незаконородени момчета, които нямат документи, никога не са ходили на училище и нямат право да работят официално. Да не говорим, че не могат да се оженят, защото в Китай за тях няма жени. Ами, ако утре им посочат Сибир и кажат "Там има жени"! Тия за няма 5 г. ще опасят единия от "белите дробове", като кози!
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това значи, че запада е пред фалит, искат хората да почнат да купуват електромобили санким дръпнат напреде. Hай-много да напълнят въздуха и с олово и цинк от акумулаторите. 1 млрд китайци могат да движат със колелета запада не може, дебелите янки по 300 кг ще трябва направо триколки за тях със двойна рама