Английският посланик у нас: Благодарим ви!

"България вече изрази солидарността си към Великобритания"
29 мар 2018 09:10,
282
Английският посланик у нас: Благодарим ви!
Снимка: архив, Булфото

Посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс изрази благодарността на страната си за придприетите от нас мерки по случая "Скрипал".

Припомняме ви, че десетки европейски страни отзоваха руски посланици и дипломати, докато нашето правителство привика за консултации посланикът ни в Москва Бойко Коцев, който късно снощи се прибра, но не пожела да коментира какво ще го консултират.

Още по темата

"Има много страни като България, които поради географски, икономически и енергийни причини, за които е много трудно да вземат такова решение. България присъства в тази реакция на международно равнище, за кеото ние сме много благодарни", заяви днес Хопкинс пред Нова тв.

По думите й за Великобритания няма колебания, а има голяма вероятност Русия да е виновна за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му.

"Русия развива през последните 10 години невропаралитични вещества за убийства в световен мащаб. Това е поредица от действия. Години наред Русия погазва международния правов ред - намесата й в цял свят, кибератаки. У нас това се разглежда като поредица от последователни действия и за нас е много важно да покажем, че ние повече няма да търпим подобни неща", каза още тя.

"Сигурността на Европа е и британската сигурност. Управлявайки развода си с Европа, искаме от нея да постигнем ниво на сигурността, за да можем да се справим със заплахите, защото те не са само към Великобритания", обясни посланикът на Великобритания у нас.

"През последната годинаи  половина водих много разговори с българското правителство и едно от нещата, което се откроява в тях винаги е, че ние ще останем приятели след напускането ни на ЕС. Ние ще продължим да изграждаме вазимните си отношения. Те са много сили в борбата с тероризма, нашите търговски отношения се разрастват. За нас е много важно да продължим да привличаме българските студенти", завърши дипломатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние в ЕС и НАТО ли сме? Май не сме.
123
0
 
15
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Ехааа благодариха ни! Забелязаха ни!!! Какво щастие каква гордост!!!
122
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Позитанските мypзилки полудяха...
121
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сороските *** са в паника, подскачат като жаби.
120
1
 
23
 
! Отговори
123 преди 6 години
"...има голяма вероярност..." Русия да била виновна :DАбе, то и в математическата логика им куца!Осъждат някого за какво....за доказателства. Ако има - ОК, а ако няма ?!? "Голямата вероятност" е субективна преценка. За някои е такава, за други - не е. Доказателствата са арумент за истината. Иначе е...партенка и лъжа!
119
1
 
11
 
! Отговори
Дава тон за отврат преди 6 години
Боко и джендърката дават тон за отврат и помитане от гнева народен на гербавите простаци и продажника Сидеров
118
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам мypзилажа е спешен по тревога на амбразурата...
117
0
 
11
 
! Отговори
До 103 преди 6 години
До И за какво благодари За замазката от наште главочи благодари. А, и за момето с пенюарчето дето Боко го е курдисал да му е бек в проданта мафиотска безмозъчна
116
1
 
25
 
! Отговори
А+ преди 6 години
Цар Борис се противопостави на Хитлер за Русия,а бояАрина Бойко не смее да се противопостави на Борис "Дурачок" Джонсън и на Тереза"Бабуля-L1" Мей ?Защо толкова е слаб боярина Бойко ?(не на килограми -разбира се )Нашите управници са доста зависими и ние не сме сувернна държава ,а сме колония на някаква фалшива и измислена империя -ЕС
115
2
 
26
 
! Отговори
Православен преди 6 години
Англия е естествения и най-голям враг на България. Английски офицери са обучавали турските орди!
114
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ли е имало sms: Няма мърдане! ???
113
14
 
6
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
Предлагам да спрем визите за руски туристи, и без това няма полза от тях, само им сменяме мpъcните чаршафи по хотелите. Предлагам вместо на бедни руснаци да издаваме български визи по съкратена процедура на платежоспособни туристи от Флорида и Калифорния.
112
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дамата е многи хубава. Просто трябва да се спре звука на телевизора
111
2
 
20
 
! Отговори
Проскубан джендър преди 6 години
споменава икономически, географски, но е и ИСТОРИЧЕСКИ за нас причини, а те са връзката ни с Русия заради освобождението. как подминават, как мажат, само и само да ни промият мозъците, както го правят с Мафията Герб
110
2
 
19
 
! Отговори
Пристанище Бургаз преди 6 години
Чакаме танкера с евтината шистова газ от Америка!
109
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите уж сме със Запада, а купуваме руска газ, защо евроатлантиците не купуват американска шистова газ ами купуват руска.
108
2
 
20
 
! Отговори
Ясен преди 6 години
Ема директно ни казва, че сме Големи будали!
107
2
 
24
 
! Отговори
Два часа преди 6 години
Два часа преди ББ да извика посланика, пред МС беше паркирана кола на английското посолство. Тъжно, но факт.
106
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За няколко дни светът заприлича на разбунен кошер заради вашите лъжи, шантажи, заговори и инсинуации... Докога мислите, че ще ви прощават?! Още колко века и колко народи трябва да ви кажат в лицето, че вашата имперска алчност и его са причина за милионите разбити съдби на невинни хора по всички краища?!
105
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плюете Русия, но се молите да идват руснаците да им сменяте мpъcните чаршафи в хотелите, ходи министърката в Москва да моли за руски туристи, що така, а?