Трима вече са загиналите след нападението в Стасбург

Атентаторът отмъщавал за радикални ислямисти в Сирия
13 дек 2018 13:37, Елка Василева
11
Трима вече са загиналите след нападението в Стасбург
Снимка: Reuters

Трима вече са загиналите след нападението с огнестрелно оръжие във френския град Страсбург, след като един от пострадалите почина от раните си. Това съобщи Ройтерс, като се позова на съобщение на парижката прокуратура.

Извършителят на атентата в Страсбург е заявил, че е искал да отмъсти за гибелта на радикални ислямисти в Сирия. Това съобщи днес френската телевизия Бе Еф Ем, като се позова на показанията на шофьор на такси, който твърди, че е бил принуден да откара заподозрения от мястото на атентата до квартал, където нападателят е възнамерявал да се скрие от полицията, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

"Водачът твърди, че Шериф Шекат му е заявил, че със стрелбата по хора в центъра на Страсбург той е отмъстил за гибелта на свои ислямски братя, загинали в Сирия", съобщи Бе Еф Ем.

Във вторник вечерта 29-годишен жител на Страсбург откри огън на коледния базар в центъра на града. В резултат на атаката трима души загинаха, а 13 бяха ранени.

Говорителят на френското правителство Бенжамен Гриво заяви, че силите за сигурност опитват да заловят стрелеца жив или мъртъв. Общо 700 полицаи участват в операцията по издирването на Шекат, добави Гриво, цитиран от Асошиейтед прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
света върви към забрана на тази религия и достъпа на нейни последователи до развитите държави,всички мюсюлмани в регистър,някой от тях ако извърши нещо подобно-изселване на цялата му рода до трето коляно обратно към мястото от което са дошли,а самия него,ако е сунит да се предаде на шиитски затвор,ако е шиит на сунитски,няма доживотно да се грижим за мразещи малкоумници
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
поприказвали си с бакшиша и после оня отишъл при ченгетата.Защо не го е гръмнал,нали е свидетел.Оказа се,че само с нож и пистолет преодолял четирима войници от специалните части.Тия са много зле.Егати войниците.Уж в постоянна бойна готовност пък тоя отишъл без проблем на базара и ги запукал.И нема му викате Коледен щото тия много се дразнят.Много ме кефи версията,че Макрон го е поръчал,та да отмести вниманието от жилитките.може?Тия от Ротшилд на всичко са способни.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радикал в резултат на слаба кохезионна връзка,но това си е техен проблем във вътрешноста им,тях никои други не са ги закачали,а те самите на свой ход се насочват към кои да се закачат,да се присламчат,че съединение да направят в случая щом им плащат.
3
1
 
11
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 5 години
Израснал в гето, капсулиран, в мизерия, със слабо образование. Такива са лесна плячка за имамите, които им промиват мозъците. Решението е прoсто. 1. Спира се финансирането на джамии от Саудитска Арабия и други страни. 2. Имамите да бъдат следени изкъсо и да бъдат "внедрени" от държавата. 3. Заподозрените в радикализация да бъдат лишавани от свобода, да бъдат разпитвани /изтезавани/ до пълни самопризнания кой стои зад тях. Не бива да има компромиси когато свава въпрос за национална сигурност.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя има значение ... но я ползват за точно такива неща ... Всеки терорист или е някакъв ислямски атентатор или преди 2 седмици е приел исляма ( нали ... така ни казват )
1
4
 
14
 
! Отговори
Хайде преди 5 години
сега някой да каже, че религията нямала значение!