Съединени европейски щати? 1/3 от французите и германците "за"

Една трета от германците подкрепят идеята на Мартин Шулц
28 дек 2017 21:37,
57
Съединени европейски щати? 1/3 от французите и германците "за"
Снимка: архив Reuters

Близо една трета от германците подкрепят идеята на председателя на Социалдемократическата си партия Мартин Шулц за създаване на Съединени европейски щати, но според публикувано на 28 август социологическо проучване този показател варира силно в континента, предава Politico.

Още по темата

Шулц, който е бивш председател на Европейския парламент, предложи по-рано този месец да се изготви споразумение, което да превърне ЕС в Съединени европейски щати до 2025 г., припомня "Фокус".

Според проучване на „ЮГов“, проведено преди Коледа 30% от германските респонденти споделят подобна идея, правейки така страната си най-подкрепяща плана на Шулц сред седемте, където е проведена анкетата. Френските участници са също сравнително подкрепящи идеята – 28% са за нея.

Великобритания е най-малко подкрепящата предложението държава- едва 10% от британските респонденти биха се съгласили за СЕЩ. Скандинавските респонденти от Дания, Швеция, Финландия и Норвегия са по същия начин неентусиазирани – с между 12 и 13% подкрепа за идеята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Голям просДаже сами си признаха, че ние сме на последна скорост. Струва ми се, че тия се самозабравиха като СССР.
32
16
 
15
 
! Отговори
Шапкария преди 6 години
Аз сьм за Сьединени европейски щати.Защо ли? Ами по добре Германия или Франция да ни дьрпат за носа от колкото кравария или рашкария!
31
9
 
23
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Нали има ЕС, нали е организация. Някои са бедни, други са богати. СЕЩ е поредното л.а"но във вентилатора. Влязохме в ЕС да им прибираме бо.клуците като почнеш от хранителните стоки второ качество до бяла техника и автомобили втора ръка. Хубави, ама втори. Пътищата ни криви, санировките протичат, доходите ниски/на повечето/, мафията в разцвет, идилия. А във "фалиралите" държави хората живеят като бели човеци. Ще стане като" првменил се Илия, погледнал, пак в тия"
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шопаДокато не ми казват кой ще живее у нас съм за.
29
13
 
14
 
! Отговори
шопа преди 6 години
Юнкер го каза кратка и ясно.Единствения начин европейските държави да имат добър живот и да се конкурират със САЩ,Китай,Индия,Русия е да са обединени.Нито една държава поотделно в ЕС няма шанс за нещо повече освен да се превърне в пазар и роб на другите изброени.Света се променя,ако не се променяш и ти заминаваш в историята.Естествен подбор.Предния път когато в Европа се бихме и клахме САЩ и Русия станаха суперс сили.Сега ако се разпадне ЕС,Индия и Китай,САЩ и Русия ще са богати,ние бедни.
28
8
 
18
 
! Отговори
az преди 6 години
"Съединени европейски щати? 1/3 от французите и германците "за" - демек 33%- ама 2/3 - 67% - НЕ СА! ФАЛШИВИ внушения!!! Мерси!!!
27
5
 
9
 
! Отговори
Овчар преди 6 години
До SpaceXSpace4o от превъзбуда да не вземеш да хвръкнеш, момче, че какво ще прави САЩ/CEЩ без тебе
26
7
 
12
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
26 Точно така трябва да ги научим . Техният бум в прираста на населението го дължат пак на Европа и на Америка защото ние развихме медицината така че спадна както детската смъртност така и общата . Сега трябва и да ги научим и да работят ТАМ при тях си защото по никакъв друг начин не можем да ги спрем когато виждат в интернет КАК ЖИВЕЕМ НИЕ да дойдат тук . Те също искат да живеят като нас.
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SpaceXДа съгласен съм, но взимайки им най-добрите кадри не им помага . Тези хора трябва да учат и работят вместо да се размножават безконтролно и да чакат на Европа да им праща помощи. Не им давай риба, а ги научи да си уловят риба.
24
8
 
9
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
23 Как предлагаш да се държат настрана , с картечни гнезда ли . Та тогава слагаш кръст и на Ренесанса и на всичко достигнато от Европа. Единствения начин е като се развият и техните страни ,а това може Обединена Европа да направи иначе България или Македония или КОсовов или Хърватска или дори Германия сами няма да могат
23
6
 
8
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
22 Точно там е разликата , че нямат нищо общо , сигурно си малък за да даваш точно такъв пример защото си нямаш грам понятие какво представляваше Съветския съюз.
22
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SpaceXЕС трябва да запази цивилизацията довела до всички технологии, ренесанса и т.н. Не виждам как може да се постигне това без да се държат диваците извън цивилизовния свят и не се спре с деградацията на обществото чрез налагането на всякакви анормални идеи в семейството и обществото като цяло.
21
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе то вече имаше вече един съюз на съветските социалистически републики. И в него ставаше това което се решаваше в Москва. Другите бяха безгласни. Задача с понижена трудност-открийте разликите с това което ни се готви.
20
10
 
10
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
19 Стига глупости в момента тече енергийна революция и само след едно десетилетие нещата ще са коренно различни . Технологиите се развиват
19
13
 
8
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
17 Заедно по лесно ще се борим и с нелегалната миграция . Не забравяй че в нея е бъдещето в Африка скоро могат да потеглят ЕДИН МИЛИАРД , а само ЕС или бъдещите СЕЩ биха могли да дадат отговор като развият тези страни в Африка , няма друг начин освен да се работи там на место А КОЙ ИМА ФИНАНСОВИЯ РЕСУРС да го стори - ЕС
18
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SpaceX 16Оффф без евтина руска енергия Германия е обречена срещу САЩ и Китай. Защо си си зарил главата в пясъка ?
17
14
 
7
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
Гордейте се българи вече наши Западни покрайнини са на полуостров Бретан във Франция
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SpaceXВиж какво така не може да се прави бизнес иначе винаги можем да правим стига да не ми натрисат нелегални от Азия и Африка.
15
11
 
10
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
14 Този пък , какъв пазар ти е 140 млн Русия в сравнение със 500 млн ЕС за покуптаелната способност няма да говорим.
14
10
 
13
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
13 И какво лошо ти налагат . Налагат ти ред и законност . Борба с организираната престъпност и със корупцията . От това се дърпат нашенските управляващи за да могат да крадат