Евростат: Българите стават по-щастливи, но не и от финансите си

Белгийците се усмихват най-много в ЕС, латвийците - най-рядко
13 ное 2019 07:00,
80
Евростат: Българите стават по-щастливи, но не и от финансите си
Снимка: архив, Reuters

Българите вече не са най-нещастните европейци, става ясно от съобщение на европейската статистическа агенция Евростат. Те са изпреварени от латвийците, където всеки трети се чувства нещастен през цялото време.

У нас 35 на сто от запитаните от статистиците са споделили, че са се почувствали щастливи поне веднъж в месеца. Българите обаче остават непоклатимо най-недоволни в Европа от финансовото си състояние и от личните си взаимоотношения с околните.

Пред нас са хърватите, където щастието е постигнато от 42 процента от населението, както и гърците и румънците, където щастие изпитват 46%.

Поляците са най-щастливи сред източноевропейците. Най-нещастни в стара Eвропа са италианците.

През 2018 г. белгийците са били най-щастливият народ в ЕС. Повече от две трети от населението там споделя, че е усетило щастие през последния месец. Същото е положението и сред холандците, австрийците и финландците. Всеки трети в Испания е споделил пред Евростат, че е непрекъснато щастлив, което дава на статистиците да заключат, че там е най-вероятно да намерите човек, доволен от живота си. 72 процента от испанците изпитват щастие поне веднъж месечно.

Анкетираните са били питани да определят между отговора: щастлив съм през цялото време, през повечето време, от време на време, понякога и никога.

Данните на Евростат се разминават със Световния индекс на щастието за 2018 г., който се оглавява от Финландия. Дания, която в европейската класация е седма е класирана втора в света, следвана от Норвегия, а Холандия е пета. Сред 10-те най-нещастни народа в света няма европейци. Южен Судан, Централно-африканската република и Афганистан са оценени като най-нещастни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: щастиеЕвростат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Андрешко е щастлив когато е на аванта и когато другия е по-нещастен от него !
16
2
 
19
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Българите изглеждат по щастливи, защото масово за съжаление хората се побъркаха и не си пият хапчетата. Но и по добре , защото хапчетата ще ги върнат в нещастната действителност.. и ще развалят проучванията на Евростат...
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тази класация за нас българите е странна,ние като се опитаме да се усмихнем,и от устата ни се показват по два заешки зъба
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сър ВулТова обида ли трябва да е? :)))
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердо като пусне и останалите бежанци в България,още по-щастливи ще станат.
12
6
 
0
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 4 години
До МънфичНе,но има такива нагляри които ме копират. Между другото чъм чувал че маика ти се пласира успешно на световния пазар нали?
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите започват да стават по-щастливи,защото за пореден път ги ,,минаха'' по отношение на обещанията за Евро Съюзът.Един път ни прекараха със,,Светлото Бъдеще'',после с ,,Демокрацията'' по български,и сега с ЕС.След като човек излезе от поредната химера и обещани празни надежди,съвсем нормално е на човек да му стане весело,смешно и самоиронично.Но понеже става дума за положителни емоции които явно са подразнили някой,се очаква скоро време някоя нова химера.Нещо от рода на нов СССР или подобно
10
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Супер щастлив съм в Цюрих , Швейцария и като чуя за софия ми се дрейфа
9
2
 
22
 
! Отговори
Да бе, да преди 4 години
Знам от какво напира щастието у нас и скоро направо ще избухне. Тайната беше споделена от бивш мой съученик и среден строителен предприемач: "Ако някой си въобразява, че ще прави бизнес в България, без да се сгъне на гробаджиите, да тича да целува иконата на Св. Николай Чудотворец." Ето, видяхте ли - светият застъпник се е намесил и чудото станало.
8
0
 
23
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Това е защото в лудниците вече няма места, хората сами си говорят по улиците, бъркат по кофите, масово се избиват дома и по пътищата и т.н. и т.н. От там се получава масова еуфория и щастие. Нищо че няма пари, за кво са им. Нали шепа елит има, и постоянно пита щастливите защо неса повече щастливи и защо им завижда на успеха.
7
1
 
28
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Тази статия е писана само по поръчка от Боеко мутрата от Банкя! Българите няма как да са по-щастливи като са живи свидетели на упадъка на държавата им и разграбването и от мутрите, зад които се крият Атлантически интереси! Най-бедни, най-изчезващи, нито един сектор, който да се развива, всичко се разграбва, дори асфалта се разграбва , за да си пълнят джобовете някакви измислени донкихотовци. Българинът ще е щастлив само когато Боеко увисне на въжето, защото затвор за тази мутра не е достатъчно!!
6
12
 
4
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 4 години
До 4Да пих си хапчетата за отслабване,едни хубави норвежки без ГМО а само Омега 3 който присъства в храната на ескимосите и имат здрави сърца без болести,пия ги защото непрекъснато седя пред монитора и трябва да изкарвам хиляди крони понеже съм ИТ експерт и нося огромна отговорност
5
8
 
1
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 4 години
До ДртКлошТи не си ли чувал за синдрома ,,Дебел пръст,,За съжаление писането на малък сензорен екран може да се окаже предизвикателство за някои бързаци. Печатни грешки се допускат често. А когато се включи и автоматичният коректор, последиците могат да станат объркващи,ама като те гледам колко си умен като ***,предпочитам да те подмина понеже си със скопен мозък
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, българите не са станали по-щастливи. Даже напротив.
3
0
 
26
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Парите никога не стигат - на един за хляб, на друг за яхта. Колкото до правописните грешки, г-н Гущер, в началото бе словото и то ни отличава от скотовете. Калпавият правопис не е присъщ на духовно извисените. Правописът би трябвало да е базово умение на пишещия човек. Ще се заяждам, защото е наш дълг да се борим с неграмотността.
2
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да сте щастливи в тази африканска държава. Даже и богатите хора не са доволни в България, защото виждат повсеместната мизерия и диктатура около тях. Кой изобщо ще се радва да живее в третия свят?
1
16
 
7
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 4 години
Ами защото доказва че народа е оскотял в жалкото си съществуване. От бедност човек може да оскотее до степен че да се заяжда за правописни грешки.........