България - първа по смъртност от коронавирус в Европа

Зад нас останаха Белгия и Чехия
28 ное 2020 13:15, Петя Славова
308
България - първа по смъртност от коронавирус в Европа
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България зае първото място по смъртност в Европа. Това показват данните на Европейския център по контрол на заразните болести за последните две седмици. Зад нас са Белгия и Чехия, предава Bulgaria ON AIR.

По данни на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията в последните две седмици у нас на всеки 100 хиляди души са починали 21.

Още по темата

Преди две седмици починалите с коронавирус в България бяха 1898 души. В петък те станаха 3529, което е почти двойно увеличение на жертвите само за седмица.

По данни на Европейския център след България остават досегашните “първенци” Белгия и Чехия съответно с по 19,4 и 19,2 починали на всеки 100 хил. души население за последните две седмици.

На 26 ноември у нас починалите бяха 162-ма Това означава, че на един милион души само за ден са починали 23,4, диагностицирани с коронавирус, показва пък статистиката на worldmeter. По смъртност в този ден България е следвана от Словения с 46 души (22,1 на милион жители). На трето място е Северна Македония с 39 души, или 18,8 на милион. Следват Черна гора с 10 починали и Босна и Херцеговина - с 51, на милион.

На шесто място е Полша с 580, но там населението е 37,83 млн. души, което означава, че на един милион починалите са 15,3.

По данни от сайта най-много издъхнали с инфекцията на този ден е имало в САЩ - 1311, или близо 4 човека на всеки милион души в страната. В Италия са били 822, което прави 13,6 на 1 млн. население.

В черната статистика по брой на жертвите е и Русия с 524-ма починали, което обаче при население на страната от 145,96 млн. дава 3,3 на милион души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че сме първи в света по брой починали на очвек от наслението в последните седмици е ясно. Страшното е друго - според данните на НСИ за починали по седмици, през втората седмица на ноември са починали 3852 човека, а миналата година са били 2002 чочвека, т.е. разлика от 1850 починали. В същото време официалната статистика дава само 465 починали от Ковид-19 за тази седмица.
229
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои искат текущото състояние на епидемията да се определи според починалите преди "сто години". Е, така не става. България е първа в света през ноември, а не само в Европа или ЕС, по брой починали на човек от населението от Ковид-19. При това май отчитаме само един от всеки 4 починали от вируса.
228
0
 
5
 
! Отговори
свой преди 3 години
До Поредната Хибридна. Ти *** ли си или си просто платен Гербаджиски ***???Какво не ти стана ясно, че с 150-180 починали на ден(а те са и повече,защото отчитат,само тези които са се тествали) на 7млн населени,сме вече две седмици не първи в Европа,а първи в Света по смъртност.Да общият брой не сме на първите места, но с този темп....
227
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ща са мре!
226
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли някой да обясни, защо очаква нещо по различно? Хич няма да е лесно, без аргументи!
225
4
 
4
 
! Отговори
до авторката преди 3 години
Защо анализирате само отделни дни или двуседмични периоди. За мен точна статистика е да се покажат всички смъртни случаи по държави от НАЧАЛОТО на пандемията и след това да се изчислява смъртността на основа на 100 хиляди или на един милион жители във всяка съответната страна. Тогава ще стане ясно, че сме някъде по средата.
224
5
 
5
 
! Отговори
Поредната дърта лъжа преди 3 години
Нито сме първи в ЕС, нито в светаИма си статистика и тя казва, че сме по-средата на тез тъжни класации Като се знае матряло колко е тъпИпрозт си е успехМдаа
223
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само либераста ББ не разбра, той ще спасява икономиката (смях, каква икономика сме ние, сивата ли?), а не може да умножи колко е 20 хиляди загинали по средно 10 години данъци и потребление. Само иска да ни се хареса, но *** май не останаха.
222
3
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Това е така, защото мнозинството българи не водят здравословен начин на живот. Българинът гледа да се напие и преяде, а не мисли за диети, спортуване и т.н. Бяхме последни по смъртност, а сега станахме първи не само по смъртност, а и по заразяване.
221
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гарантирано от ГЕРБ...............освен това лекарите масово отказват да лекуват положителни с ковид-19!!!
220
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно имаме и най-много жертви от медицинския персонал.
219
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашата медицина копае дъното.
218
3
 
4
 
! Отговори
Татул преди 3 години
До 240Съгласен съм за здравните пътеки и за това, че правителството драпа със зъби и нокти да си запази властта. Яд ме е и за съсипаното здравеопазване. И за това, че у хората се притъпи инстикта за самосъхранение. Обаче, това не оправдава действията им. Зашото такива разпространяват заразата и много хора в рискови групи и възрасти ще умрат. Е това е ***. Гледат на тях да им е добре, па другите кучета ги яли... Да ама кучето като изяде другите ще дойде и за тях.
217
3
 
4
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Да би се пазило - не би чудо видяло!!!
216
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много първи места заемаме,ама не са за хвалби.А не искахме да ни приемат заедно с Румъния в ЕС(помните ли),че щяла да ни дърпа назад.Искахме отделни" писти" Е'га си и некадърниците са нашите управляващи,заровиха ни под дъното.
215
4
 
3
 
! Отговори
1-20 преди 3 години
Бялата мафия и продънената тиква изглежда добре се справят. Едните искат да пишат само рецепти и да взимат рушвети, а тиквата да умножава чекмеджетата
214
2
 
7
 
! Отговори
До Татул преди 3 години
Ех, че лесно, ние сме о'лигофрени и затова мрем като мухи!Тук няма нищо за к'ухата ни здравна система,създадена само да вегитира най вече от измислени пътеки. Тук няма нищо за едни страхливи управляващи на които основна цел беше не пандемията а оцеляването във власта. Абе хора събудите се вече, не сме най големите о'лигофрени и нихилизъм по света и това не може да е причина да имаме най голямата смъртност от тая гад за последните две седмици!
213
4
 
6
 
! Отговори
До 218 преди 3 години
Все някой трябва да ни е крив, ама ние никога - винаги сме прави: .Когато всеки философстваше , че няма да слуша глупости и че вирус няма, че а.аа не, маска няма да носи щот видите ли...., когато заведенията и дискотеките се пореха, и "протестиращи по време на чума" си пийваха бира по площадите....Още? Всеки го знаеше ..имаше информацията ! Ама не той , друг е виновен. Е затова сме на това дередже!
212
2
 
9
 
! Отговори
Татул преди 3 години
Има и още едно първо място, което заемаме в големите класации. Но никой не пише за това. И това е класацията по олиго'френия. Това е вирус и такива като нас недисциплинирани и неспазващи елементарни правила му идват много добре. За съжаление.
211
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой учуден има ли?