Ердоган в Берлин. А преди това освободи германец

Той е бил задържан за членство в терористична организация
22 сеп 2018 14:15, Петя Славова
30
Ердоган в Берлин. А преди това освободи германец
Снимка: Reuters

Германски гражданин бе освободен от арест в Турция една седмица преди посещението в Берлин на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи германското външно министерство, предаде ДПА.

След това освобождаване в турски арест остават петима германски граждани, държани от турските власти по политически причини.

Общо 35 германски граждани бяха задържани в Турция след провалилия се опит за преврат през юли 2016 г.

Повечето от тях бяха обвинени в членство в терористична организация, включително в движението на проповедника Гюлен, което според турските власти стои зад опита за преврат, предаде БТА.

Германското външно министерство не съобщи подробности за освободения мъж.

Според говорителка на министерството той е бил освободен в четвъртък след съдебно решение. Ердоган се очаква да пристигне в Берлин в четвъртък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Gogi преди 5 години
8, ако си ок нямаш яд! Кажи кво возиш! Кааде сбърка! Щото за нищо не закачат!
23
1
 
1
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Нещо обложва ти се езика от хайвера от белуга, а!
22
5
 
8
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
ТУРЧОЛАКА ПОЧВА ДА СЕ МАЗНИНЕЩО ЗАБРАВИ КОЛКО Е ВЕЛИКТУРСКИ ГЛУПЕНДЕ
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 много плява. Проблемът е, че субсиите се дават на хората на *** и не стигат до рралните производители. На годинка влизат по над милиард за земеделие. И така неща от Турция с МИТА са по- евтини от на реалните Бг производители. Със същите субсидии поляците наводниха източна Европа, а Унгария е първа по износ на патешко. Та като не можете да накарате номенклатурата да дава пари на производителите...
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ну что блядва, чакай Ердоган - ваш президент
19
12
 
13
 
! Отговори
TÜRK&#3 преди 5 години
Анонименпреди 1 час5 8Ако Ердоганлъ ми е президент щеше да ме е срам да се нарека турчаларк. Този е по смешен и от гнома в руската ***.Човече мой, можеш да се засрамиш преспокойно, защото тия дето си мислят че управляват " българия" не са с нещо по-вече от него. Само могат да го надминат по един начин (крадат по-вече от него). А той за разлика от управниците на българия инвестира в държавата си, ако не беше инвестирал до сега икономиката на ТУРЦИЯ щеше да се срине, а то се държи.!!!!
18
14
 
15
 
! Отговори
Hayri преди 5 години
Българите са произвеждали и продавали всичко ама до преди 150 г. От тогава до сега само наблюдават икономическото развитие на света. От една от най развитите икономически и културно части на Османската империя и не само в империята до най изостаналата свободна държава в Европа. А робите са ставали хаджии и са получавали образование в големите европейски градове.
17
5
 
12
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Ако го обвинят ,че не спазва човешките права в Турция и го вкарат в германски затвор турция какво може да направи ?Вашите фантастики, край нямат! Има си съд в Хага, в който се завеждат подобни дела! Те Пучдемон (който призоваваше открито към бунт), го криеха, като лалугер, та Ердоган ли?
16
8
 
16
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Сега Ердо да цуня Меркел по .... Д ръката, да и даде турски кадаиф, за да има тя ищах за разговори. Пък може и нещо да излезе от цялата работа. Германия има полза от силна Турция, поради две основни причини: 1-та е че немците са "изнесли" много от производствата си в Турция. И 2-та е, че Турция се явява като буфер за мигрантите. Никакви огради, нищо не би спряло бягащите от войната ако не е Турция. Борисов правилно, се договори с Ердоган и за това мигранският поток е нулев.
15
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България и българите може да продават всичко и да произвеждат всичко. .А защо не го правят? Защо производството и износът се свеждат до оператори в комуналната и интимната сфера?
14
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичките германски граждани са черни кюрди
13
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Ердоганлъ ми е президент щеше да ме е срам да се нарека турчаларк. Този е по смешен и от гнома в руската ***.
12
16
 
6
 
! Отговори
Германман преди 5 години
Да лази по корем, да се моли като християнин и да зашлеви шамар на жужето от кремъл и чак тогава можем да видим дали ще им дадем трохи на турчаците да има какво да ядат, за да не умрат от глад. И това да се брои като услуга към туркията.
11
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствените права, които има турчина в Турция е да вика колко Е ВЕЛИК Ердоган. Оттам нататък са жалка картинка.Самият факт, че му бяха дигнали златен паметник в Германия е достатъчен за умстветото ниво на тоя народ
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9България и българите може да продават всичко и да произвеждат всичко. Проблема е, че в БГ се допускат субсидирани стоки а нашите производители са натикани в ъгала без субсидии. На практика няма конкуренция което е основата на пазара. Виновните са БГ политиците защото ги е страх да сложат мита на чуждите ***. Но като ти сринат финансовата система край със субсидиите. Така, че не се пъчете много, че може и ЕС да ви сложи мита като САЩ. Анадънмо?
9
23
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен3ТУРЦИЯ ФАЛИРАЛА АМА ЯДЕШ ТУРСКИ ДОМАТИ, КОГАТО ЗАПОЧНЕШ ДА ПРОДАВАШ ДОМАТИ НА ТУРЦИТЕ ТОГА ЩЕ Е ФАЛИРАЛА.
8
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие българите как не ви е срам да говорите за правова държава, още от границата почват да ви рекетират хората на закона.
7
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що България не е ли правова държава, по заповед на Бойко затвориха завод.
6
5
 
10
 
! Отговори
Тоягата преди 5 години
До 1 - това никога няма да стане. Първо Ердоган не е германец, за да спазва немските закони, на тяхна територия не е нарушил закона им. Освен това да не говорим за имунитета който има т дипломатите. В днешно време се работи по друг начин - сега като му трябват пари, ще пуска хора тоя независим съд та пушек се дига..
5
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция е правова държава, затова по волята на Ердоган независимия съд е освободил германския гражданин