Мария Габриел иска ресор "Земеделие" в новата ЕК

Информацията е потвърдена от български дипломат
23 авг 2019 12:42,
47
Мария Габриел иска ресор "Земеделие" в новата ЕК
Снимка: БулФото

България иска да получи ресор "Земеделие" в новата Европейска комисия, съобщава брюкселското издание "Политико", цитирано от "СЕГА".

За български еврокомисар правителството номинира миналия месец отново Мария Габриел, която в момента отговаря за съвсем различен отдел - "Цифрова икономика и цифрово общество".

Още по темата

"Заинтересовани сме от портфейла "Земеделие", е заявил пред изданието български дипломат и допълнил, че все още не може да потвърди, че страната ни ще го получи.

"Това е предмет на дискусии между българския премиер и следващия председател на Европейската комисия", обяснил източникът.

В настоящата Европейска комисия с ресор "Земеделие и развитие на селските райони" е ирландският еврокомисар Фил Хога, който също е номиниран от Дъблин за следващата Комисия.

По неофициална информация той иска да получи ресор "Търговия" или да запази настоящия си пост, коментира "Политико".

Урсула фон дер Лайен, която ще оглави следващата ЕК, смята идната седмица да започне да препитва кандидатите за еврокомисари, излъчени от страните членки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Искра Фидосова преди 4 години
Мария Габриел иска ресор осиране" в новата ЕК
41
0
 
3
 
! Отговори
ще уморите преди 4 години
сега кравите а после бедните българи-а бе к,ва е таа
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А от земеделие има ли някаква бегла представа? Киберсигурност?Айде да ги изритват тези лаййнърци от евро-парламента че за нищо не стават - всичките. Слава на английския брексит, няма да храни повече бг въшкарници!
39
0
 
0
 
! Отговори
СКОБА?дъга от буре? преди 4 години
явно хранопроевода а не дебелото черво изостава от растежа на торса и затова тва от пояса на гръцмъня мяза на скоба от уравнение ои изчислителна математика
38
0
 
7
 
! Отговори
джо преди 4 години
Вече оправихме Цифровизацията, сега ще опрайм земеделието. Божкееее.... от къде ги копаме тез комсомолци немат свършване.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нещо неженско има . наместо нормален врат и и гърди, екстремно дълъг клон за врат и кестени за цецки
36
0
 
6
 
! Отговори
3Де студио преди 4 години
Тоя врат е годен за аналогово, дигитално както и генитално прилагане, Това е 3Де студио на шпионажа, политиката и шестата любов
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя врат освен от цифровизация и цифрово общество (каквото и да значи това) явно отбира много и от земеделие... Ако гаргамелата вземе последния ресор, може да дадат дигиталния булшит на оная дето има ИТ Кард хахахха.Бе тия герберуги ги бива във всичко, бе. Истински ренесансови хора са цялата пасмина - професорски нива на знания в множество науки, професионални умения в редица отрасли, пък и красиви, умни, пеят, рисуват, футбол играят, магнолии галят... Ум да ти зайде!
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Заинтересовани сме от портфейла" - това казва всичко.
33
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ега ти "Извънземното"!...Що са същество е тая?.."Те живеят"?...
32
1
 
17
 
! Отговори
Пери преди 4 години
Мултифункционалната Скумрия Габриел...
31
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе , те какви големи нации не могат да се докопат до такъв ресор, нашата комспомолка с блеснал поглед подала ръчичка.. Мутрите много си повярваха като станаха най-големите земеделци в България, сега решиха да поемат цялото европейско земеделие, а скоро и по цялото земно кълбо...Докаде ни докараха, да се молиш твой сънародник да не вземe важен пост( и със Сталинка така)
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** вица!Уааааааааааахахахахааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа!То под дъното имало много други дъна!Давай копайййййй!*** излагацията!Да живее цифровото земеделие!
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както винаги не адекватни коментари.40% от ЕС бюджета отива за земеделие! Фирми като Daimler, BASF, EnBW смучат от "земеделие". Най-голямото перо от ЕС бюджета на България (крадливите)! Що не поиска отбраната (2%) - веднага ще и го дадат!Колко мозък трабва да се ампутира, за да се стигне до такива представи! Не знам защо, ама ми се струва, че доста 80%-ни заемат отговорни постове.
28
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
500 милионна Европа, 20 човека са несменяеми и от всичко разбират. Отвратително!
27
1
 
21
 
! Отговори
мак преди 4 години
На всяка манджа мерудия, от всичко разбира.
26
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там има най-много пари за крадене....Още точат лиги...
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеизвестна тайна е, че благодарение на това, че всяка държава от ЕС трябва да има комисар предполага измислени и/или припокриващи се ресори - точно такъв й дадоха на тази ***. Единственото предимство при нея е, че знае езици, та не се излага като онази Румяна Желева.
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи, цифровизацията не била толкова важна, колкото ни я представяха. Сега ще има ли голям компютър в София или вече приоритет е нива с картофи? Както предначерта приятеля Чърчел! А той е много умен. Никой до момента не е оспорвал това, което е казал за демокрацията.
23
1
 
16
 
! Отговори
Кашчей Безсмъртни преди 4 години
Лелеее тая колко прилича на моята любима Баба Ягааааа.......!