Макрон отсече: Никой да не поучава Франция за миграцията!

Италия поиска радикални промени в миграционната политика на ЕС
24 юни 2018 18:55, Красимир Ангелов
77
Макрон отсече: Никой да не поучава Франция за миграцията!

Френският президент Еманюел Макрон заяви преди минисрещата на върха в Брюксел по въпроса за миграцията, че никой не бива да поучава Франция по този въпрос, защото тази година тя е втората в ЕС по брой приети мигранти, предаде Франс прес.

Още по темата
Той каза това в отговор на критиките на Италия срещу френската позиция. "Нека не забравяме никога нашите ценности, по този въпрос ще бъде непреклонен", продължи той.

Решението на миграционната криза може да бъде намерено в сътрудничество между част от 28-те държави в ЕС, а не между всичките. Нашите ценности са правата на човека, зачитането на държавния суверенитет и европейската солидарност, подчерта френският президент, цитиран от БТА.

На срещата в Брюксел ще обсъждаме притока на нелегални мигранти и пресичането на каналите за трафик на хора и затова трябва да работим със страните на произход на мигрантите и държавите, през които те преминават транзитно, като Либия, страните на Балканите и Азия, отбеляза Макрон. "Необходимо е да защитаваме по-добре външните граници, като отделим за това допълнителни инвестиции. Трябва да реформираме Дъблинския регламент и да направим тази система по-ефективна", подчерта той.

От своя страна германският канцлер Ангела Меркел посочи, че евентуални двустранни или тристранни споразумения между държави от Европейския съюз по вторичното придвижване на кандидати за убежище в блока ще бъдат взаимноизгодни за страните.

Меркел обяви, че не очаква на срещата на лидерите от ЕС идната седмица да бъде намерено цялостно решение на проблема с миграцията. "Затова сключване на двустранни или тристранни споразумения ще е взаимноизгодно", продължи канцлерката и добави, че по такъв начин отделните страни няма да се налага да чакат всичките 28 членки на ЕС да намерят решение.

"Ще се търсят пътища за разбирателство, които в същото време ще бъдат ефикасни за общите европейски интереси", каза Меркел, цитирана от ДПА.

Италия пък поиска радикални промени в миграционната политика на Европейския съюз, подчерта премиерът Джузепе Конте в кулоарите на днешната среща на лидери от блока, посветена на миграцията.

Дъблинският регламент, по силата на който мигрантите трябва да кандидатстват за убежище в първата страна от ЕС, в която влязат, трябва да бъде напълно преработен, категоричен бе той.

Датският премиер Ларс Льоке Расмусен пък изрази задоволство, че страните от ЕС все повече гледат външните измерения на миграцията, вместо да обсъждат преразпределението в блока. Той отбеляза, че преди година се е обсъждало как да бъде преместен проблемът от една европейска страна в друга, докато сега се обсъжда как да бъде уреден проблемът в тясно сътрудничество със страните, откъдето идват мигрантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
1
 
! Отговори
хан-тервел преди 5 години
Тия от ЕС-нямат образование,дори 1-ви клас.Аз съм напълно сигурен в това.Някой да ме обори.За тия само затвор.
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия 2-та,нещо ме съмнява
48
1
 
1
 
! Отговори
Нико преди 5 години
Правилно след някоя и друга бомба из франция ще обърнат палачинката
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най- важното са интеграционните мерки- затваряне в закрити центрове, сваляне фереджетата, лаическо образование, задължителен труд, възпитание в европейски ценности и полагане на изпит, наблюдение от инспектори, децата задължително под наблюдение и усилия за образование, париране на политическия и ислям и всякакви демонстрации на ислям и неевропейски начин на живот, ускорено депортиране и финансов стимул ако се върнат сами в родината си. Това е важното, а не толкова разпределението по страни.
46
2
 
2
 
! Отговори
пак аз преди 5 години
До баба мараТо бива малоумие ама чак толкова не бива?!?
45
6
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
пак ви повтарям бьлгария вьн от нато и ес от една страна еврогеиоветеот друга султана спасението е с русия
44
2
 
12
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Така ли, а те могат да се месят навсякъде и да натрапват политиката си. Като се желаят да чуят чуждо мнение да си прибират мигрантите и да се оправят както могат франсетата. Ай сиктир от ялови неудачници без семейства с голямо самочувствие. Тоя когато отгледа едно дете поне тогава да плямпа.
43
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТДВКак няма да има? Боко вече е подписал. А то на Меркел-Шмеркел не и трябват 10 споразумения. Едно е достатъчно.
42
1
 
16
 
! Отговори
ТДВ преди 5 години
Меркел се надява на двустранни и тристранни споразумения,обаче дали ще има желаещи? Тези държави и сега имат бежанциНай добре,в районите на война да има демитализирани зони в граничните райони на самите държави.Така,ще се избегнат икономическите!Макрончо за права на човека,та затова реши да сложи данък върху пенсиите,"зарадва " ги много.Тези мигранти както стана в Германия и другаде,вече нв могат да ги контролират,бройката е много.
41
2
 
26
 
! Отговори
Факт!!! преди 5 години
Имиграцията я създаде френският език де що има колония говорят на френски и с това превзеха половин Европа Франция Белгия и вече Швейцария.България обаче не говорим френски да си омитат крушите измекярите у пясъците не сме им длъжни да ги храни който се чувства длъжен.Децата ни с увреждания нямат пари аз ше храня освирепели ***.муни!
40
1
 
8
 
! Отговори
ФРК преди 5 години
Е то да се самозаблудиш,че винаги си прав и че си" Франция",пи точно защото си Франция,нито е времето на Наполеон,нито на империите!Този нарцизъм и високомерие ,идват в повече!Но пак да се делят на съгласни и несъгласни ,да се разиграва задкулисие в ограничен състав не смятам да са еврипейски ценности за съюз!
39
1
 
17
 
! Отговори
Име преди 5 години
"Затова сключване на двустранни или тристранни споразумения ще е взаимноизгодно", продължи канцлерката...канцлерката започна да разпарчетосва европа на дву и тристранки. :-))). а колкото до макрон, всеки добре знае, че диктаторите не приемат някой да ги поучава...
38
2
 
39
 
! Отговори
мак преди 5 години
Защо никой не може да поучава Франция? Значи можете да натрисате на други държави проблема, който сте създали, но никой не може да ви критикува, че загробвате цяла Европа? И само да вметна, че освен добруването на гостите има и други ценности, но те се отнасят за местното население, и изглежда са маловажни за такива като макрон.
37
2
 
51
 
! Отговори
Българин от Германия преди 5 години
Меркелското управление вече е в АГОНИЯ, вижда му се края, конфликтът вътре в коалицията е неразрешим. Затова Меркел се стреми всячески да се задържи на власт.Новото е, че иска ДА КУПИ ПРАВИТЕЛСТВА, готови да приемат мигранти срещу пари !ВИШЕГРАД НЕ СЕ ПРОДАВАТ, дано и Б.Б. не се съгласи да унищожи една държава съществуваща повече от 13 века. Пари се печелят и харчат и пак печелят, замине ли си БЪЛГАРИЯ, няма връщане. ЗАПОМНЕТЕ И МИСЛЕТЕ !!!
36
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм фен на Румен Петков но е прав, че тишината в спалнята ражда безумия!
35
1
 
22
 
! Отговори
Горд Българин преди 5 години
До УточнениеДреме ми на олука какъв е стига да държи австралопитеците при себе си и при оная немска дъртофела, която никога не е имала деца и не познава майчинското чувство. Като са им мили и реват за тях да си ги държат и да си ги отглеждат. Те сами си ги поканиха и сега да не се чудят на кого да ги натресат. Аз не искам разни *** без яснота какви са бандити, или какви да се разхождат свободно тук и да нападат хората.
34
2
 
31
 
! Отговори
гост преди 5 години
като ги гледам тия двамцатА са от истамбулската конвенция.ЖИВИ И здрави да са и дасе обичат
33
5
 
39
 
! Отговори
Горд Българин преди 5 години
Тоя *** на умен ли се прави? Ми никой няма да поучава Франция за миграцията, НО И НИЕ НЕ ИСКАМЕ ДА НИ НАТИКАТЕ ВАШИТЕ МИГРАНТИ, КОИТО ВИЕ ДВАМАТА С ОНЯ НЕМСКИ БАБУШКЕР СИ ПОКАНИХТЕ САМИ. Който ги е поканил да си ги отглежда и това не сме ние българите.
32
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИКОЙ ДА НЕ ПОУЧАВА ФРАНЦИЯ-------------------ми той борисов нали за това отиде - да ги поучава с някакви четири точки.Пък то началството друго приказва.
31
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДВАМАТА *** КАК СА СЕ ХВАНАЛИ ЗА РЪЧИЧКИ.