Чешкият президент се изгаври с журналисти, изгори... гащи

Здравословното състояние на Земан е повод за безпокойства
Обновена: 15 юни 2018 08:17 | 15 юни 2018 08:04, Елка Василева
65
Чешкият президент се изгаври с журналисти, изгори... гащи
Милош Земан. Снимка: архив, Reuters

Чешкият президент Милош Земан, който редовно се държи предизвикателно и враждебно към журналистите, вчера им се подигра на странна пресконференция, на която изгори чифт долни гащи, предаде Франс прес.

73-годишният държавен глава, чието здравословно състояние е повод за безпокойства, беше обявил, че вчера следобед ще направи изявление пред журналисти, без да отговаря на въпроси. Това породи множество догадки в медиите, включително че може да подаде оставка.

"Извинявам се на журналистите, чиято интелигентност изпробвах, както винаги - напразно", заяви Земан, заобиколен от говорителя и сътрудниците си в градините на Пражкия замък, който е седалище на президентството от 1918 г.

Пред събралите се изумени журналисти Земан запали под надзора на двама пожарникари голям чифт червени долни гащи, като заяви, че "времето на долното бельо в политиката свърши".

Има се предвид акцията на група зевзеци, които през септември 2015 г. се дегизираха като коминочистачи и се качиха на покрива на президентството, където смениха официалния флаг на държавния глава с огромен чифт червени долни гащи, пише БТА.

"Съжалявам, че ви изкарвам тъпанари, наистина не го заслужавате", заяви иронично Земан по адрес на журналистите, преди да се качи в колата си.

Този "хепънинг" на проруски и прокитайски настроения президент предизвика лавина от възмутени реакции.

"Станахме свидетели на най-мъчително събитие от президентството на страната от новогодишното послание на последния президент комунист Густав Хусак през 1989 г.", заяви телевизионният водещ Индржих Шидло.
Президентът, "който би трябвало да е достоен символ на държавата ни, изгаря долни гащи на официална среща с журналисти. Да се пробудим от този кошмар!", заяви лидерът на дясната партия ТОП 09 Иржи Поспишил.

Според официални изявления Земан страда от диабетна невропатия и проблеми със слуха. Той е заклет пушач и любител на бирата и твърдия алкохол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
В цяла Източна Европа се изигра театрото "Преход към демокрация и пазарна икономика".Всъщност,репресивният апарат на комунистическите партии(ДС),завладя икономиката, медиите, след това и политиката.Земан всъщност казва "Забравете за червените ми долни ***, вече съм брутален капиталист и демократ, заблудата ви е какво точно е съвременната демокрация - медийно прикрита ОЛИГАРХИЯ"Простите хора са податливи на манипулиране и следват волята на олигархията, а не собствената си!БСП+ДПС+ГЕРБ=БКП_ДС!
17
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Шорош шортите. Символично и метафорично.
16
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те журналистите по цял свят принципно са си *** лешояди, ама тук особено. Евалата на Земан.
15
0
 
34
 
! Отговори
само да попитам преди 5 години
Какво означава "ГОЛЯМ ЧИФТ ***"!? И тъй като не очаквам отговор, ще цитирам самия Земан:"Извинявам се на журналистите, чиято интелигентност изпробвах, както винаги - напразно".
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
та защо цензурирате, думата ш в е д и, за каквито обвиняват руснаците. Вашата цензура е уникална
13
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка година западът се занимава с една много долна работа - харчи милиарди да разделя славянските народи, които са на територията на около 55 процента от Европа. Не е ли време най-най-най-накрая да се осъзнае, че вместо да разделя, е нормално цялата ама цялата Европа да е в съюз. Кой провежда в Скопие антиславянската пропаганда, че макетата са антички македонци - соросляците и компания. Скопските с оросляци и компания. Кой лъже че прабългарите са перси - нашите со рос ляци и компания.
12
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във всяка държава да мажеш паметници и да поругавъш държавните символи, като замениш знамето над официална институция с *** е престъпление. Обаче сор осоидната пас ми на е НАД ЗАКОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И ЧЕХИЯ. Което показва доколко тези държави са суверенни и независими.
11
3
 
2
 
! Отговори
до 10 клакьора преди 5 години
Защото Лукарски не е бил премиер....
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Простащината е дело на пpocтаци, СДС! Земан не е от тях! Все едно да нарочиш за хулиган талантлив сатирик и да го принизиш до себе си - учиндолския гъсок!
9
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чешките соросляци като си изгорят американските ***, тогава да плюят по президента си.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СДСАма защо си пропуснал трик-изцепките на Лукарски това е върха на елхата
7
25
 
7
 
! Отговори
СДС преди 5 години
Дали е ирония или просто пиянска изцепка-няма значение.Постът му не го позволява....Простащината е в настъпление...Боко,Ердоган, Земан, Тръмп, Дуарте....това е една тенденция, профанизиране на обществото. Наченки има още в масовата култура на 20 век, но с социалните мрежи процесът, като че ли стана необратим.....
6
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами, гледам портрета - красив, одухотворен и питомен бял мъж, за жалост на възраст! Явно не е шампион по тенис - футбол! Може би на младини?! Възрастта не пречи само на наште потентни кoчoвe да са голмайстер!
5
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Земан запали под надзора на двама пожарникари голям чифт червени долни ***......."***, Баце да не е бил в Чехия по това време?
4
5
 
41
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Един умен човек, който им казва "С вашите камъни-по вашите глави" Списвачите, разбира се, не схващат иронията и пускат на читателите една от изтърканите си вече плочи, оплакваща накърненото си достойнство(нещо което го нямат) и жегват човека за здравословните му проблеми-нещо, което едва ли ги засяга.Но иначе той запалил гащите "във присъствието на пожарникар"...Изключително важно пояснение доказващо за сетен път дебилността на журн. гилдия...
3
6
 
36
 
! Отговори
до1 преди 5 години
така ли стана вече, от кой не скача е червен минахме който казва неудобни истини е русофил. Нещо демократичното свобода на словото намирисва на Диктатурата на пролетариата....нали се сещата
2
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До това води русофилията.
1
4
 
53
 
! Отговори
Гостенин преди 5 години
Значи "зевзеци" могат да сложат долни *** вместо държавното знаме, но \президента не може да покаже, че времето на такива "зевзеци" свърши?Джурналята яко ги е бъзнала подигравката със интелигентноста - но нима не е вярно казаното от Земан?Има нещо, което не казва тази "новина".