Високоскоростен влак блъсна човек във Франция

ЖП линията била между Париж и Лил
22 окт 2019 01:00, Петя Славова
7
Високоскоростен влак блъсна човек във Франция
Снимка: БТА

Високоскоростната жп линия между френските градове Париж и Лил бе прекъсната днес и в двете посоки от 8.15 ч. по Гринуич, след като човек е бил блъснат от влак.

Случилото се е предизвикало сериозни закъснения, тъй като влаковете е трябвало да бъдат отклонявани, съобщи френската железопътна компания, цитирана от Франс прес.

Компанията оператор SNCF съобщи за АФП, че влакът "Талис" по линията Амстердам - Париж е ударил човек на гарата на Атенкур, на река Сома, но не даде подробности за здравословното му състояние.

Службите за спешна помощ съобщиха, че влакът е блъснал жена и тя е загинала на място.  Вследствие на инцидента свръхскоростните влакове "Талис" и "Юростар" са отклонени по други жп линии, по които се движат с по-ниска скорост, което причинява закъснения достигащи до четири часа.

На информационния си сайт за пътници френската железопътна компания съобщи също, че някои влакове ще бъдат отменени. Според компанията работата на пожарната и полицията на мястото на инцидента ще продължи един-два часа, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Франциявлаккатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Старият машинист преди 4 години
МИНАЛАТА ГОДИНА пътувах с "Юростар" от Лондон, под Ламанша, до Париж.Е, не ми дадоха да покарам влака, бях пътник.В този участък от пътя, от Лил до Париж Норд, влакът се движеше с 298 км/ч. Във вагоните има монитор, който показва скоростта. Дърветата край линията се виждат като ограда. При тази скорост, влакът преминава като снаряд през междинни спирки и ако си стъпил на линията, нямаш шанс.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Влакът не е спрял на пешеходната пътека, нали?
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия пък за 4 часа закъснение на международен влак проблем правят. БДЖ без пробелм инкасира по 2 часа закъснение на бърз влак по вътрешното съобщение и всички са спокойни и никъде не се оповестява. Разглезени западняци.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като знам с каква скорост се движат, едва ли е починала "на място", а доста далеч от мястото.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно е самоубийство или си е гледала фейсбука.