Тереза Мей след вота: Продължавам към Brexit!

Тя запазва поста си на партиен лидер и премиер
13 дек 2018 09:15, Елка Василева
24
Тереза Мей след вота: Продължавам към Brexit!
Тереза Мей. Снимка: Reuters

Британският премиер Тереза Мей заяви, че продължава с "подновената си мисия" да изведе Великобритания от ЕС, след като оцеля във вота на доверие, предаде Ройтерс.

"След този вот трябва да продължим със задачата да изпълним Brexit за британския народ и да изградим по-добро бъдеще за тази страна", каза Мей пред резиденцията си на "Даунинг стрийт".

Още по темата

Тя заяви, че ще потърси правни и политически уверения от европейските лидери за предпазния механизъм за ирландската граница.

Мей спечели снощи вот на доверие от депутатите от Консервативната партия. Резултатът от гласуването означава, че тя може да запази позицията си като партиен лидер и премиер, продължавайки тежката битка за парламентарно одобрение на плана й за Brexit. Сега консерваторите няма да могат да й отправят ново предизвикателство още една година, пише БТА.

Австрийският канцлер Себастиан Курц приветства победата й.

"Радвам се за изхода от вота във Великобритания. Очаквам с нетърпение да видя Тереза Мей утре", каза снощи Курц, чиято страна в момента е ротационен председател на ЕС, преди срещата на европейските лидери в Брюксел.
Общата ни цел е да избегнем излизане на Великобритания от ЕС без сделка, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, продължавай! Аз лично няма да ти ръкопляскам. предполагам че си имаш достатъчно хора за това.
16
1
 
1
 
! Отговори
татул преди 5 години
Нещо странно стана. Вместо да я изпра-щат при напускане на съюза ,като че лия посрещат, по благорасположени къмнея ,макар и отвън.Някъде, някой се еобадил,а ние-ние изручахме жабетата.Сега май ще ни натегнат примката.Какво,ами пари.Борисов ще вдигнецените и ще платим брекзита.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво г-жа МЕЙ! Продължавайте в същия дух!
14
1
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Май Terra Exit е спасението...
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"След Англия, други държави, по същите причини, биха искали или ще искат да навлязат в общия пазар. Влизането на Великобритания и тези държави напълно ще промени аранжиментите, уговореностите, компенсациите, правилата, които са установени. Единството на всички членки, които ще бъдат много, много разнообразни, няма да устои дълго, и в крайна сметка ще се появи колосална Атлантическа Общност в зависимост и под американско насочване,и която бързо ще погълне Европейската Общност."Шарл Де Гол
12
1
 
3
 
! Отговори
La France преди 5 години
Напускайте вече мрънкала. Дотегнахте на всички.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Англия е изолирана. Тя е мореплавателна. Тя е свързана с търговията си, пазарите си, доставките си с най-разни страни. Тя има промишлена и търговска дейност, но в същност не е селскостопанска. Структурата, характерна за Англия, се различава дълбоко от тази на континента. Възможно е някой ден Англия да се трансформира, за да бъде част от Европейската общност. Също така е възможно Англия да не е готова да направи това, и точно тогава ще се водят дълги, много дълги разговори в Брюксел."Де Гол
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ейййй,прости англичани !Няма да се научат да ядат шкембе -чорба !Като нас - Европейците !:)
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано изкара мрънкащите британци и да освободи информационното пространство от сапунката Брекзит.
8
2
 
9
 
! Отговори
ОПА преди 5 години
АНГЛИЧАНИТЕ НИКОГА НЕ СА БИЛИ ЕВРОПЕЙЦИ-ВИНАГИ СА АНТИ ЕВРОПЕЙСКИ НАСТРОЕНИ--ТЕ НИКОГА НЕ СА ДАВАЛИ ПАРИ,ВИНАГИ СА ГРАБИЛИ---ТЕЗИ *** ДА СИ ПЛАЩАТ,ДА СИ ЗАТВОРЯТ ГРАНИЦАТА И *** НАРИНАТ ТАМ ДА НЕ ИЗЛИЗА НИКЪДЕ-ИНДИИЦИ,ПАКИСТАНЦИ,ЕВРЕЙ,АРАБИ,АФРИКАНЦИ--ДА ИМ ПРАВЯТ БЕБЕТА --ПАРИТЕ И СЕ МАХАЙТЕ БЕ ,ШОПАРИ АЛКОХОЛИЗИРАНИ!!!
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те, не трябваше ,изобщо да влизат в Европата !Нямаха реална представа с какво ще се сблъскат !Самолетите не могат да смогнат :)))))Просяци ,крадци ,измамници ,...и ,какво ли още не :)Не им отне много време ,за да се усетят !И са ,абсолютно прави !
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политиците са празнодумци, алчни за власт и слава. Нашите само за пари.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британските политици научили нещо от балканските им колеги. Гръмки изказвания пък иначе нищо не правят. :))))))
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-чисто ще е без сделка и да отидат в общия кюп. Да сложат визи и зелени карти. Всичко останало е от трън на глог.
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идва ред на Франция.
2
14
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Браво на Тереза Мей мъжка жена прави всичко добре за ангичаните права е няма да слуша пияндето и полския еврейн какво кажат.Следващата година и италианците и французите ще ги последват.
1
9
 
27
 
! Отговори
Жоро Бекъма преди 5 години
Напълно нормално ! Какво да правят в тоя смешен ... ЕС ?!?! ... Накрая в ... ЕС ... ще останат само България , Румъния , Албания и Македония щото НЯМА ДА МОГАТ ДА ПОКРИЯТ КРИТЕРИИТЕ ЗА ..... ИЗЛИЗАНЕ !!! :) :) :) :) :) :) :) ...........