Меркел зове ЕС за общи действия за климата

Германия ще даде своя принос, добави канцлерът
38
Меркел зове ЕС за общи действия за климата
Снимка: БТА

Европейският съюз трябва да действа заедно срещу климатичните промени, ако иска да играе водеща роля в тази област, заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от ДПА.

Германия ще даде своя принос, за да гарантира, че Европа е първият въглеродно-неутрален континент, каза Меркел в седмичното си радиообръщение.

Тя приветства целта, спомената от председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на среща на върха на ООН за климата по-рано тази седмица, ЕС да постигне климатичен неутралитет до 2050 година.

"Това, разбира се, означава всички страни членки да се обединят. Само че все още не всички са решили да го направят", добави канцлерът, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
16
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Как германия ще даде пример с копането на въглища и правенето на дизелови барутници?Т.пи клоуни в цирка сте немци цялата ви измислена сбирщайн нация от турци поляци руснаци и бг *** е измислена смешна жалка и умираща.Разкарайте се от планетата за да спрете тази зловонна миризма идваща от подобието ви на държава.Няма да липсвате на никого.
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A, не! Всички тези дето ги покани ги връщай със свежи идеи да оправят климата. Европа има 9-10% от парниковите емисии. Първо азиатци и африканци да си оправят климата и тогава. Може и Австралия да се осъди заради пожарите. В Индия и Южна Азия всички на соларни панели и да не съм чул, че използват други източници и тези не ги рециклират.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въглероден неутралитет е нещо що-годе ясно. Но климатичен неутралитет ми изглежда като някакъв нонсенс.
3
4
 
11
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Нищо по лесно.Не да призове 1 милион германци да се самоубият и да нетежат на Климата , до Нова година.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да каже, какви ще е този принос и какви ще са конкретните мерки. Водеща роля, цел, обединяване на страните, климатичен (??) неутралитет А конкретни действия ще има ли, или това са само лозунги?
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да бъде. Колко време мина, а антизатоплистите спят.