300 нови договора между Лондон и ЕС при твърд Brexit!?

Най-спешните теми: Транспорт, икономика, социална политика
21 яну 2019 08:45,
7
300 нови договора между Лондон и ЕС при твърд Brexit!?
Снимка: Reuters

С напускането на Европейския съюз Великобритания излиза от 300 споразумения, които в момента регламентират всичко между България и Лондон на европейска основа. Заради това страната ни трябва да подготви нови договори, които да бъдат сключени между двете държави при Брекзит без сделка.

Още по темата

За това е предупредила вицепремиерката и външна министърка Екатерина Захариева на последното заседание на Министерския съвет.

"Най-спешните неща, ако се отиде наистина на излизане на Великобритания без сделка, което, за съжаление, се очертава все по-вероятно, са да се подготвим за двустранни преговори въпреки усилията на всички да се постигне общ подход. Работим съвместно с министерствата на транспорта, на труда и социалната политика, на вътрешните работи, на икономиката. Имаме проекти на евентуални двустранни споразумения и трябва да сме наистина готови за най-лошия вариант – излизане на Великобритания без сделка", обяснила Захариева според стенограма от заседанието на правителството.

Досегашните двустранни споразумения между България и Великобритания са прекалено стари и реално не би могло да се работи на тяхна основа, предупредила още Захариева. Така например, ако няма сделка, реално би трябвало да се прекратят всички полети между София и Острова, защото според споразумението те се изпълняват от БГА "Балкан", дадоха пример дипломати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
6
 
! Отговори
Бахуро преди 5 години
Какви простотии само... България не може да се договоря еднолично със страна извън ЕС, понеже сме част от ЕС. Ако тая ни е външна министърка и вице - дупе да ни е яко. А тя е - явно поредната калинка. Тия преговори (слава богу) ще са на ниво ЕС. Толкова по въпроса.
5
0
 
2
 
! Отговори
Цезар преди 5 години
В България е супер, кокво ще правите при тия *** вАнглия
4
1
 
2
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 2. Големи глу.пости си написал. Всички тези неща да не би да опират само до Захариева. Този огромен брой споразумения касае всички сфери, всички министри и много други институции и хора.
3
4
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТЕРЕЗА МАЙ ОБЯВИ, ЧЕ ВСИЧКО Е ДОГОВОРЕНО !ПАРЛАМЕНТА НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ГЛАСУВА ВОТ НА ДОВЕРИЕ ЗА ДОГОВОРЕНИТЕ НЕЩА!--------------------ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ПРИКЛЮЧИ! НА 30 МАРТ 2019-ТА ГОДИНА ТЕ СЕ МАХАТ ОТ ЕС И ПОВЕЧЕ ОТЛАГАНИЯ НЯМА ДА ИМА КОЛКОТО И ДА ИМ СЕ ИСКА ДА ОСТАНАТ!
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-лошото за България се случи!Сега всички двустрани договори между България и Великобритания ще са като между роб и робовладелец!Това ще така ,защото въобще не се и съмнявам вслугинажната политика на набедената за голям дипломат Ек.Захариева!
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом тая кака работи по случая съм спокоен!Да излизат!