Утре на Острова гласуват, консерваторите печелят отново?

Разликата им с лейбъристите се стопява
11 дек 2019 09:53,
17
Утре на Острова гласуват, консерваторите печелят отново?
Снимка: Reuters, архив

Утре Великобритания отново отива да гласува и се очаква отново консерваторите да спечелят изборите в страната, но с малко мнозинство, пише "Фигаро". Според прогнозата на института YouGov консерваторите на Борис Джонсън ще спечелят изборите, но разликата с лейбъристката опозиция се стопява. Новото социологическо проучване показва подкрепа от 43 на сто за консерваторите срещу 34 на сто за лейбъристите. Това означава 339 места за консерваторите, с 22 повече отколкото на предишните избори - но с 20 места по-малко от последните прогнози от 28 ноември.

Още по темата

Това обаче ще бъде достатъчно за привеждане на Brexit в изпълнение - лозунгът, на който консервативният лидер Борис Джонсън основа цялата си кампания, подчертава в. "Фигаро".

Поради възможността от статистическа грешка консерваторите може да получат между 311 и 367 места, което не изключва възможността за парламент без мнозинство, пише БТА.

Консерваторите подцениха недоволството на младите гласоподаватели. Това може да им струва скъпо, подчертава британският в. "Гардиън". Това е странен пропуск, предвид че влиянието на младите гласоподаватели беше усетено само преди две години.

Как стана така, че Консервативната партия е в момента партията на британските работници, пита британският в. "Сън". Очаква се те да подкрепят Борис Джонсън на утрешните избори, подчертава изданието отбелязвайки, че отдавнашни поддръжници на Лейбъристката партия обръщат гръб на нейния лидер Джереми Корбин. Подкрепяната от него радикална политика доведе до спад в подкрепата за партията сред работниците. В същото време кампанията на консерваторите привлича тези гласоподаватели, като се фокусира върху здравеопазването, данъчните облекчения за нископлатените работници и Brexit.

От поколения насам работниците, живеещи в изпитващи затруднения промишлени градове, почти винаги гласуваха за Лейбъристката партия, отбелязва в. "Вашингтон пост". Точно към тях се насочи Борис Джонсън в последните дни от кампанията, опитвайки се да разбие бастиона на политическите си опоненти.

Прогнозите преди едни от най-важните избори от десетилетия насам показват, че Джонсън и Консервативната партия ще получат мнозинство, въпреки че Лейбъристката партия съкращава дистанцията. Въпросът е дали сегашният премиер може да спечели обикновено подкрепящите лейбъристите гласоподаватели, които искат Великобритания да напусне ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Тук (в Англия) изборите са много забавни. Не бях виждал светещ камион тип коледна Кола Кола. Ама за сега виждам само на брекзит парти.
11
2
 
6
 
! Отговори
Питър преди 4 години
До Анонимен 12Фаража се уплаши да се кандидатира, защото знаеше, че за ОСМИ пореден път няма да бъде избран (досега е бил побеждаван и от човек, облечен като делфин)... За сметка на това полегна на лъжливия джонсън и изтегли половината си кандидати, за да могат консервите да не се притесняват от разделен вот...
10
4
 
11
 
! Отговори
Питър преди 4 години
Ако тук има българи, които имат право да гласуват - гласувайте тактически - вижте кой от кандидатите във вашия район има най-големи шансове да разбие кретенясалите консерви. Има специални сайтове за tactical voting
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе какво стана с Фарадж ?Нали имаше някаква партия .
8
0
 
16
 
! Отговори
Питър преди 4 години
"Как стана така, че Консервативната партия е в момента партията на британските работници, пита британският в. "Сън". - баш пък те да питат, при положение, че именно техните лъжи промиват мозъците на *** с измислици за лошите европейци вече близо 20 години....................
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англия изобщо може ли да спечели ???Страна населена главно с ислямски терористи ?Кой ще спечели от това освен няколко бизнесмена.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тез прогнози за изборите като едни други за един референдум, дето обърна живота на англетата на 180 градуса. След изборите народа ще е в шок като разбере че първите партии са на опашката, след партия Брекзит, Зелените, Либерал-Демократите и Шотланските Националисти.
5
3
 
28
 
! Отговори
"ж"унгла преди 4 години
Простолюдието си е овце навсякъде - за 3г брекШит какво спечелихте ?- паунда се срина катастрофално- евтината работна ръка от Европа Бягаа и не само нискоквалифицираните ,а и доктори,програмисти и тн Кой ще иска да живее като втора ръка човек ,па и в гадното кралство ,па и за без пари ?
4
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да пожелаем успех,на човека с българско име.Все си мисля ,че каквотоо да менти рошавото пудельче,31 януарище една поредна английска лъжа.До утре сър Джонсън!
3
5
 
9
 
! Отговори
Батальона преди 4 години
Ангия излиза германия реве!
2
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Куха победа ще е - няма да има никакво мнозинство.Но анти-Брекзит партиите, заедно, ще имат мнозинство и ще могат да спрат това безумие, със или без втори референдум.Брекзит няма да има - става все по-очевидно.
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англичаните - вън от ЕС!