Франция разреши експерименти с канабис за медицински цели

В тестовете ще се включат тежко болни пациенти
13 окт 2020 10:04, Петя Славова
20
Франция разреши експерименти с канабис за медицински цели
Снимка: БГНЕС

Франция разреши първите експерименти с канабис за медицинска употреба в контролирана среда, съобщава Анадолската агенция.

Според постановление на Министерството на здравеопазването тестовете ще започнат преди март 2021 г. при група от 3000 пациенти, но запазени само за тежко болни.

Преди това Националното събрание разреши започването на тестове за канабис за терапевтични цели, но пандемията на коронавирус отложи процеса, предава БГНЕС.

Около 30 страни по света позволяват употребата на канабис за терапевтични цели. От 27-те страни членки на Европейския съюз само 22 са дали зелена светлина за използването му; Франция вече се присъедини към тази група.

Този ход беше приветстван от групата Алтернативен колектив за канабис за терапевтични цели или ACT. В съобщение за пресата групата приветства новината, наричайки я „крайъгълен камък, закъснял, но исторически“, добавяйки, че трябва да се свърши още работа.

“ACT призовава за установяване на траен статут на това лекарство, което трябва да се предписва извън експериментите”, каза групата.

Законодателите, както и групи пациенти, настояват правителството да отмени тестовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Франция е свободна страна за разлика от Бъгария.
17
0
 
1
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
От двадесет години си лекувам с канабиноиди астмата. Щом започне да ме стегат гърдите и веднага паля качака!
16
0
 
3
 
! Отговори
джони преди 3 години
ох и аз имам нужда да пафна
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На западняците пафкането не се отразява на качеството на работа.Че като чета тук разни олиго....френи каква представа имат някои за пушенето на марихуана се чудя от къде ги събират такива.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАко си мислиш, че с пaфкане ще стигнеш запада много се лъжеш.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Запад народа си пафка но икономиките им и индустриите им са на светлинни години напред .У нас не пафкат повсеместно, за 2 цигари ги прибират по зотворите, но скоро ЗападА ПО ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ И СТАНДАРТ НА ЖИВОТ НЯМА ДА ГИ СТИГНЕМ. Така както сме си о,кей и не сме надрусани сме си гола вода.
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който иска дрога да ходи в Амстердам. Малко ли наркомания има. Голям напън и радост децата ви да употребяват свободно дрога. *** се този свят. Нали си знаете първо е цигарката, после тревичката, а накрая стигаме до метадона в някоя комуна.
11
2
 
3
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Населението трябв д е дрогирано и тпо.От канабиса не се затъоявало.Аз не мисля така.Покажете ми един Нобелов Лауреат тревоман.Аз ще ви спестя търсенето такъв Няма!
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабите и дядовците ни живееха в къщи заобиколени от този бурен.Радваха му се - бабите тъчаха черги, дяовците пафкаха и сме преживели хиляда години.Ама сега ги съдят и вкарват по затворите за 2 цигари.Същото като с вируса. Тука има тука нема.Всичко е пари на това се крепи света. Ако можеш да изкарваш от един треволяк много пари - защо не?
9
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Спирам цигарите, и почвам да се лекувам.
8
0
 
9
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ТОВА Е КАТО ПРИ СУХИЯ РЕЖИМ В АМЕРИКА- АЛКАПОНОВЦИТЕ ПЕ4ЕЛЯТ- ЗА ТОВА НЕ ГО РАЗРЕШАВАТ !!!!!!!!!! ЦИГАРИТЕ И АЛКОХОЛА СА ПО ВРЕДНИ- ЗАЩО НЕ ГИ ЗАБРАНЯТ !!!!!!!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук това няма да стане със СИК начело на държавата.
6
7
 
0
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Липсва осведоменост. Има около стотина разрешителни за площи с канабис. Има фирми които произвеждат кремове с канабис. Част се изнася за преработка другаде.Няма лечение с канабис, а временна релаксация.Но почне ли се голямо производство, на много места ще има и дим от канабис, а зад него (димът) стоят големи пари. Благовидния повод "медицински цели" е добре дошъл.
5
2
 
2
 
! Отговори
селянин преди 3 години
че кой ви пречи да садите я лани 5 декара ожнах дойдея едни с жипки сичко изкупия казаа Бойко ги пращапп ного вода сака
4
3
 
16
 
! Отговори
Слънчака преди 3 години
По- вярно е да се напише , че само 5 държави, сред които е България, не са разрешили канабиса. Няма и да го разрешат, че чекмеджето на Баце, току виж се изпразнило.
3
2
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
От 27, "само" 22 са дали съгласие... някъде ги подбират с конкурс...Инак, скоро ще започнат да дават концесии за производството му на частни фирми, като в холандия. Парите не миришат.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се ползва навсякъде в Европа
1
1
 
19
 
! Отговори
Легализация преди 3 години
Лека-полека...