Чистка в училища в Барселона: Червената шапчица е сексистска

История за Свети Георги също не била подходяща за децата
19 апр 2019 15:45,
66
Чистка в училища в Барселона: Червената шапчица е сексистска
Снимка: Pixabay

Няколко училища в испанския град Барселона решиха да се борят със "стериотипите" и "сексизма", плъзнал из лавиците на библиотеките им. Едно от тях вече премахна над 200 детски книги, включително "Червената шапчица" и история за легендата за Свети Георги, пише в. "Гардиън".

Още по темата
Училищната библиотека с около 600 книги за деца бе "проверена" от асоциация на детски клубове "Espai i Lleure", като част от проект, който има за цел да покаже скрито сексистко съдържание.

Организацията направила преглед на героите във всяка книга – дали имат реплики, какви са им ролите, и открили, че 30 на сто от книгите са много сексистки, със силни стереотипи и "без педагогическа стойност".

Сред тях са няколко версии на приказката за Червената шапчица и на историята за св. Георги, популярно четиво в Каталуня, която отбелязва деня на светията на 23 април. Книгите са премахнати от лавиците, а "по-нестереотипните" са оставени, пише БНР.

По този пример едно от училищата ще създаде комисия по полова равнопоставеност, за да направи преглед на книгите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички европейски империи са се разпадали по една причина - настойчиво отдалечаване на популациите им от реалността. Това се случва и в момента и ми се струва, че е напълно осъзнато и целенасочено. Природата си е казала думата - мъжете цепят дърва в гората а жените готвят и гледат децата. Всеки с даденостите си. Защо не вземат за баскетболисти джуджета? Защото другия отбор ще играе сам на терена. Ако и те не са джуджета. Нищо добро не е произлязло от отдалечаването от физическия свят.
18
7
 
16
 
! Отговори
Не! преди 5 години
Един от моментите, в които се радвам, че не съм създал дете.... :(
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 12Наи знаеш, че всички реки накрая се вливaт в един океан те не са те, а зад тях има един психопат Сорoс дето ги използва.
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа винаги е била фенка на извратените идеи. От създаването на католиците и начина им на организация, през средновековието, инквизицията и средновековните католически изцепки като горене на еретици и вещици, през наполеон и хитлер. Забравих да спомена и Маркс, който си е германски аристократ. И това дори не са най - големите им изцепки. Смешното е, че сами се провалят. И го правят с неадекватните си действия. Заразиха Русия с комунизъм и за малко не изчезнаха. Спаси ги само атомната бомба...
15
0
 
33
 
! Отговори
До 12 преди 5 години
Точно лесбийките феминистки и ЛГБТИ активистите са основните пропагандатори на тези неща!
14
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предполагам, че сега Червената шапчица вече е спокойна и може да си отДъхне от тая сексСитка история дето я забъркаха. Остaва да я погнат и седeрастите и да я изкарат комунистка и васал на Сталин. Спукана и е работата на Червената шапчица, но пък винаги може да си наеме един адвокат от Антифа и да си потърси правата в Брюксел. Също и да се оплаче във фейса освен ако и от там не и свият личните данни.
13
0
 
33
 
! Отговори
Черноризец Храбър преди 5 години
ХА, ХА, ОЩЕ МАЛКО ЕВРЕЙСКА ПРОПАГАНДА И ЩЕ ЗАПОЧНАТ ОТНОВО ПУБЛИЧНО ДА ГОРЯТ КНИГИТЕ!!! ЩЕ НИ ВЪРНАТ В ЕДНИ ГОДИНИ, КОГАТО ЗЕМЯТА БЕШЕ ЦЕНТЪР НА ВСЕЛЕНАТА И БЕШЕ ПЛОСКА :)))) КОЕТО Е И ЦЕЛТА НА САМООБЯВИЛИТЕ СЕ ГОСПОДАРИ НА СВЕТА!!!
12
0
 
52
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 години
Мддаа. Може да ви е смешно, но дефакто живеем в епохата на новата Инквизиция! Нещо като евроталибани. Да ви е честито. Дано сте живи и здрави за да видите докъде ще доведе това. Да ви и се на скапаните евроценности. По зле сте и от религиозните демагози от Бл Изток. Те поне са открити. А тука всичко е завоалирано. О свещена простота.
11
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде са феминстите да се застъпят за правата на Червената шапчица ?
10
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За непредубедения читател, "Червената шапчица" е обикновена природна взаимовръзка от типа "хищник-жертва". Тези, които виждат сексизъм в това, обикновено са най-големите сексисти. Колкото до "Свети Георги", там мотивите за отстраняването са вероятно от религиозен характер.
9
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на немците велика нация ЕС е най великото нещо и секса със хора трябва да се забрани ообено ако участват и жени.
8
0
 
30
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Една от много ползи е че докато светът върви с бясна скорост напред с технологии и образование, европа е на етап на интеграция и очовечаване на африканци, афганистанци, други станци, от близкия и далечен изток, всичките мюсюлмани, които пък си искат гетата и джамиите. Успоредно с това заличаване на нациите, християнството и границите примесено с еднополови или многополови същества... Този тюрлю гювеч отрежда васално положение пред всеки който е точно обратното на горенаписаното. Китай, Русия САЩ
7
0
 
49
 
! Отговори
Бдете преди 5 години
Това е част от *** обучението. Друга част е децата да се обличат с дрехите на противоположния пол. Тъкмо прочетох новината за Чарлийз Терон, която възпитавала 3-годишното си осиновено момче като момиче.
6
0
 
56
 
! Отговори
Родител преди 5 години
Сто години децата четат тези приказки, пък са станали нормални хора. Проблемът не е в приказките, а в новите джендърски теории. Затова вече няма да има мъже и жени, ще има ' безполово" то. Промиват мозъците на децата
5
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да този свят отоива на много зле, вижда се края на цивилизацията. Но това е нормално всяка цивилизация до се га е била така. Изгрява, достига своя апогей и после надоу стремглаво!
4
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости.
3
0
 
34
 
! Отговори
Дедо Цецо преди 5 години
И тези се изгейха.
2
0
 
40
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Мммм даааа, червените юдейски шапкари превземат нови територии. Докато не направят европа еднополова, кафява и с фес, няма да се спрат!
1
1
 
56
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Докато Китай завладява планетата с технологичното си превъзходство и иновации,САЩ пък с свръхавангардни технологии а в умрялата Европа учат децата кой е Родител 1 и Родител 2.....сбъркан свят