Всеки втори саксонец: Германия е пренаселена с чужденци

За една година негативизмът се е вдигнал с цели 10%
14 ное 2018 22:15,
40
Всеки втори саксонец: Германия е пренаселена с чужденци
Снимка: архив Reuters

Германците, живеещи във федералната провинция Саксония, са удовлетворени от стандарта си на живот и са настроени позитивно към бъдещето.

Въпреки това в свободната държава е широко разпространено убеждението, че Германия е "пренаселена с чужденци". Това показва проучване на властите в Дрезден, цитирано от водещия национален ежедневник Die Welt, пише "Фокус".

Още по темата

Съгласно резултатите от анкетата, проведена сред 1011 души преди серията безредици в Кемниц, провокирани от убийството на 35-годишен германец от търсещи убежище, всеки втори саксонец е уверен, че в родината му има твърде много хора с произход, различен от германския. Негативизмът е преди всичко насочен към мюсюлмани, синти и роми.

Както и през предходната година, 56% от анкетираните считат Германия за опасно "пренаселена от чужденци".

Проблеми конкретно със синти и роми виждат 57% от саксонците (през 2017 г. са били 38%), а 41% са на мнение, че трябва да бъде забранена имиграцията на мюсюлмани в страната.

От редакцията подчертават, че данните за Саксония са значително по-високи от средната стойност на национално ниво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Саксонците са против алкохолите, но за бирите правят изключение.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"синти и роми."Каква е разликата?
30
3
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Е как велики учени и философи па не са Велика сила.Англия и Франция имат 100 пъти по големи научно технически постижения за Сащ не говорим дори ,те са далеч напред.фон Браунович все пак окраде ракетната технология от американеца Готард.
29
0
 
8
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Предполагам, че в мултикултуран Германия е въпрос на съвсем малко време подобно изказване да се третира като вербална агресия, език на омразата и изповядване на неонацизъм. И да се наказва по съответния начин, разбира се.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема не е че са чужденци. Нали източноевропейските чужденци бяха тия дето ви разваляха комфорта. Е, сега като посъжителствате с диваци, ще разберете разликата меежду чужденец и дивак.
27
2
 
12
 
! Отговори
Черна котка бял кота преди 5 години
Картофелите що се правят на ощипани?! Като им работим евтино е хубаво за тях.. после ревтунят! Няма как след работа да изчезна и после на дтугия ден пак да се появя на обекта..И сега търсят 5млн.работници..Хем не щат да си я свършат сами хем много им били чужденците???!
26
16
 
4
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
Ставрю, ти явно в Германия, ако изобщо си стъпвал, се въртиш като другите *** около гарите! Кво да видиш там? Но настроенията в Саксония са подобни на тези у нас. Защо така се получава, че в тази провинция с най-малък процент чужденци и с драстично намаляващо население последните 20 год. от 5 на 4 милиона, страдат от призрачни втълпявания. А тези, които имат много повече, не истерясват и се развиват икономически и обществено. Повод за размисъл?...
25
3
 
12
 
! Отговори
Кога ще се преди 5 години
признае, че София е пренаселена с гепаджийски калинки?
24
1
 
25
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Еее аааа да е верно ли Тя баба Меркел не вижда пренаселване. В големите градове като излезеш по улицата освен *** *** друг неможеш срещна. Пък един турчин ми се хвали без война ще ви завладеем. Праскаме по 10 деца и след 30 години ще видите колко са мюслитата и колко християните.
23
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...убийството на 35-годишен германец от търсещи убежище..."---Вижте само колко нежно са наречени убийците: "търсещи убежище".Е, кажете ми, тоя сайт за кого работи !?
22
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германците не са виновни................те плащат цената на политиката , водена от великите сили.................Англия, Франция и САЩ!!!Германците са много дисциплинирани и трудолюбиви хора, Германия е дала на света най-големите учени и философи!!!
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемите на Германия сега започват..................само турците са над 6 милиона!!
20
1
 
25
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Всеки втори саксонец: Германия е пренаселена с чужденци==================Крайно врече е всеки германец да гласува за политици, които ще изпратят чужденците там, където им е мястото - обратно по държавите им.
19
15
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Надявам се че на всеки саксонец му е ясно че Елзасс и Лорен са френски!Точка!
18
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До муспиСъщо така Брюксел моли ако бежанец се изходи на тротоара да отидеш и да го събереш. Иначе е расистко. Ако бежанец ти зашлеви шамар да обърнеш и другата буза. Ако бежанец те изнасили, ти да поемеш вината.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не просто чужденци, а ***.
16
0
 
28
 
! Отговори
ined преди 5 години
Проблема е, че докато им дойде акъла в главата вече ще е късно
15
1
 
22
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Брюксел (Синедриона) моли, ако някой бежанец в София се облекчи по голяма нужда на тротоара - може и по малка, но голяма е по сюксе пред своите, или влезе в кафенето и се облекчи в чивията ти, да не поглеждаш с укор, защото това го обижда, - все пак става въпрос за обмен на култури.
14
0
 
10
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
Ела теб те опънем..Както съм под въздействивто на ракийката ...
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я режете киселото зеле малко червен пипер ...метнете 2 ментета на бързо и пуснете порното.кво сте се закъхърили толкоз