Лондон няма да запази пълния достъп до единния пазар

Това ще се случи, ако Великобритания приеме основни принципи на ЕС
Обновена: 20 яну 2018 21:00 | 20 яну 2018 20:36,
33
Лондон няма да запази пълния достъп до единния пазар
Снимка: Reuters, архив

Френският президент Еманюел Макрон казва в интервю пред Би Би Си, че Великобритания вероятно ще договори уникални взаимоотношения с ЕС, преди да го напусне догодина, като подчертава, че всички споразумения трябва да са съвместими с правилата на съюза, предаде Асошиейтед прес. 

В предварително разпространени откъси от интервюто, което трябва да се излъчи утре, Макрон посочва, че Лондон няма да запази пълния си достъп до единния пазар на ЕС, ако не приеме основни принципи на съюза, съобщава БТА. 

По думите му това означава, че Обединеното кралство ще трябва да продължи да допринася за бюджета на съюза и да признае четирите основни свободи в блока - свободно движение на хора, стоки, услуги и капитали, както и юрисдикцията на европейските съдилища. 

Думите на Макрон попарват надеждите на някои от привържениците на Brexit-а, които искат запазване на достъпа до единния пазар, но при възстановен контрол върху британските граници и без подчиняване на съдилищата на ЕС. 

Изказването на френския президент разсейва и надеждите на някои британци, че Париж ще бъде по-гъвкав от Берлин при договарянето на сделката за Brexit-а.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
25
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общността на нациите или Британската общност включва 53 независими държави които имат споразумение за икономическо сътрудничество. Така че е спорно кой на кого е нужен повече Европа на Англия или Англия на Европа. Не ги мислете англичаните. За какво им е Европа.
11
11
 
35
 
! Отговори
Sofianec преди 6 години
Znachi mnogo bai ganiovci na ostrova shte go okysat zavaliite! Nishto, vmesto da miqt gazqgi i chistqt bordei tam shte doidat pak kym BG da ni bachkat po evtinko hahahha
10
7
 
65
 
! Отговори
Val преди 6 години
Бивши колониалисти,грабители и експлуататори на половината свят,пирати пияници и хомобандити стойте си в грозният остров и на нас не ни трябвате.Вие с европейски пари се правихте на велики,а сега не искате да ги връщате.Вашето време свърши.Европа празнува,че се отърва от вас!!!
9
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЯМА НИКАКВО ПРАВО НА БЕЗМИТНА ЗОНА!!ПОДПИСАНИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ МЕЖДУ САЩ КАНАДА И ЕС ЗА БЕЗМИТНА ТЪРГОВИЯ СА НАПЪЛНО НЕДОПУСТИМИ ЕДНО ГОЛЯМО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА МЕРКЕЛ СПРЯМО ЕС!!! ПРОДАДЕ НИ НА ТРЪМП ! НИЩО ЧУДНО ТРЪМП ДА И Е ОБЕЩАЛ 100 ЯКИ БЕЖАНЦИ ДА Я ПОРЯТ КАТО РИБА В ЗАМЯНА НА СПОРАЗУМЕНИЕТО В УЩЪРБ НА ЕС!
8
1
 
41
 
! Отговори
Val преди 6 години
Gospoda bivshi Kolonialisti,segashni selski tarikati i badeshti podanici na India,t.e. grajdani na Velikobritania.Zatvariaite si granicite i si xranete *** ot cial sviat koito ste sabrali pri vas.Nie shte vi slojim vizi,zashtoto vie ste opasno ludi
7
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз па не се сещам за някакви английски стоки, дето да си заслужават. Даже и Ролс ройс и бентли са немски марки от много време насам.Единствено Шотландия и Ирландия със уискито си, *** и там не се знае до колко ще останат британски.
6
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Може, може при "сити" българи и доволни управляващи и евробюрократи.
5
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може хем вълкът да е сит хем агнето цяло .
4
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уискито от Шотландия може да поскъпне, но Република Ирландия ще бълва повече.
3
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ще плащат, но без да получават субсидии. И какво ще продават в Европа? Поръчани в Китай стоки.
2
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднъж да си пуснат референдум и го заораха...
1
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това означава, че ще имат частичен достъп до единния пазар от къде на къде и при какви условия?