Пенсионерски неволи: Германците се връщат... Нашите къде да идат?

Западноевропейските пенсионери у нас се чувстват излъгани
21 сеп 2018 14:00,
250

Пенсионери от Западна Европа, заселили се у нас, масово започват да напускат страната ни. "Дойче Веле" разказва историята на германско семейство, което отчита като голяма грешка решението си да се премести в България.

Причината е поскъпването на живота и непрестанните набези на крадци в добричкото село Могилище, където са се заселили преди повече от 10 години.

Преди години Ралф Ешки и съпругата му Бернадет напускат Германия и се преселват в България. Купуват си голям имот на изгодна цена и решават да прекарат старините си там.

Още по темата

"У нас вече не е най-евтино. На немските пенсионери не са им проблем цените, а сигурността. В България нямаш защита от грабежи. Пенсионерите в развитите икономики предпочитат да отидат на чисти, красиви, спокойни места. Сегашните пенсионери от Европа са идвали в България в миналото, когато положението е било съвсем различно. Чуждестранните пенсионери може да се върнат в страните си, но ние няма къде да ходим. Липсват институции. Това държава ли е?", отбеляза пред Bulgaria ON AIR финансистът Мика Зайкова.

Според журналиста Владислав Прелезов тези, които идват в България, особено от Западна Европа, са тотално излъгани.

"На много места липсва канализация, инвестиции, инфраструктура, сигурност, електричество. Тези хора са свикнали да живеят по коренно различен начин. Минималната пенсия в Германия стана 450 евро, което е напълно недостатъчно. Разликата между Източна и Западна Германия е все още очевидна", посочи той.

По негови думи, ако се настанят няколко европейски семейства в някое село, пейзажът ще се промени. "Ще са усмихнати, ще се опитат нещо да подобрят. У нас да кажеш на някого добро утро, без да те познава, е проблем", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Ралф и Бернадет им предлагам да си вземат апартамент в квартал Моленбек, Брюксел където да се насладят на спокойни и екзотични старини.
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У Сахара бил много евтин живота, но нямало вода.
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото са стиснати и си мислят, че живота им ще е рай, ако си купят селска къща за без пари. И в Хималаите има евтини места, също в Африка, Филипините и на юайната си. Кажете истината за нашите роми (индийски имперски римляни) приютени единствено в Източна Европа, защото никой не търпи тези гнусни цитани. Всеки им знае скунксовите номера. И на рекламните консуматорите на цитросуви плодове също.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоа Ралфи поне втора новина за него у тоа сайт.Ногу ми е жал за тех, *** си имам мои проблеми, за да ги мислим и теа.
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са виновни българите или чужденците,че няма никакъв ред в държавата и добри условия за живот,а бандитите се чувстват като у дома си,че консумативите са по-скъпи и от европейските държави.Виновни са тези,които управляват,защото те само крадат,а управлението и проблемите са оставени на автопилот или ги решава лично диктаторската двойка.Ако бяха умни щяха да създадат ред и добри условия в селата,тези хора да си харчат парите в България,а не да ги изпускат.Да им дават лесно документи за дребен
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тотално излъгани"?!?!Чакайте малко, кой им е обещавал нещо тук, включително и сигурност? Сами са взели решението, сами е трябвало да проучат каква е ситуацията в България (включително и сигурността), преди да се преселят. Някой пускал ли им е оферти от типа "Елате в България, тук е чудесно"?Що за изказвания, че са били излъгани, кой ги е излъгал?
13
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам тази простотия да я въртите всяка седмица.
12
16
 
8
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 5 години
Това е добра новина ! Мръсниците ни изкупиха имотите без пари за тях. Проблемите с поскъпванията и геноцида на една група хора като парламентаристи, р. Оми го дължим на техните държави и подставените им марионетки тук. На техните кражби и изпиването на кръвчицата на този народ.
11
6
 
28
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Какво ми го давате този изтрещяк. 8 години живее в България и не може една дума до обели. Оградил се като в кафез. Не му стигали парите, Еми да не си беше правил басейн и т.н и щяха да му стигат. Много добре му е ясно за какво иде реч, но нали е репортаж и дай да метнкаме и се да се оплакване колкото ложем повече. Присъщо е не само за българина...
10
7
 
24
 
! Отговори
ДДТ преди 5 години
Без Бойко - като Гърция, а с Бойко - като Афганистан.
9
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Немецът си сложил камери- сакън да не плати на СОТ. Където има СОТ нещата са по- добре и има повече сигурност. Все пак да си се върнат в Германия като не им харесва- в източната част е по- евтинко. Само Орбан си опази и народа и стандарта и има растеж и инвеститори бол- другите послушковци по Балканите- мъка.
8
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без Бойко ще станем зле като Гърция. Това ли искате ?
7
5
 
27
 
! Отговори
Чоки преди 5 години
Е,това вече е голяма загуба за стра ната ни.Напускало немско семейство.Не им харесвало.Гольовци.Да си купят вила в Ница.Там сигурно ще им е по добре.
6
5
 
32
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Този репортаж за 3ти път го пускате в последните 2 седмици. Слабо ни интересуват тези хора, дайте да оправим първо себе си.
5
8
 
16
 
! Отговори
елате ни вижте преди 5 години
Славните дела на БКП-БСП-СДС-ГЕРБ и Бойко-пожарникаря..................
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българина трябва се калява непрестанно!THIS IS SPART.... упс ...Bulgaria!!!
3
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наще пенсионери са длъжни да търпят електората на буда . По малките населени места е страшно.
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това тук, където са се заселили, е като прерия. Индианци препускат на мустанги, каубои също, има и големи стада от от овце... Не гледаш ли лошо, си загинал. Само София не е прерия, а джунгла, там трябва да си въоръжен с мачете че дебнат анаконди и пирани.
1
4
 
16
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Да си ходя при меркел