Една малка държава емигрира на Запад! Мирно и тихо завоевание!

Дания е на първо място по покупателна способност, България - на последно
Обновена: 12 авг 2018 07:48 | 11 авг 2018 17:38,
186
Една малка държава емигрира на Запад! Мирно и тихо завоевание!
Снимка: архив Reuters

Населението на една малка държава с мащабите на Беларус е напуснало Източна Европа в посока Запад от 1990 година насам. Това са приблизително 12-15 милиона души от двата пола, което поставя страните в района на ръба на изчезването.

Ето причините за това в цифри, съдържащи се в австрийски доклад, цитиран от вестник "Труд".

"Младежите в Източна Европа на възраст между 18 и 30 напускат родината си главно по икономически причини. Ако младите хора напуснат, това означава, че по-малко деца ще се раждат в страната. Това означава, че раждаемостта за запазване на броя на жителите трябва значително да надвишава необходимото съотношение от 2,1 деца на една жена, за да се компенсира спада на населението", се казва в документа.

Той акцентира и на общата тенденция намаляването на раждаемостта да продължи.

"Например в Централна Европа броят на децата на жена през 2016 г. е 1,48, в Югоизточна Европа – 1,58. В Западна Европа през 2016 г. раждаемостта е по-висока и възлиза на 1,8 деца", се казва в доклада. Така загубите на Латвия от влизането й в ЕС представляват една трета от населението на републиката, при това една трета от младото население. СССР загуби във Великата отечествена война по-малко в процентно отношение. Защо младите българи повече не искат да бъдат българи, а прибалтийците – прибалтийци – не е тайна. В "равноправна" Европа се яде по различен начин", се казва в материала.

Докладът анализира и разликата в благосъстоянието между Източна и Западна Европа, тя есъществена, стигне ли се до сравняването на заплатите.

"Най-висок доход в ЕС получават датчаните, чиято средна часова печалба без данъците и другите удръжки е 25 евро и 52 цента. По този начин половината от населението на Дания заработва повече от тази сума, а другата половина – по-малко. В Германия заплатите на 50% от населението е над 15 евро и 60 цента на час. В Латвия обаче тази цифра е само 3 евро и 35 цента, в Румъния – около 2 евро, а картината свършва с България, където средното заплащане на труда е 1 евро и 67 цента на час. Ако съпоставим покупателната способност, Дания е на първо място, а България е на последно място в ЕС", уточнява още изданието.

При това за тази статистика са взети в предвид само легалните доходи. Има обаче и сенчест сектор, в който заработват парите си третата каста от "новите европейци" – незаконните мигранти от Африка и Азия и украинците.

"Поляците или българите, много често официално са ангажирани от "белите господари" с черната работа в строителството, ремонтите, почистването, работата във фабрики и заводи, а за кореняците датчани, германци или французи са оставени творческите професии и разсъжденията за "новия свят на постмодернизма, където всичко расте в Интернет", се казва в документа.

Анализът допълва и че е ясен плюсът за хората от бившите съветски републики и другите "млади европейци" пред мигрантите от Сомалия и Бангладеш. Прибалтийците и българите, са народи, които могат поне да четат и пишат, и са с по-близка култура до германците, отколкото арабите, и са напълно способни да бъдат асимилирани и претопени с тяхното второ или трето поколение.

Много хора напускат своите държави и ще продължат да го правят и в бъдеще. Според прогнозите на ООН, всички държави, в които се очаква най-активното намаляване на населението преди 2050 г., са разположени в Източна Европа.

Макар че, когато свършат едните, на "цивилизованите народи" на "старите" европейци ще им се наложи да поемат останалите. "В съответствие със Западнобалканската стратегия, публикувана през февруари 2018 г. Еврокомисията възнамерява да проправи пътя за влизане в ЕС на други страни. С помощта на инвестиции, реформи и усилване на сътрудничеството по пътя им към членство в ЕС трябва да бъдат подготвени Сърбия, Черна гора, Македония, Албания, Косово и Босна и Херцеговина ", се казва в доклада на учените.

Въпреки, че и без косоварите приятелите им от Франция и Германия имат достатъчно проблеми, но варианта с арабите и африканците, е по-лош, и те това вече добре го разбират. Затова славяните за европейците са идеалния вариант.

В доклада си учените допълват и че за да се реализира това мирно и пълзящо завоевание, е необходимо и съществуването на самия ЕС и неговата привлекателност за "диваците" от изтока.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
19
 
27
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Това е демокрацията ,свиквайте ,нужни сте им да им миете кенефите и да миете посраните *** на бабите и дядовците ;) !!!
22
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия след 1000 години се сетиха, че източноевропейците сме бели хора. Късно е чадо. Мандалото лопна.
21
8
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боли ме шмайзера за измислените ни мутри - чорбаджии. Нека умират и фалират, след като са алчни некадърници. Отиваш в Германия и взимаш 3000 евро и си оправяш живота. Българската мутра ще те гърчи и ще ти хвърли 300 - 400 евро, а може и да не ти плати накрая, може и да те пребие. Отдавна съм казал - аз повече за български чорбаджия никога няма да работя. Няма по-големи кожодери от българска мутра-капиталист. За араби и турци ще работя, но никога за българска мутра.
20
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смяната на поколенията вече е факт. Хорат, които са готови да работят за по 200-300лв се пенсионираха или са пред пенсиониране. Никой млад човек няма да почне за под 1000лв. Всеки млад човек знае чужд език или има роднини в чужбина и заминаването на запад е много лесно. Разбира се икономиката ще се промени малко. Шивачките на ишелеме ще изчезнат... и така! По-малко хора по-добре! Поне докато си оправиме кочинката.
19
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът не е в това, че населението на България намалява. Проблемът е, че има едно отношение на млади - стари. И когато тази пропорция стане твърде голяма в полза на старите хора, държавата рухва. Няма кой да плаща пенсиите, няма кой да произвежда, защото няма млади хора. Държава само от старци не може да съществува. Това е страшния проблем на България, че младите хора, нашата кръв и работна сила е изсмукана от западняците. А българските мутри и чорбаджии, освен куршум друго не заслужават...
18
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Източна Европа се е свила до "България,Албания,Македония,Сърбия и Б.иХерцеговина".всички останали държави са извън тази зона на "здрача" .
17
8
 
34
 
! Отговори
историята се... преди 5 години
Ако нещо се промени в ЕС то ще дойде от Австрия, само там има свободна мисъл да се казват нещата каквито са.Германия е загубена кауза.
16
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНапротив, колкото повече хора емигрират, толкова по-зле става. С икзлючение на "колите и трафика" всички останало е наобратно. Липсата на хора ще води до спад на производителността и на пактика до изчезване на цели сектори - просто няма да има кой да работи в тях. Университети и училища ще започнат да се закриват поради липсата на абсолвенти. Всички ще създаде лавинообразен ефект, който ще събори държавата в рамките на година-две-три. Качествените изменения дори не ги замесвам.
15
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите емигрират от Задунайская Губерния, а не от страната България !
14
4
 
83
 
! Отговори
Кой ЛЪЖЕ ? преди 5 години
Нашите "икономисти" и Баце казват , че са дигнали доходите и средната заплата била над 1000 лвГоре пише така: "а картината свършва с България, където средното заплащане на труда е 1 евро и 67 цента на час."Което прави 1.67 х 8 часа = 13.36 евро / ден, или 13.36 х 22 дена = 293.92 евро/месечно, или 293.92 х 1.95 = 573.144 лв./месечно ???Май някой ни лъже, като дърт ром !!!!
13
23
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Европа българите сме втора ръка и винаги ще е така, защото западняците са расисти и нацисти. Лицемерно се правят на толерантни, но всъщност по душа са си нацисти. За да не те приемат за човек втора ръка, трябва да си като руснаците. Да ги биеш здраво, където ги хванеш и да не ти пука. Бий, за да уважаваш. Руснаците могат да ги мразят, но ги уважават, защото руснакът, където и да хване западняк и го спуква от бой и е хиляда пъти по-умен и талантлив от немците, французите и англичаните.
12
3
 
55
 
! Отговори
Вал преди 5 години
Ами изравнете стандарта в целия европейски съюз и никой никаде няма да бяга.
11
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който може да бяга на запад и да си оправя живота, докато е млад. Няма смисъл да стои и да *** мухите в България. Отиваш в Германия и за 4 - 5 години си оправяш живота и пенсия ще вземеш. В България ще останат само старците и хората от ромски произход.
10
12
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Узбекита и таджиките гастарбайтери в Русия живеят много по-добре от нашите черноработници в Германия. А те не са чербноработници, там те са равни с местните веднъж получили разрешение, има бизнесмени, хирурзи, артисти. А българите навсякъде в ЕС ги смята за втора категориия, дори в България са втора категория, внасят им стоки второ качество да купуат с парите които изарват от черната работа на Запад.
9
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, ама в Белорусия са си добре при батка Лукашенко и изобщо не мислят да емигрират.
8
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Любопитен 1Щото в цивилизована държава като Русия не допускат диваци и тъмни балкански субекти - трябват визи .
7
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България аз бих напуснал поради фашистки причини. Не защото аз съм фашист, а обратното!
6
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото повече емигрират,толкова по-добре.Ще намалее трафика и автомобилите по улиците,ще се вдигнат работните заплати,по-лесно ще се влиза в елитни гимназии и университети.Цените на жилищата ще паднат.
5
2
 
40
 
! Отговори
Сс преди 5 години
Къде е световната банка да ми обясни, че много добре си живея и много печеля ! Или ония *** дето вдигаше акцизите и викаше --- Нека поне по едно нещо да не сме на последно място !
4
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички са привлечени от хубавото. Какво чудно има?