Ангела Меркел ще посети за първи път "Аушвиц"

Над 1 млн. души са били избити там
21 ное 2019 18:38,
25
Ангела Меркел ще посети за първи път "Аушвиц"
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел възнамерява да посети бившия нацистки концлагер "Аушвиц" за първи път през своите 14 години на канцлерския пост, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Мюнхенският вестник "Зюддойче цайтунг" съобщи днес, че Меркел е приела поканата да присъства на 10-ата годишнина на фондация "Аушвиц-Биркенау" на 6 декември.

Канцеларията на Меркел потвърди, че визитата е планирана, но отказа да уточни датата, тъй като ангажиментите на канцлера обикновено се анонсират само седмица по-рано.

Миналия месец Световният еврейски конгрес присъди на Меркел наградата "Теодор Херцел" за усилията й да подпомага еврейския живот в Германия и за подкрепата й за Държавата Израел.

Нацистка Германия е изтребила повече от един милион души в концлагера "Аушвиц-Биркенау" в окупирана Полша по време на Втората световна война, повечето от които евреи, докарани от цяла Европа, припомня АП, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
6
 
! Отговори
дани преди 4 години
въпреки, че евреите оливат медийното пространство денонощно с диарията на "холокоста", с развитието на Интернета и свободния обмен на инфо за целия нормален свят и всички средно интелигентни хора вече е напълно ясно, че така нарочения "холокост" е просто маркетингова стратегия за тероризиране, рекет, финансово и политическо изнудване над целия свят от едно малко лихварско племе, което се кланя на дявола. А меркел е просто служител на канцеларията на сатаната в тел авив.
17
2
 
4
 
! Отговори
муспи преди 4 години
До ко стаа е - Не е имало никакъв холокост, няма и евтини доказателства, освен че евреите са взели 10 милиарда - и много още в суматохата. В българската преса се появи статия, че край Плевен е имало голям лагер, изгорял за съжаление, но милиони наследници на жертвите свидетелстват и си искат правата. Става въпрос България да се разпусне с някой и друг милиард. Нямала пари? - Ами територията бе фашисти!
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще иска прошка за докарването на бежанците.
15
11
 
1
 
! Отговори
до Мартин Николов преди 4 години
Лъжа е, че май.ка ти не се е опитала да те абортира пиейки метилов алкохол. Опитала се е. За жалост не е успяла. Резултатът е налице.
14
3
 
5
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Холокостът е само за обикновените бедни евреи, богатите не ги лови никой!Така е било, така е сега, и така ще бъде!!!Агент Винс Тейлър!ЦРУ!!!
13
3
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 12 преди 4 години
Пишеш:"Холокостът е най-голямата лъжа на последните 100 години! И това е неопорим факт!!"....Ами отиди и ти в Аушвиц-Биркенау (Бжежинка). Можеш и да разгледаш Дахау, Равенсбрюк и още! Пътьом ще си напазаруваш в някой техен мол. В Германията ще хапнеш вурстчета с бира! Немците много умеят да правят разни работи от месо! И от кръв - каква кървавица правят само!В Австрия попадаш под ударите на закона Wiederbetaetigungsgezatz , може да ти лепнат до 10 години. Същият закон има и в ФРГ.
12
4
 
9
 
! Отговори
ко стаа е преди 4 години
Нали само в Аушвиц бяха изтребени над 6,000,000 евреи!?Сега се оказва, че са под милион!И не стига това,ами на всичкото отгоре след войната в Европа евреите са повече от преди това!?Уфф,и аз вече не знам кво да мислъ!?
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали 3 милиона от общо 6'те милиона жертви на холокоста бяха убити в Аушвиц? Сега приемат че само 1 милион са били убити в Аушвиц. Но общият брой на жетвите е пак 6 милиона. Нещо математиката ми се обърка съвсем! Холокостът е най-голямата лъжа на последните 100 години! И това е неопорим факт!!
10
4
 
4
 
! Отговори
Паскал преди 4 години
88
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо сега се активираха срещу нацизма.Минаха толкова години .Тези неща са толкова банални че няма накъде.Германия окончателно се превръща в територия без идеали и историческа гордост .Тези хора се срамуват от себе си и историята си ЕС ще водят .
8
5
 
4
 
! Отговори
Тая мърла преди 4 години
Решила да посети Аушвиц?Що не помисли колко хиляди са го посетили без да искат.
7
7
 
4
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Все си мисля , че родината на манифактурата,промишлеността и тежката индустрия е Германия, а не Великобритания!!!Агент Стан Марковиц!ЦРУ!!!
6
3
 
4
 
! Отговори
Посетител преди 4 години
Чак сега?
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да не я съдят след време Меркел за опит за умишлено унищожаване на германската нация.
4
5
 
23
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Комунизмът,марксизмът,холокоста са еврейски заговор и конспирация, така че с по-малко средства хората да бъдат контролирани и управлявани, от едната страна е едрия финансов капитал , а от другата страна е пролетарията и селяните прости, които много лесно могат , да бъдат манипулирани, стресирани и държани неграмотни, и двете групи имат общ интарес, където има селяни прости има глад и мизерия,стачки и инфлации, а банкерите това искат!!!Добър вечер селяни прости!Агент Кийд Морисън!ЦРУ!!!
3
3
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
След всичко,което причини на Германия,самата Меркел е за утилизиране...
2
21
 
4
 
! Отговори
Обичам Израел преди 4 години
Добре е да и бъде упоменато на Меркель че само да пипнат евреите и ще се изсипят няколко килотона над немската ко-чи-на.
1
6
 
31
 
! Отговори
Мартин Николов преди 4 години
ХОЛОКОСТА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ! ХИТЛЕР БЕШЕ ПРАВ! 14/88