Марин льо Пен нарече ЕС склерозирала отровна система

Френският политик с послание към партията на Марешки
Обновена: 22 апр 2020 14:39 | 22 апр 2020 14:37,
65
Марин льо Пен нарече ЕС склерозирала отровна система
Снимка: БГНЕС

Президентът на френския Национален сбор Марин льо Пен изпрати писмо до лидера на партия ВОЛЯ Веселин Марешки, в което изразява своята солидарност и подкрепа за нашия народ в трудните дни на пандемията, съобщават от пресцентъра на партията.

Още по темата

„Господин председател, скъпи приятелю Веселин, държа лично да Ви засвидетелствам своята солидарност и подкрепа в тази ужасна здравна криза, която нашите страни изпитват и която потапя в скръб нашите съотечественици.  Моите мисли са насочени към нашите здравни служители, анонимни герои и войници на надеждата, които, както във Вашата страна, така и във Франция, се борят смело и себеотрицателно, за да лекуват, да облекчават страданието, да спасяват живот, но и към всички тези, които работят и осигуряват жизненоважна икономическа приемственост, без която парализата би била цялостна, а нашите затруднения още по-големи”, пише в писмото си Марин Льо Пен.

Тя изтъква, че всички европейски страни ще платят висока цена за непоследователността и слабостите на институциите в Брюксел. По думите й, бавните реакции на Европейската комисия са довели до загуба на значително време за създаване на стратегия срещу пандемията. „Упоритият идеологически отказ да бъдат затворени превантивно външните граници на ЕС, което решение бе взето твърде късно, така и критиките, които г-жа Урсула фон дер Лайен отправи срещу страните, решили да затворят своите национални граници, допринесоха за драматичното увеличаване на разпространението на епидемията”, казва Марин льо Пен.

Италия получи по-малко пари от Унгария в борбата с коронавируса

„Грешките на една институция, парализирана от бюрократичните си тежести, трябва да ни дават увереност в нашето желание да заменим тази склерозирала федералистка и отровна система с конструкция, основаваща се на принципа на опазване на националните суверенитети. Европа на нациите е единственият вариант за тласък на дълбока промяна, която се очаква от всички европейски народи по отношения на ЕС”, пише Марин льо Пен.

„Убедена съм, че тези ценности и тази духовна сила, които движат родолюбците, каквито сме ние, ще ни позволят да посрещнем и да приемем тези предизвикателства”, се казва в писмото до Веселин Марешки.

Партия ВОЛЯ и Нацонален сбор са партньори в алианса „Идентичност и демокрация”, познат преди като Движение за Европа на нациите и свободите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Думите на Льо Пен са самата истина!!!Модерчето, какво видя в ей този коментар, че го трийна???????????????????
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Безинтересна ....Маргиналната политичка Льо Пен казала нещо за ЕС колкото да не я забравим ! И какво от това ?------------------------------Толкова е "безлична" Пенка,че на косъм беше да спечели изборите и сътвориха компромат срещу семейството и, за да не спечели изборите.Сложиха слугата на банкерите МакронА в Германия смазаха АФД,въпреки че бяха спечелили,ги смазаха,щото се уплашиха,да не вземат управлениетоТези партии са крайно десни,искат държавност,Гилдерс от Холандия също е от тях
23
10
 
8
 
! Отговори
Безинтересна .... преди 4 години
Маргиналната политичка Льо Пен казала нещо за ЕС колкото да не я забравим ! И какво от това ?
22
2
 
1
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 4 години
Той! Който контролира Подправката, владее Вселената.
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пенке,да си жива и здрава и да им скъсаш нервите на заспалите бюрократи, дано се събудят и действат солидарно,а не избирателно,да сътворят един нов СИВ и силна , независима,свободна Европа!
20
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Льо Пенка ме кефи,като Орбан е!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я питайте Монито Паси и Баце какво мислят за ЕС :D
18
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако марин льо пен е френският еквивалент на марешки жална им майка на французите
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21 Права е за всичко казано и е даже много внимателна..
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русите хора по принцип не са фотогенични, но иначе тя е една истинска френска дама, тук във форума има доста некоректни твърдения, не че българите са тактични и прочие.....
15
5
 
12
 
! Отговори
ДАЖЕ НЕ СИ МИСЛЯ преди 4 години
че някога в ГЕРМАНИЯ ли ФРАНЦИЯ ще разрешат на родна фирма да закупи такива огромни терени в центъра на столиците или големите градове с паркинги като КАУФЛАНД, ЛИДЛ, КАРФУР. Те за шофьорите промениха законодателството в ЕС да не им правят конкуренция А лозята, дето не могат да нарастват с повече от 1% годишно само да си пазят техните винари. А нашите ОФФЦЕ дето ни поведоха като слепци в ЕС се уредиха като "преговарящата" после с комисарска длъжност....
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори хипотетично да кажем, че лично Путин й е спонсор за кое от казаното не е права?
13
7
 
4
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 4 години
Лабораториите в Ухан са Френски, под диктат на хамериканци. Или шаш и Паника. Което е Целта.
12
3
 
15
 
! Отговори
ПРАВА на 100% преди 4 години
Отдавна си го мислят много хора по нашите ширини, но най/накрая и франсетата се усетиха, че ингилизите, ако им беше по/хубаво щяха да си стоят в ЕС. 13 г вече от ЕС са изсмукали повече под формата на гарантирана печалба и смачкване на родната конкуренция, отколкото са дали като помощи. И те парите са отишли при такива като майката на убиеца наркоман. Да си купуват поршета и бентлита
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Христо ХристовЧудех се кога ще се появиш. Заздравя ли ти егото от случая с Германската конституция вече?
10
6
 
12
 
! Отговори
НРБ преди 4 години
Демокрация=примитивизъм. Оцелява по-силният, по-хищният, по-алчният, по - хитрият, по-корумпираният.
9
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партията на тая директно спонсорирана от Москва.
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно, Меркел е символ на Европа.
7
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак е получила поредния транш финикийски знаци от Масква.
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сте по-различни от другите склеротици щом си вервате със Магарешки. Писма, рози и цветенца... национален-глобализъм, такова животно нема.