Фон дер Лайен: Всички страни в ЕС ще получат ваксина по едно и също време

Тя подчерта и необходимостта от бързо валидиране на нови тестове
30 окт 2020 09:19, Ния Христова
25
Фон дер Лайен: Всички страни в ЕС ще получат ваксина по едно и също време
Снимка: БГНЕС
Всички страни членки На Европейския съюз ще получат ваксина срещу COVID-19 по едно и също време на основата на дела на тяхното население в ЕС. Това каза председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след края на видеоконференцията на европейските лидери, на която основна тема беше втората вълна от пандемията, предаде БНР.
 
Фон дер Лайен заяви, че по този въпрос вече има и договорка между страните членки.
 
Тя обясни също, че в стратегията за ваксиниране са посочени и групите, които ще се ползват с приоритет, а това са здравните работници и възрастните хора.
 
Председателят на Европейската комисия подчерта и огромното значение, което има координацията на споделянето на данни за страните членки, тъй като това би помогнало за трансфер на пациенти от една страна членка в друга.
 
Фон дер Лайен каза също, че е необходимо бързо валидиране на новите тестове на европейско ниво, защото тестове и проследяване вървят ръка за ръка.
 
Пред евролидерите премиерът Бойко Борисов е настоял да има пълна прозрачност по отношение на ваксините, производителите и потенциалните рискове от тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
17
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Бил ГЕЙтс ще ни ваксинира, Меркел ще ни внася мюсюлмани, Илон Мъск ще тераформира Марс.... Още някоя цион истка глупост няма ли да ни сервирате?!? Аре почвайте третата световна пА който оцелее ще черпи, то се видяло, че натам сте ни подкарали
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще получат едновременно през коя година?
1
1
 
10
 
! Отговори
Бръчков преди 3 години
Най прозрачното в момента е че няма ваксина ....