Британски министри: Планът за Brexit е мъртъв!

"Таймс": Част от тях не изключват и нов референдум
15 дек 2018 07:45, Анисия Иванова
40
Британски министри: Планът за Brexit е мъртъв!
Снимка: БТА

Повечето от водещите британски министри смятат плана на премиера Тереза Мей за Брекзита за мъртъв и обсъждат различни варианти, включително нов референдум по въпроса, пише в. "Таймс", цитиран от Ройтерс.
Вчера Мей изрази надежда да получи допълнителни гаранции за своя план от европейските лидери, въпреки че посещението й в Брюксел не даде резултат.

По всяка вероятност британският премиер ще получи противоположни искания от министри другата седмица, отбелязва "Таймс".

Една група, в която влизат министрите на труда и на финансите, Амбър Ръд и Филип Хамънд, е склонна да подкрепи, макар и с неохота, организирането на нов референдум, ако всички други опции бъдат изчерпани.

Друг лагер, част от който са министрите на околната среда и на вътрешните работи, Майкъл Гоув и Саджид Джавид, е против второ допитване. Гоув по-конкретно се обявява за по-близки отношения с Европейския съюз в стил Норвегия след Брекзита.

Други министри, включително този на външните работи Джереми Хънт, искат Великобритания да поеме риска да напусне ЕС без споразумение.

Планът, който Тереза Мей договори с лидерите на съюза миналия месец, среща съпротивата на много депутати от Консервативната партия на премиера, които се опасяват, че той може да остави страната в орбитата на ЕС. Мей казва, че отхвърлянето на нейния план ще предизвика риск от развод без споразумение или изобщо от пропадане на Брекзита.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
France преди 5 години
Англия просто се връща в състоянието си от преди 19 век - периферия.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 35Англичаните и целия свят гледат най вече български сеир! Няма нещо с което / в което да не сме се омазали и подхлъзнали! И "спартанците" ще ви трепат майките и бащите защото ви пазят милиционери а не полицаи! Та смеха е за ваша сметка по ваш дирник! Граничната българска ограда пада! Идат гладни мигранти да ви "подобрят" гена, барем сте по малко прости, че в момента едвам се изтрайвате взаимно!
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
англичаните веднъж се о..аа с референдумасеща да се осерат и с трърдо излизане от ЕСще е голем сеир
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32Бой папате вие у страната на *** от силно интегрираните ви сънародници! И още ще папате защото сте шубета и форумни петлета!
33
0
 
1
 
! Отговори
Алф преди 5 години
*** той умрял,***..!?
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До някои хора долу ще си говорим с вас когато заради брекзит изядете по улиците на Лондон един хубав бой от английска нацистка шпиц команда а като отидете да ревете в полицията вземат че ви депортират с първия самолет защото я честито вече сте с визи а нямате и не знаете че трябва да имате а ако имате гражданство са ви го отнели заради еквивалент на закона за национална идентичност.Междувременно всеки в Европа дърпа чергата към себе си а Европа е куп биещи се държавички а вие сте мобилизирани .
31
19
 
4
 
! Отговори
Bautubau преди 5 години
Живея от 19 години в Великобритания и гласувах за излизане от ЕС.Сега ако спретнат още един референдум ще гласувам за излизане без сделка,може да е същото следващите 4-5 години но след това ще е много по-добре отколкото да се гние в ЕС.Великобритания е на път да се прероди в империята която бяха а ЕС всячески се опитва да ги спре... да Живее България!
30
11
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
До Anonimen 21 Не дей да бъркаш Ердоган с Путин. Ердоган не е предевявал териториални претенции към никой. А Путин ?
29
0
 
13
 
! Отговори
Да добавя преди 5 години
Казвах ли ви аз че референдумите не водят до нищо добро ? Глупавите винаги са повече от умните.
28
3
 
4
 
! Отговори
Гост преди 5 години
За номер19.Ти не си РусоРоб,защото просто няма такива.Ти си ДжендърПрост е това е модерно.
27
0
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДОГОВОРИХА 4 ГОДИНИ ДА СА ОЩЕ В ЕС НО ЯВНО И ТОВА ИМ Е МАЛКО!!!КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ КОЕТО СЕ РЪКОВОДИ ОТ КЕЙТ МИДЪЛТЪН НЕ ДАВА ПЕТ ПАРИ ЗА ВОТА НА НАСЕЛЕНИЕТО!!ПАРЛАМЕНТА ИМ ЦЕЛИЯ Е ЕДИН ПАРАВАН НА КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО КОЕТО РЕАЛНО УПРАВЛЯВА И Е УПРАВЛЯВАЛО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 300 ГОДИНИ!
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно кой ще им купува британските стоки идващи предимно от Азия? Бившите им колонии, които просперираха и са по-платежоспособни ще си внасят директно и така хем ще им е по-евтино, хем те ще си контролират таксите.Голямо ежене и заплахи бяха, но сега ще се прекръстян на Ню Пакоафриканистан. Явно си се радват на величието си сред бивши колонии от третия свят.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошото на британците че не са като българите референдум че кво от това не ни интересува какво иска народа пак и резултатите са близки
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тия аланглета чак сега ли почват да вдяват, че като излязат от ЕС, вече няма да са в ЕС ?
23
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лондон умира. Британци ми се оплакват, че англичани вече почти няма. Безконтролна миграция. Стотици хиляди мигранти с размерите на град Пловдив заливат острова ВСЯКА ГОДИНА. Ако бяхте англичанин как щяхте да се чувствате? Подменят ви пред очите ви. Английската нация, подобно на българската и всяка друга, се е формирала с хилядолетия. Няма как да замените англичаните с хора от третия свят и да ги наречете англичани. Те не са англичани, както вие никога няма да сте африканци. Това са фактите.
22
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Под глобално село разбирайте: да се разводнят и подменят нациите! Западните нации! Защото най-потърпевши от глобализма са те! Безконтролна миграция и загуба на суверенитет в полза на над национални структури! Да беше жив Троцки, щеше да остане възхитен! Миграционни пактове, "***" конвенции, анулиране на референдуми, лъжедемокрация. Чудесно! По-гадни сте от съветските комунисти! Онези поне не ни подменяха!
21
12
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
нали ви е ясно, че след като са стигнали такава икономика, си имат достатъчно умни хора да ги управляват и да ги измъкнат от блатото. а ние си седим в ЕС на д-то, щото а сме излезли, след 2 нощи на Ердоган аскера може да нощува в София. той си има много вътрешни проблеми и едно присъединяване на територия ще му вдигне имиджа и ще му укрепи властта. справка Сирия
20
4
 
3
 
! Отговори
пепе ле пю преди 5 години
Аз съм проруски *** и предпочитал британците да останат.
19
11
 
11
 
! Отговори
РусоРоб преди 5 години
И малките деца във Владивосток знаят, че когато един референдум разклаща единството на ЕС или е друг повод другаря Путин доволно да потрива ръце, тогава това е най-демократичния начин хората да изразят волята си. Ако обаче има опасност резултатите да не се харесат на Властелина на евразийските народи - тогава в същия този референдум, на който гласуват същите тези хора, няма нищо демократично, а това е заговор на тъмни сили.
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТака е, умен съм, но ти не си. "Глобално село" дрън-дрън. Либерални лозунги. Това не означава да се откажеш от нацията и от суверенитета си. Няма нормален французин или британец, който да иска държавата му да се превърне в глобално (африканско и арабско) село! Няма нормален човек, който да иска народа му да загуби суверенитета си както се случва сега с нациите в ЕС - налагано тоталитарно от гРобалистите и от НПО-шки като теб! Глобално село искат само емигрантите и комунистите!