Ще се окаже ли Тръмп проблем за кандидатурата на Кристалина Георгиева?

Решаващият глас за избор на ръководител е на САЩ
Обновена: 5 авг 2019 09:16 | 5 авг 2019 09:16,
36

Кристалина Георгиева става първата българка в историята, която се класира на финалната права за най-високия пост в една от най-важните международни финансови институции.

Тя временно се отказва от поста главен изпълнителен директор на Световната банка, след като стана кандидат на Европейския съюз за ръководител на Международния валутен фонд.

Още по темата

Едно от препятствията по пътя ѝ обаче се оказва президентът на САЩ Доналд Тръмп, коментираха бившият министър на финансите проф. Христина Вучева и бившият външен министър Милен Керемедчиев в "България сутрин".

"Има и други силни кандидати, които биха били подкрепени и ако г-н Тръмп покаже себе си и не спази никакви договорки, каквито има от десетилетия да бъде европейски кандидатът, е възможно да има изненади", посочи Керемедчиев.

По думите му американският президент често не спазва договорки.

Решаващият глас за избор на ръководител е на САЩ, макар и МВФ по принцип се ръководи от Европа, обясни проф. Христина Вучева.

"Успехът си е чисто неин. Това отбелязване от медиите за значимостта на тази или онази страна е малко пресилено, защото решенията в МВФ се вземат не толкова от управляващия директор. Там решаващата дума има американският представител, защото там дяловете са най-много на американците. Всички важни въпроси във валутния фонд се решават не от управляващия директор", каза проф. Вучева пред Bulgaria ON AIR.

Двамата гости оцениха номинацията на Кристалина Георгиева като чисто личен успех за нея, защото европейските институции оценяват работата на българските представители в тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая дърта комунистка не трябва да заема ръководни позиции така че ДАНО Тръмп и тури прът в спиците!
26
0
 
4
 
! Отговори
V преди 4 години
И сега кво ??? Всички да търсим нова хранилка на тази пенсионерка.Хората ни казват че е дърта ,ама ние пак хранилката та хранилката.Добре че не я взеха в ООН ,тая щеше да ни вкара в конфликт с други държави за да се надупи ;) На такива позиции хора чието основно качество е надупването не са подходящи .Там трябва да се балансират интереси и трябва хора с идеи ,а не със стериотипното вишокетапно мислене закарало ни на последните места по всичко
25
0
 
9
 
! Отговори
продължение преди 4 години
"Ако трябва да се реши проблем, се търсят жени." Лично аз никога за своя дългогодишен живот ни съм чувала, ни съм чела подобна българска "мъдрост".Това по повод нейната квалификация и надеждност.А, за работата и като еврокомисар в ресор "Бедствия" пишеше за Хаити и т. н.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера в една престижна немска медия прочетох материал за Кристалина Георгиева. Бяха написали и че е кръстена отначало Сталинка. Била учила политикономия и социология в България. Специализирала опазване на околната среда. Още в началото, политкоректно имаше изречение, унижаващо страната ни. Кр. Г. казвала, че си спомня как като дете ставала в 4 часа да се реди на опашка за мляко. Материалът завършваше също с неин цитат: Българите били казвали: ако трябва да се обсъди проблем, се търсят мъже, ако.
23
0
 
9
 
! Отговори
бай дъ уей преди 4 години
Ако бай Дони иска да препъне Сталинка е достатъчно да нареди на "своите хора" да се позоват на устава на МВФ ,където ясно е записано,че кандидатите не трябва да са по-възрастни от 65 г.,а кака Сталинка тия дни навършва 66 !!!!! Значи трябва да се променя устава,а това е сложна и тегава работа. Освен това каката е кадър на чичко Дьорд!!!, а въпросният чичко докара много неприятности на бай Дончо.
22
0
 
15
 
! Отговори
Дорин преди 4 години
А така, хем Сталинка ще бъде оправдана, че не по нейна вина не е избрана, хем Тръмп ще бъде изкаран лошия! Грейт план!
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрон я издигна, поради любовта си към дъ рти жени.
20
1
 
18
 
! Отговори
Една преди 4 години
До 1912: ГЕРБ са само пионка. Бойко е кукла на конци, които се дърпат от Брюксел, Вашингтон, Лондон и Тел Авив. Заповедта за заличаването на свиневъдството като отрасъл идва отгоре. Идеята е, че тези животни са несъвместими с определени нехристиянски религиозни догми, а и имат прекалено голямо културно отношение в така мразеното от Елита християнство. България е само тестов проект, да видят как се случва, а ГЕРБ до допуснаха. И така....
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отвратително е това, че на запад "тачат" само хора, които С НИЩО НЕ СА ДОПРИНЕСЛИ ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА СТРАНАТА, ОТ КОЯТО СА ПРОИЗЛЕЗЛИ! Даже са смогли да си разрушат страните, например като горбачов! ЯВНО ТОВА ИМ Е ЦЕЛТА! Както и наш боко, съсипа ни държавицата с безумните си "проекти", започнати-недовършени-ремонтирани-донеремонтирани.....набута ни с ръждиви железа на кредит, с неописуеми дългаве и изчезващо население.....а там го хвалят и гладят по главицата вместо да му бият един дълъг шут!
18
2
 
9
 
! Отговори
Доктор Z преди 4 години
И що да окаже проблем. Ние редовно цункаме задните части на краварите!
17
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1. Имаше и една друга българка, много по-достойна от Сталинка, която стана първата в историята на финалната права за Генерален секретар на ООН. И сигурно щеше да стане такава, ако не и подля вода сънародничката й Кристалина Георгиева!2. Милен Кермидчиев никога не е бил външен министър, а само зам. министър и то за кратко.
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14:Ами тя служи на държавата и народа СИ,но на еврейските държава и народ,като всеки евреин на планетата,независимо,дали е явен,или криптоевреин,каквато е сталинка!Така служейки им,искаше да напълни Територията с "бежанци",за да "подобрели" генофонда и?!Разбираш ли,сега,когато все още щъкат етнически българи генофонда е влошен - това ни го набива тази,коят си мислите,че е българка.Отворете си очите и ушите и четете и мислете,а не се тъпчете с изпр***жненията на "медиите",набивани ви денонощн
15
2
 
32
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Какво точно е направила за БГ лелката?
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази не трябва ли да служи на държавата си и на своя народ ? Историята ще я съди.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е достатъчно възрастна, за там трябва още по-възрастен човек с много бистра мисъл.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Еднащота не се знае или крие, че има лек и ваксина...
11
3
 
23
 
! Отговори
1912 преди 4 години
До ЕднаГроб ,НЕ разрешиха А наредиха да се избият животните!!!!А защо???Защото народа са страхливи овце и търпят тези предатели????
10
3
 
30
 
! Отговори
Тикволандия преди 4 години
А тази тетка,освен да вреди на България,направила ли е нещо полезно????И защо трябва да ни интересува????
9
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Положението на Запад е катастрофално модерният свят се разпада, какво донесе Запада на БГ интерес от нашия слугинаж има само западния колониализъм.
8
7
 
33
 
! Отговори
Една преди 4 години
Българина много по-живо го интересува защо от ГЕРБ разрешиха избиването на всички прaceта, включително на бременните свинe-майки, обричайки на глад и мизерия хиляди български семейства?