Германия обвини българи за ново огнище на коронавирус

Премиерът на Северен Рейн-Вестфалия не изчака тестовете на работниците
18 юни 2020 15:29,
66

Още една кланица в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия се превърна в огнище на COVID-19. Премиерът на провинцията обвини българските и румънските работници за избухването на заразата. Все още не е ясно дали наши сънародници са сред инфектираните, съобщава Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Заразата е тръгнала от месопреработвателен завод в град Реда-Виденбрюк. Над 650 от служителите на компанията са дали положителна проба за COVID-19.

7000 души са поставени под карантина. Премиерът на провинция Северен Рейн-Вестфалия - Армин Лашет, обвини работниците от България и Румъния за новите случаи.

По думите му те, а не облекчаването на мерките в страната, са причината за разпространението на вируса.

"Румънци и българи са влезли в страната и вирусът е дошъл оттам. Това ще се случи навсякъде. На територията на цяла Германия действат сходни правила", заяви премиерът Лашет.

Той обоснова думите си с друг подобен случай от последните дни. Става въпрос за компания за производство на аспержи в Бавария, в която отново работят източноевропейци. 95 от служителите са дали с положителни проби за COVID 19.

По-късно премиерът на провинция Северен Рейн-Вестфалия заяви, че условията на труд и претъпканите квартири, в които са принудени да живеят хората, също са допринесли за големия брой заразени.

Властите са затворили детски градини и училища. Мерки са предприети и по отношение на месопреработвателния завод.

Това не е първата кланица в Германия с внезапен бум на заразени
. През миналия месец месопреработвателен завод в Косфелд се превърна в огнище. В него също работят предимно хора от Източна Европа. Тогава отново бе поставен въпросът за тежките условия, в които чужденците работят и живеят. Жители на Косфелд дори протестираха срещу практиките на компанията.

Очаква се тази събота да се проведе демонстрация и срещу завода в град Реда-Виденбрюк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не Германия а Министърът на НРВ се опита та оклевети Българи и Румънци, със цел да отклони вниманието от реалните проблеми:А именно лошите условия при които хората работят и липсата на карантина. Това са проблеми за които той знаеше отдавна и той трябваше да е решил.Като цяло медиите в Германия се концентрират върху въпроса защо хората работят при лоши условия в които е невъзможно да се спазва карантина!Иначе България има по-малко заразени от Германия. Шансът вируса да е хванат там е по-голям
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виновни са тези,които пуснаха вируса,а не болните хора,които са жертви.
28
20
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Ами не се учудвам,османците 5 века не можаха българина да го научат на хигиена,и още 5 века да минат па нема ефект,все още българина не си подмива канала,а се бърши с хартия хахаха ужассс
27
4
 
3
 
! Отговори
Ф преди 3 години
Ейй,ама страшна работа са тези т.н. преводачи, които като деца на преводачи и те станали "изтъкнати" преводачи...В оригинал, никой никого не обвинява: споменава се, някъде много по между другото,че работниците са чуждестранни,като примерно румънци и българи.Всичко останало е преиначаване на фактите...
26
5
 
13
 
! Отговори
Ай, стига глупости преди 3 години
Не ви ли омръзна Днес.бг до си измисляте сензации?!? Никой нищо не е обвинявал, дори не ясно дали има българи изобщо том.!Много жълтеете и за съжаление привличате и такива читатели
25
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Премиерът на провинцията обвини българските и румънските работници--------------Е, щото "новите" германци от Африка и Близкия Изток не работят в кланици и по строежи, а получават помощи и безплатно мед.обслужване, клатят германките докато мъжете им са на работа и, а са гъкнали , а Германия е пламнала, като в Щатите!Затова германците обвиняват бачкаторите от Източна Европа и дори не смеят да гъкнат срещу "новите" си сънародници - африканци и араби!Тъй, че съжалете горките дойчовци...
24
4
 
9
 
! Отговори
Не се учудвам преди 3 години
Скоро и Гърция ще обвини България. Ама тук хората смятат, че такъв вирус не съществува и това е измислица на илюминати с цел да контролират хората. В нормалните държави мислят как да предпазят хората си, тук по телевизии "лекари" обясняват как няма нищо страшно и такъв вирус не съществува.
23
5
 
10
 
! Отговори
Хммм преди 3 години
Това на са българи бе загубена медио, в Германия казват турчин направи това и онова, италианец направи това и онова само за вас куцо и сакато на територията на страната е българин много сте аталнто за пореден път.
22
5
 
9
 
! Отговори
,,, преди 3 години
Свинята пеевски се е споразумял с бойко. И тук не пишете нищо за снимките от спалнята на бойко. Свободата на словото им е тема, само когато не с в новините. Гласувайте и гладувайте.
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия имат бежанци и пришълци от поне 50 държави ,и си ги лекуват хранят евро им подъряват,си въжможо и статути подправят а защо не и подъници да направят ..и какво накрая румънци и българи виновни,Ами лекувайте ги бре Меркел,нали всички те си плащат осигоровки
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между другото, да бяхте написали какво има на плакатите! Хората протестират против робството и експлоатацията, искат запазване на човешкото им достойнство.
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В братския ви сайт Дойче веле информацията от преди няколко дена е за румънци и поляци. И проблемът е, че хората живеят в много лоши условия, по няколко души в стая. Което води до бързо разпространение на заразата. В Германия има масови заразявания в жилищни блокове.
18
3
 
25
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Защо наричате Мечото и Аличкото "българи" ве?
17
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали Германия се БЕШЕ СПРАВИЛА отлично с корона вируса, пускахте тука новини все едно всичко е приключило.
16
4
 
34
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Заразата в Германия идва от ромската общност в България тези хора са неуки безотговорни безсъвестни безмозъщни безчовечни недесцеплинирани нахални нагли затова не осъзнават в празните им дебелокожи глави ще с разхождането си по градовете на чуждите държави заразяват с коварната болест коронавирус друг човек и му отнемат живота.Просто от ромите нищо хубаво не очаквайте
15
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ханс да се научи да си реже сам шунката
14
3
 
21
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Да не обвиняват българите и да не поставят всички под общ знаменател. Знам за няколко фирми - измамници, които ти свалят звезди, само и само да се подлъже човек. Лошото е, че те работят с колеги от немската страна. Става дума именно за тези кланници. Като пристигнеш в Германия, работното място се оказва с много повече часове, мястото е забутано и се оказват 3-4 най-малко в стая с ужасни условия, ?300-350 за смрадливото легло и дори да напазаруваш си е разправия, магазините са на километри!
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
айде сега ....да го осъдят за расизъм
12
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светът все ще се справи с този Ковид вируса, но надали ще се справи с българската проказа плъзнала надлъж и нашир по сите земни кълбета ...
11
4
 
24
 
! Отговори
maca преди 3 години
Ама кога ядохте евтино месо не ревахте шваби мръсни. Хайде работете си вие за мизерна заплатка, но не искате нали.