Полицейски операции във Франция срещу ислямисти

Водят се 84 разследвания за насаждане на омраза в интернет
19 окт 2020 12:44, Елка Василева
26
Полицейски операции във Франция срещу ислямисти
Снимка: архив, БГНЕС

Полицейски операции са в ход тази сутрин във Франция срещу "десетки лица" с ислямистки възгледи, обяви министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен, потвърждавайки, че преподавателят по история, обезглавен в петък, е бил жертва на "фетва", предаде Франс прес.

"Те очевидно са издали фетва срещу преподавателя", заяви Дарманен по радио "Юроп 1", имайки предвид заподозрените, които са в ареста.

Започнати са 84 разследвания за насаждане на омраза в интернет след убийството и са извършени арести, добави министърът.

Още по темата

Дарманен каза, че се разследват интернет публикации на хора, подкрепили действията на убиеца.

Необходимо е да продължим активната работа по изкореняване на омразата в социалните мрежи, подчерта министърът. Днес е преподавател, утре ще е полицай, вдругиден - журналист, предупреди Дарманен, цитиран от ТАСС.

В петък в парижко предградие 18-годишен чеченец, роден в Москва и получил бежански статут във Франция, нападна 47-годишен учител по история близо до училището, в което преподавал и който при дискусия за свободата на словото показал в клас карикатура на пророка Мохамед. Нападателят обезглави учителя, заплаши дошли на място полицаи, но беше застрелян, припомня БТА.

Разследването е възложено на френската антитерористична прокуратура. Президентът Еманюел Макрон нарече станалото терористичен акт.
По последни данни на полицията в хода на разследването вече са задържани 11 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Кратун преди 3 години
Сигурно френските полицаи им галят мъдурите на брадатите за да ги успокоят?
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МеркелНе се тюхкай, а виж какво препоръчва на Микрон 16. И няма какво да избирате.Ще сте халифи, защото в най-скоро време ЕС ще се превърне в Европейски Халифат.
21
0
 
4
 
! Отговори
Меркел преди 3 години
Ама как е възможно това .. !
20
5
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Q/19Но като погледнеш фактите, че:- тук залавяме терористите, които те-после пускат, за да взривяват летища;- там стават атентати, а тук - реално не;опорките ти нещо куцат.
19
0
 
9
 
! Отговори
зяпач преди 3 години
Прекалено късно е за тези операции,те от дълги години се пълнят със емигранти.Сега ще сърбат попарата която са си надробили.
18
6
 
9
 
! Отговори
Q преди 3 години
Колкото и да пишете кой е либерал и как толерастията пречела на Запада. Нека погледнем нашата си кочинка. Че *** е най умния, знаем, че *** е най великия, знаем, че *** разбира от всичко, пак знаем. Ама пенсионерите ни умират с по 300-600 лева на месец, младите бягат. Ще ги стигнем нанайци. Западняците знаят какво да правят и как да се справят. За тях работи целия свят. За нас кой работи? 2 200 000 пенсионери, около 1 000 000 роми и турци, 1,5 млн работещи. Кой уважаеми?
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пише че в Куантанемо Бей дарявали с новата ваксина срещу Коеид19 - амрак синьо хабиби.
16
0
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Никой не пуска бесни *** в двора си, а ако собственото му куче побеснее, го гръмва на място.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
60 години импорт на хора от Магреб не могат да бъдат поправени с няколко полицейски операции. Макрон по-скоро да почва да обмисля дали да се нарича емир, султан или халиф.
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз подкрепям обезглавяването на либерали.....и неомарксисти, винаги готов!!!
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Куантанемо Бей си търси гости, моля заповядайте! :)))))))
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резултата от мултикултурализма и като цяло на либерастията проповядвана в Европа. Това е бъдещето ни, ние ставаме все по-слаби, те ни избиват и/или претопяват и следва края на европейската цивилизация - вече е неизбежно. Хипи розовите утопии как те ще дойдат, ще се хванем за ръце и ще пеем песни, мисля всеки вижда колко са наивно-глуповати.
11
0
 
7
 
! Отговори
хм преди 3 години
Франсетата нещо са объркали меченцата!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз подкрепям обезглавяването на либерали
9
3
 
9
 
! Отговори
Вие сте ненормални преди 3 години
Правите ли разлика между обезглавяване и карикатура?
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Католиците и папата всеки може да ги плюе колкото си иска. Но кажеш ли нещо против евреите и измисления холокост тогава диреткно отиваш в затвора.
7
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макрон първо трябва да арестува Шарли Ебдо за проповядване на религиозна омраза и да даде свобода на словото с карикатури срещу евреи, католици, срещу папата.
6
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макрон каза, че учителят е проповядвал свобода на словото.Бъдете последователни.Френското правителство по съдебен ред да задължи ЧарлИ Ебдо да публикува карикатури на Авраам, Моисей, Исус, Буда, ЛГБТ и Блек има право на живот.Френското правителство да ни запознае с реакцията на евреи, католици, будисти, обрратни и цветнокожи на карикатурите. Изразявам мнението на свободен гражданин, живеещ в свободна и демократична страна, част от свободния и демократичен колективен запад.
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нарушават свободата на словото и свободата на религиите във Франция. Продължават с насаждане на религиозна омраза и преследват хората, както са ги преследвали през войните между католици и протестанти във Франция.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Да забранятДа забранят либерастията. Либерастията е майка и баща на тероризма и педофилията.