Хиляди вече пети ден протестират в Унгария

Недоволството им е от политиката на премиера Орбан
18 дек 2018 08:40, Елка Василева
39
Хиляди вече пети ден протестират в Унгария
Снимка: Reuters

Няколко хиляди унгарци излязоха снощи за пети пореден ден на протест срещу премиера Виктор Орбан пред сградата на държавната телевизия в Будапеща въпреки минусовите температури, предаде Асошиейтед прес.

Депутати от всички опозиционни партии излязоха на временна трибуна, за да обявят, че протестите ще продължат, докато не им бъде позволено да прочетат исканията си по държавната телевизия.

Още по темата

Протестите започнаха срещу закон, който на практика позволява възстановяването на шестдневната работна седмица, ако служителят се съгласи. Изплащането на надбавките за извънреден труд обаче може да се забавя до три години. Според правителството законът ще намали недостига на работна ръка в процъфтяващи сектори и ще даде на работниците възможност да печелят повече.

Исканията на протестиращите обаче се разшириха, като вече включват премахване на корупцията, създаване на независима съдебна власт и гарантиране на неутралитета на държавните медии, отбелязва АП.

По-рано вчера група от 10 унгарски депутати влезе в сградата на Унгарската държавна медийна компания в Будапеща. Някои от тях бяха изведени от охраната. Според депутатите полицията е последвала заповедите на частните охранители, извеждайки ги от медията, вместо да защити правото им да влизат в обществени сгради.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: протестиунгарци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
20
 
9
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
До КрайМного се превъзнасяте всички по унгарската мутра.Същия е като нашата.Големия пич и патриот, но яко корумпиран и винаги гледа към Путин.Докато, обаче, взима европейските пари.
10
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоест да обясня ,какво прави и какво мисли орбан Чужденци няма да вкарваме ,щото ше ни падне реитинга ,като говорим националистически лесно печелим избори ..Обаче икономиката ни страда по тоя начин и за да запълни глада за кадри като в същото време се правим на националисти да стоим на власт ще накараме обикновените хора да могат да работят като роби по 400 часа повече годишно Така хем ше сме националисти и хем ше ни върви икономиката ама не е предвидил че ше станат толкова масови протести
9
5
 
22
 
! Отговори
Коце кофата преди 5 години
Като не харесват Орбан, да им пратим нашата Тиква. После ще протестират и ще си го искат обратно!
8
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цвърчене на няколкостотин сорошки мишки.Безполезно,разбира се.Орбан ще ги търпи още малко,след което ще им хвърли един здрав педах и шепата платени джендърчета ще се разбягат като пилци.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Край 6Стига вече с тия избори.Не разбра ли, че изборите се нагласяват?!
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Кое население?Държавната администрация на държавна хранилка, пенсионерите, учащите с поглед към Терминала или заетите в частния сектор, смазани от робовладелци като Киро Гела и Велев. които изкараха под строй камионите в подкрепа на кръвопийците си.Има 1 понятие в психологията- Стокхолмски синдром. Жертвата се привързва към похитителя си и му угажда.
5
2
 
21
 
! Отговори
Край преди 5 години
Където има мажоритарни избори има истински народни представители. Народа на Унгария на избори е решил Орбан да управлява и това че няколко хиляди ще се мятат по улиците е без значение. Освен за платените медии на олигархията.Повече от половината от парламента на Унгария се избира МАЖОРИТАРНО.
4
5
 
12
 
! Отговори
Az преди 5 години
Еми, после не се чудете защо имат по-висок жизнен стандарт
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на унгарците! Интересно кога ще въведат тази мярка и тук, може би още не са се сетили. Но и да я въведат знаем какво ще последва от страна на населението-едно голямо нищо! То вече сме го доказали на практика, последните месеци какви ли не закони не се вкараха, вкл. и за конфискация на имуществото и задържане до 48 часа без да бъде уведомен никой, включително и адвокат и какво последва от населението - НИЩО....
2
3
 
17
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Унгарците - европейци !
1
6
 
35
 
! Отговори
ined преди 5 години
Щедро финансирани от Сорос протестери