С викове „Аллах акбар“ 50 младежи нападнаха църква във Виена

Те са успели да избягат
Обновена: 31 окт 2020 15:21 | 31 окт 2020 09:36, Нели Христова
272
С викове „Аллах акбар“ 50 младежи нападнаха църква във Виена
Снимка: БГНЕС

Около 50 младежи от турски произход нападнаха в четвъртък католическата църква „Св. Антоний Падуански“ в австрийската столица, съобщи местният в. „Курир“, цитиран от ТАСС.

По данни на австрийското издание, по време на нападението младежите скандирали „Аллах акбар“ като ритали пейките в църквата и стените на изповедалнята. Действията им са били запечатани на камерите за наблюдение.

Полицията е пристигнала по сигнал на настоятеля, но нападателите успели да избягат, посочва БТА.

Вътрешният министър на Австрия Карл Нехамер осъди инцидента.

По информация на изданието „Кронен цайтунг“ църквата е затворена от съображения за сигурност.

На 29 октомври вътрешният министър нареди на полицията да увеличи патрулите на обществени места на фона на нападенията във Франция.

Християните в Австрия трябва да имат възможност безопасно да изповядват вярата си и властите ще продължат решителната борба с политическия ислям, заяви вчера канцлерът Себастиан Курц в отговор на нападението срещу виенската църква.

Повечето французи се съмняват в способността на властите да ги защитят от нападения на терористи след поредицата от атаки, извършени този месец от радикални ислямисти. Само 26 на сто са спокойни за своята безопасност. Това става ясно от допитване на социологическата агенция „Одокса“.

Доверието към правителството по този въпрос рязко намалява, пише вестник „Фигаро“. По този показател спадът е със 7 на сто  след жестокото убийство на учител от 18-годишен чеченец край Париж. Властите обещават да мобилизират около 4000 военни, които да помагат за  охраната на храмове и гробищни паркове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 177 , Аллах акбар си го напиши на тоалетната хартия или на кърпата за сополи.
153
0
 
0
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
Ей , не са евроинтегрираха тия австрийци.
152
1
 
1
 
! Отговори
До 168 преди 3 години
Съгласен съм с написаното, освен частта със сатанизма. Много моля, не намесвайте думата сатанизъм за щяло и нещяло, най-вече за изцяло негативни аргументи. Няма да убеждавам никой в нищо, има достатъчно информация (все пак си я подбирайте) в интернет и в някои книги какво е сатанизъм, но спрете да подхранвате идеята, че той е някакво невиждано зло.
151
7
 
2
 
! Отговори
... преди 3 години
''Алаху Екбер'' означава Алах е по-велик от всичко.
150
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Cutting heads matter , превод на Алла в бара .
149
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми фенове на мирната религия на Ердоган. Отнемат им правото да режат глави миролюбиво и те пачват да се борят за правата си. Рязането на глави има значение , скандирали . Аллах акбар така се превежда .
148
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво друго може да се очаква от анадолските чергари и диваци!?
147
6
 
11
 
! Отговори
... Турчин преди 3 години
Ех тази пуста религия. Колко още хора трябва да умрат, за да разберем, че освен да ни дели, за друго не става. Да, може би преди 1000-2000 години да сме имали нужда от нея, понеже обществата още са били недоразвити и е трябвало, да вярваме в някаква свръх сила, която хем да ни пази, хем да ни е страх от нея, за да има що годе ред. Но в днешно време е безмислено и само ни разделя и дърпа назад.
146
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми пука за западняците.Колко от тях са воювали за освобождението на България от отоманско робство.Или да видя в тяхните медий заглавие ро.. в България нападнаха,изнасилиха и ограбиха пенсионерка.Или убиха младеж заради това че не им е дал цигара.
145
0
 
20
 
! Отговори
blood eagle преди 3 години
няколко стъпки-убитата ислямска *** за храна на прасетата, семеиството му също задето са отгледали ***, по-далечни роднини изселване в страни по произход, спиране на безумни социални помощи на всички млади на средна възраст хора
144
8
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 159Примитивни илитерати с големи комплекси, като сина на приятеля ти има много...
143
1
 
19
 
! Отговори
V преди 3 години
Нека всеки види истинското лице на исляма. В тяхния Коран пише да убиват всеки който не приеме исляма или данък или напускане. Пише също, че могат да отмъщават, да взимат робини, да спят с малки момичета по примера с Айша, 6 годишна. А също и прелюбодействата на мъжете в рая.Религия на сатаната, изопачила истината за изкупителното дело на Господ на кръста. Жалко, че много хора не го знаят и вярват в морния ислям
142
0
 
8
 
! Отговори
Имигранта преди 3 години
Трябва ни нов Х...Веднага
141
0
 
30
 
! Отговори
Кратун преди 3 години
Има нещо сбъркано в цялата работа. Бих разбрал да се говори за това християните да изповядват вярата си безопасно в някоя мюмюнска държава, но за безопасност в собствената им християнска държава? Мисля, че нещата отиват твърде далеч!
140
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 159Те и за нас казват че Българите сме ро.и и да си ходим в България при все че знят кой са Българи и кой Р.Ми.И е силно да се говори немци защото са мелязи 3-4 поколние омешени бракове между немци,италянци,испанци,ссср-немци,унгарци,югослав,поляци...... примери известният немски футболист подолски меркел от полски пройзход независимо че я считат за полска ев..йка важното че от полша.Чистите немци са много малко
139
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами съберете ги във вагони и кой от където е дошъл.
138
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 155ти ако вярваш в предсказания,значи си голяма будала
137
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
псевдо журналистите от шарли еб... са виновни за всичко това,ако не бяха публикували карикатурите тези неща нямаше да ги има!
136
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам приятел немец, синът му е на 30 и нещо, меко казано момчето си е нацист, и има доста приятели, като него, разправят как ходели по дискотеки и барове и се заяждали с мюсюлмани, които си търсели бели и закачали немските моми. Повярвайте ми Хитлер е жив в техните сърца, казват, че без бой няма да се дадът!
135
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААaloou adminite nqma li koi da blokira toq islqmist be ??????