Приемането на пакета "Мобилност" - удар за България

Старите членки на ЕС възвръщат силите си за наша сметка
5 апр 2019 18:00, Петя Славова
34

Българските превозвачи се обърнаха към Европейския парламент, който с редица процедурни трикове прие спорните поправки в пакета "Мобилност". С тях международните превочвачи от периферията на ЕС ще бъдат поставени пред финансови препятствия, за разлика от колегите си в Германия, Австрия, Франция.

Български евродепутати призоваха правителството да подаде иск в Европейския съд в Люксембург. В знак на протест срещу пакета "Мобилност" родните превозвачи запалиха камион в Пловдив.

Още по темата

"Това е удар за цялата ни страна. Целта е да се съсипе държавата ни, а старите членки на Съюза да възвърнат силата си. В момента браншът на превозвачите в България работи добре. Това ще спре, ако бъдат приети промените. Повечето превозвачи са малки фирми. Те моментално ще фалират. Пазарът на труда в Европа не е наводнен от превозвачи. Дори не съм убеден, че в чужбина българските превозвачи ще получат по-добри условия. Заплатите у нас са много близки до тези в Европа", посочи юристът Венцислав Трендафилов от Съюза на международните превозвачи.

В студиото на "България сутрин" гостът поясни, че родните превозвачи са запалили камиона, защото искали да покажат, че така не може да се продължава.

"Този сектор е силен и засяга много хора. Този европарламент се опитваше да препуска в приемането на тези законодателни промени. Този парламент няма да може да приключи темата. Следващият ще трябва да довърши пакета "Мобилност". Превозвачите са готови да отстояват правата си. Гласоподавателите трябва да изберат хора, които ще защитават интересите им", подчерта Трендафилов пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ударът не е за България а за мутренските бизнеси. Още трябват.
8
2
 
50
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Що? Най-накрая ще се почуствам бял човек.Това, че началника ми ще се бръкне, изобщо не ме интересува. Ще пропусне да си пазари коли и апартаменти ежегодишно. Чакам с нетърпение въвеждането на пакета. Стига сме бачкали като роби с месеци, да спим по кабини, неизкъпани, мръсни, миришещи, а началниците ни да пируват по целия свят. Писна ми и от газовото котлонче, да си топля вода, да си готвя по паркингите. Стига!
7
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Две години им въртях геврека на честните частници за 900 лева на месец. Докато камионжиите в европа вземаха от 5 000 до 10 000 евро аз се мъчех да осигуря поне хляба за семейството си. Когато му казаха на частника че парите които ми плаща за тази убииствена работа са нищожни ми каза че съм свободен й за мойто място чакали 100 човека. Хвърлих му ключовете теглих му една тлъста майна и заминах. Сега карам ТИР в Австрия за заплата от 7 000 евро а нашите да си търсят камионжии за 900 лв заплата.
6
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата е стабилна най-стабилната в ЕС, един пакет не може я събори тираджиите трябва да работят за 500 лв да спят в кабините и да пикат в храстите, а чорбаджиите им да се блъскат със частните си самолети в небесата
5
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това беше ясно още при присъединяването ни към Европа, че ще трябва да спазваме техните правила и че страната не е готова за това. На практика България излезе на свободния пазар, но без собствени средства и станахме неформална колония. Затварянето на реакторите в Козлодуй и нестроежа на Белене допълнително ни обрича,
4
6
 
36
 
! Отговори
Момо преди 5 години
Глупости!Хората си защитават работниците, но *** иска да подбива цени наред и да печели на чужд гръб.Я кажете един тираджия на каква заплата се осигурява и колко реално взема, а?Отишъл *** да изкарва пари в друга държава и си вирнал рогата... БРЕЙ! Много нагло същество, бе!Правилата защитават шофьорите, но нашите вият на умряло, защото така ги карат шефовете им, за да има повече за тях.
3
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се обърна назад - само негативи от тоз съюз виждам, затворихме АЕЦ, спряхме Южен поток - все неща, които биха ни дали стратегически предимства и приходи.
2
2
 
27
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Отново смешен плач в полза на робовладелците и срещу робите.
1
7
 
18
 
! Отговори
Мдааа преди 5 години
На тях им е ясно, че сме свикнали все да сме отдолу и за това никога за нищо няма да имаме възможност да сме отгоре. Големите страни членки на ЕС си гледат интереса и не им пука за нашия разграден двор. Сега като приемем еврото и когато същите тези страни ни отмъкнат и валутния резерв и ще приключим генерални.