"Различен"... В Германия въведоха трети пол!?

Решението е заради дело на ищец, който е "интерсексуален"
Обновена: 15 авг 2018 17:07 | 15 авг 2018 17:00, Елка Василева
138
"Различен"... В Германия въведоха трети пол!?
Снимка: архив, Reuters

Германското правителство одобри днес въвеждането на трети пол в официалните регистри, като човек ще има възможност да се вписва като "различен", предаде Асошиейтед прес.

През ноември Федералният конституционен съд постанови, че трябва да се разреши хора да бъдат вписвани в регистрите нито като жени, нито като мъже, и нареди на властите или да въведат възможност за посочване на трети пол, или изобщо да премахнат графата "пол".

Решението беше по дело, заведено от ищец, чието искане в данните за него в регистъра на ражданията полът му да бъде променен от "женски" на "интерсексуален/различен" или "различен" не било удовлетворено.

Досега единствената друга възможност беше квадратчето за пол да се остави празно, отбелязва АП.

Днешното решение да бъде добавено квадратче за трети пол с формулировката "различен" в регистъра на ражданията изисква и парламентарно одобрение.

Министърът по въпросите на семейството Франциска Гифай, която е представител на левоцентристите - по-малкия партньор на консерваторите в управляващата коалиция - заяви, че това е "важна стъпка напред в правното признаване на хората, чиято полова идентичност не е нито мъжка, нито женска".

В съседна Австрия Конституционният съд постанови през юни, че властите трябва да позволят в официалните регистри да бъдат вписвани хора като лица с различен от мъжкия и женския пол, ако желанието им е такова.

Той обаче постанови и че няма нужда да се променя съществуващото законодателство, защото в него не е изрично упоменато, че полът на хората трябва да бъде мъжки или женски, отбелязва АП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
3
 
! Отговори
Ппппп преди 5 години
Нека сега си представим, че теоретично у нас се въведе подобно квадратче. На каква възраст ще се пенсионират въпросните различни личности, защото у нас мъжете и жените се пенсионират на различна възраст ? А дали може аз да се пиша жена и да се пенсионирам две години по-рано ? А може ли да се пиша, че съм растение и да не плащам данъци, защото растенията не плащат данъци ?
97
0
 
2
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Аз пък искам да има квадратче и за шматка.Ей тъй и аз имам право да се самоопределям.Тези различните в коя тоалетна ще с.ерат.
96
14
 
4
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
Напълно адекватни мерки от страна на германското правителство все пак живеем в 21 век и обществата се развиват , медицината също. Това не беше възможно само преди век
95
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A V BALGARIA DOKOGA SHTE CAKAME.VSEKI MOGE DA SE SAMOOPREDELYA KAKTO SI ISKA.
94
1
 
7
 
! Отговори
Бисексуален преди 5 години
До пояснявам пакИнтерсекуални не са трети пол. Те имат объркани полови хромозоми. Пада се по 1 човек на няколкостотин хиляди души. Повечето са стерилни. Ако те бяха трети пол, щяха да могат да се размножават и броят им щеше да бъде колкото на мъжете и жените. Тоест това е болестВторо, покрай т.нар. трети (социални) полове ЛГБТ организациите се опитват да пробутат и разстройствата на половата идентичност травестизъм, транссексуаност. Тези хора са с нормални хромозоми, но сбъркани мозъци
93
12
 
0
 
! Отговори
Пояснявам Пак преди 5 години
Третополовите,се раждат ,,третополови''.Това са млади хора,деца и подрастващи,които са със смесени гени,мъжки и женски.Това няма нищо общо със сексуалната ориентация.На запад го признават,и се чудят какво да правят за в бъдеще.Поискайте от БПЦ да се произнесе по въпроса,а също и БАН.Това са институциите които трябва да внесат яснота,но те се крият,поради лични интереси.Касае се за нова човешка раса,но всички мълчат,включително и на Запад.Представят въпросът като някакъв наложен хомосексуализъм.
92
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжки полЖенски полиУолли (едно много готино анимационо филмче)
91
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Л у д и т е МОГАТ ДА СЕ ЧУВСТВАТ ОТ КАКЪВТО СИ ИСКАТ ПОЛ. нА ЗАПАД СЕ ВОДЯТ ПО АКЪЛА НА ОТКА ЧЕ НИ ТЕ И ИМ ПРИЗНАВАТ ЛУДИТЕ ВИЖДАНИЯ КАТО ПРАВО НА САМООПРЕДЕЛЕНИЕ. в Дания, която бие ЦСКА с продажен съдия вече е огромен напъна педофилията да се узакони. Нашия народ обаче е трезв и няма да позволи откачалките да му се качват на оная работа.
90
4
 
2
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Нищо нередно не се е случило. Тука е смъртта, и върви пресяване за влизане в живота. Щастливците са 1.9% от бялата раса, - останалите 98.1% и всичките 100 от небелите отиват за претопяване. То ще бъде бавно и мъчително, защото ще се проведе тука, в света подготвен от самите диваци, но без бели за подражаване и най вече за Пособия! А това значи регистрация на Третия бизнес - канибализма! Накрая, когато се натъпчи човешката *** в областта на ануса и света се облегчи , Някой ще пусне водата.
89
4
 
19
 
! Отговори
BGexit преди 5 години
Да се махаме от прогнилия от корупция и джендърство ЕС, преди да са ни поджендърили.
88
1
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Кога ще "регистрирате" четвърти пол?
87
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали в Истамбулската конвенция нямало трети пол ? Кво става ?
86
2
 
15
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Германците са перфектни волове,ама скапани бикове....
85
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко за Германия и коравият й народ...
84
1
 
19
 
! Отговори
муспи преди 5 години
До Мануел МаевА бъдеще няма да има, защото ще дойдат в Европа милиард дивака и ще кряснат - ние сме третия пол, а тези дето ни посягат на Пособията са фашисти!
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Третополовите не се интерсуват от къде в Нивината тука само коментират , затова ви мразим
82
17
 
1
 
! Отговори
Мануел Маев преди 5 години
Аз съм също различен защото съм силен и красив като Херкулес но нежен грижлив и дажен като жена. Третия пол е бъдещето.
81
1
 
18
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Характерно за правилата в ада, - в изсраел няма графа за трети пол, а цялата кампания за узаконяване на кретенизма се движи от евреите? Правят така, че ако може и белия човек да стане *** като тях. За трети пол в Уганда или Куала Ломпур и не става дума.
80
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да питам - понеже според изследванията хората с хомосексуални наклонности са около 5% - как така понастоящем в момента около 30-40% в западните общества са хомосексуалисти (или там - 5ти и 10-ти пол)? Очевидно е, че това се и възпитава, а не е само вродено.
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А при нас си останаха обикновени дедо мраз от хондурас