Води ли към евроскептицизъм подкрепата за Виктор Орбан?

Експерти пред Bulgaria ON AIR: Има ли репресия срещу Унгария?
Обновена: 20 сеп 2018 15:56 | 20 сеп 2018 10:45, Елка Василева
71

Виктор Орбан отвръща на удара, след като Европейският парламент прие резолюция за налагане на санкции срещу Унгария. Страната бе обвинена в нарушаване на правилата на Европейския съюз за демокрацията, човешките права и свободата на медиите.

Унгарският премиер стартира кампания за защита на страната с рекламни клипове и онлайн съдържание. Вчера Министерският съвет реши, че ще изготви позиция в подкрепа на Унгария.

"Позицията е ясна и категорична. Тя има политическа стойност. България застава зад Унгария. Първо, трябва да подкрепим Унгария поради репресията срещу нея. Второ, преговорите с отделянето на Великобритания може да донесат стрес за ЕС. И трето - това нарушава отношенията ни с европартньорите", обясни депутатът от "Обединени патриоти" доц. Милен Михов.

Още по темата

Той допълни, че общото между България и Унгария спрямо политиката за миграцията е бежанците да не влизат в Европа. Според него позицията на Орбан може да засили националното самочувствие на унгарците.

"Имало е разговор по този въпрос, а не решение. Оперативните разговори нямат юридическа тежест. Обявената позиция вчера не е нужно да бъде подкрепена от парламента. Орбан дойде на власт 2010 година. Той завари Унгария на ръба, оставена от комунистите. Факт е, че той беше символът за освобождаването на Унгария от комунизма. Това са горди и свободолюбиви хора. Те не са живели в дивашкия комунизъм", категорична бе журналистът Бетина Жотева.

По нейни думи това, което се извършва спрямо Унгария, ще тласне много страни в Европа към евроскептицизъм. "Виктор Орбан развя флага и всички страни от ЕС разбраха къде е границата. Въпреки това не трябва да ставаме евроскептици", поясни още тя в предаването "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

"Любопитно ми е да разбера какви ще бъдат инструкциите, които България ще изпрати на мисията ни в ЕС. Нашите европейски партньори разбраха, че всички партии на статуквото – както ГЕРБ, така и БСП – се обявиха в защита на Орбан. Това стана, тъй като осъзнават, че репресията върху Унгария може да застигне и България, ако останем без промени", подчерта бившият председател на България в ООН Стефан Тафров.

"Европейският съюз често се оказва единствената надежда на хората за страни като Унгария и България, тъй като нашите собствени механизми се оказват недостатъчни. Българите, както и унгарците, очакват ЕС да ги предпази от управляващите ни", изтъкна Тафров пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свалете Меркел и всичко ще се оправи. Тая стара кратуна също като Хонекер повтаря едно и също и ще свърши като него.
64
1
 
9
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Такива хора като Орбан са бъдещето на ЕС. Те единствени могат да отскубнат ЕС от пагубното влияние на САЩ.Агент Иван Карпов! ГРУ!!!
63
8
 
2
 
! Отговори
SS преди 5 години
Приятелчетата на Путин подкрепиха Орбан и флагман на путинската антиевропейска флотилия както каза земноводното Тафров изглежда ще дойде да е Полша, която от години се разтапя от любов само при произнасянето на думата Русия.На подобни експерти дядо ми казваше да си ги биеш от UQ ако ме разбирате.
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Води ли политиката на Орбан до яки чуждестранни инвестиции? И не такива мижави като у нас. БМВ открива до една година завод за 1 млрд евро в Дебрецен... Какво още? Какви санкции, какви сороси, какви 5 лева?
61
2
 
8
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
Сменете заглавието на статията-"Води ли до евроскептицизъм политиката на ЕС да заселва трайно маймуни в Европа?"
60
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно е, че Орбан е бил стипендиант на Сорос и браво, че не е позволил да му промият мозъка!
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, понеже мъдрият българин гледа 20 години напред, та е цъфнал и вързал.
58
0
 
7
 
! Отговори
Орбанист преди 5 години
Води към еврооптимизъм.Евроскептицизъм подклаждат възторжените наивни чиновници от Брюксел, които не могат да погледнат 20 години напред.
57
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е той и Орбан е пил от Соросовото бре, даже и стипендия са му дали.
56
3
 
18
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Орбан, Путин...такива лидери трябват, а не пияниците Меркел и Юнкер които пият от Соросовото !
55
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами като вижда опасността, да се маха. Никой не го спира, напротив.
54
1
 
16
 
! Отговори
Sopa преди 5 години
Орбан знае, че ЕС е потъващ кораб и, че е време да се помисли за родината си и за унгарското население. Той много добре знае, че няма как да интегрира и култивира всичките тези резAци. Казал съм го пак го повтарям ЕС ще се разпадне до 2-3 години! Дано и на нашите им светне лампичката и да спрат да федеросват всички "началници" от ЕС.
53
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О, "белите държави"?! Ще падна от смях!Кои са те? Франция и Германия напоследък май не се числят много-много към тях, като им погледнеш цвета на населението по улиците. Същото важи и за Великобритания. Много хумор и забава има тук. Смешно е и това, че се обсъжда статия, в която наистина нищо не пише. Голяма фантазия имате, щом от нея сте си направили извода какви правила на белите държави нарушавала Унгария.Смях и тролаж сте. При това - жалък!
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ми е как обсъждате материал, в който на практика новината липсва."Страната бе обвинена в нарушаване на правилата на Европейския съюз за демокрацията, човешките права и свободата на медиите."Това са общи приказки. Важно е какви са конкретните обвинения към Унгария и доказателствата за това, че са извършени нарушения от държавата. За такива в статията няма информация въобще.
51
1
 
8
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Робърт П.Бърнет ( американски стратег ..из книгата му "Новата карта на Пентагона" изд.2000г.!)"Глава - "Теория на 4те потока"...трябва да се осигури постоянен приход на мигранти (за Европа) от Азия и Африка, 4 - 5 000 000 годишно , с цел създаване на нова paса с тъмен тeн,и максимално IQ 90...достатъчно интелигентна да извършва квалифицирана работа...но недостатъчно, да разбира - какво и се случва!" край на цитата!---------*** Орбан е лош!
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 49:Ако беше бял, щеше да ги знаеш ... няма да си издаваме тайните пред някви малцинства я!
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 43 АнонименИ, кои са тия правила на "белите" държави ?И, до колко са "бели " тези държави ?
48
1
 
9
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КОЙ,КОГА И КАК Е ОПРЕДЕЛИЛ "ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ " КАТО ПОСТУЛАТ: " ТОВА СА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ И НЕ МОЖЕШ ДА ИМАШ ДРУГИ" ???!! "ЗАПОВЕД | -АЗ СЪМ ТВОЯТ БОГ И ДА НЯМАШ ДРУГ " !!! ЕС ОТ СВОБОДНИ НАРОДИ ЛИ Е СЪСТАВЕН ИЛИ ОТ ЗАВИСИМИ ДО РОБСТВО ОТ ДЖЪРМАНО-ФРАНКИТЕ ??? КАКЪВ Е КОНТРОЛА НА ЕВРЕИТЕ/БАНКОВИ -КАТО ЛАГАРД/ ВЪРХУ "ЧИНОВНИЦИТЕ НА ЕС / ???
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 45:айде пак да прочетеш коментара вместо да демонстрираш неграмотност като някой атакист, русороб... къде виждаш сравнение ?
46
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Позицията за ЕС отдавна е известна.ЕС е голямото разочарование. И това вече всички го знаят.Европа е добре да е обединена. Но не в този формат и с тия лидери.