Заев: Лидерите откриват перспективи, не потъват в миналото

Много е важно всеки да каже какво мисли, обясни той
5 дек 2020 13:55, Петя Славова
133
Заев: Лидерите откриват перспективи, не потъват в миналото
Снимка: БГНЕС

Истинските лидери трябва да отварят европейски перспективи, а не да потъват в миналото. Това каза македонският премиер Зоран Заев пред Канал 77.

"Ние трябва да живеем заедно. България е приятелска държава. Един път завинаги трябва да се каже, че България не е фашизъм. Когато говорим за Италия и Германия, ние не говорим за фашизъм", каза още Заев и повтори, че той иска да изгражда приятелските отношения с България.

Още по темата

На въпроса "дали е очаквал подобна реакции след интервюто пред БГНЕС Заев отговори кратко: Да очаквах. Аз правя първите стъпки. Аз вървя напред. Истинските лидери откриват пътищата.

Ние демонстрираме приятелство. Аз много внимателно слушам нашия народ. Народът ме избра преди три месеца. Зоран Заев има четиригодишен мандат. Аз трябва да защитавам националните интереси на народа, неговата идентичност и език, но и трябва да вкарам РСМ в ЕС. За народа ни няма никакъв риск – абсолютно не. Очевидно е, че България ще наложи вето. Нека да минат изборите в България. И след това ще видим, заяви още македонският премиер.

Веднага след като приключат преговорите с България ще направим лидерска среща. Нямам никакъв проблем за подобна среща. Ако трябва да направим разправия с България, още утре може да направим лидерска среща. И веднага ще има разправия. Желанието на българския народ е целият Балкански полуостров да бъде част от ЕС. Неговата желание не е да се блокира РСМ. Очаквах повече доблест от БСП. За съжаление БСП има по-крайни позиции от тези в ГЕРБ, каза още Зоран Заев.

Македонският премиер каза, че няма никакви притеснения относно бъдещето си като лидер в Социалдемократическия съюз. "През месец април за първи път ще има пряк избор на председател на партията. Всеки, който иска да се кандидатира да заповяда", каза той.

"Много е важно да има свобода и всеки да каже какво мисли в право очите на премиера. Това трябва да бъде съхранено", каза още премиерът Заев пред Канал 77.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
23
 
! Отговори
За неразбрал Заев преди 3 години
Северозападна Македония = Югозападна България !
16
9
 
2
 
! Отговори
До Стоян преди 3 години
Стоян Ти не си целия български народ. Но и Заев не е прав, в България има като теб с объркани разбирания. Явно ти си от хората, който може само да мрази или не си излизал от собствения град. Не разбирам как може да се изказва по този начин. Представи си ако с теб се държи някой, както ти в момента се изказва. Трябва да бъдем малко по-добри хора, за да може да ни се случват хубави неща. Аз нямам нищо против македонците.
15
2
 
18
 
! Отговори
Богомил преди 3 години
Зайко, момче малко, още не знаеш, че народ, който не познава миналото, няма бъдеще! Защо вие се отказвате от славната българска история и още по-славната на нашите деди траките, създатели на първата цивилизация, 2000г преди Египет и Шумер. Днек гърците, които отдавна крадът нашата история казват, че траките са гърци/как иначе щом и митологията и Зевс и Аполон и т-н- са тракийски богове/, същото вече правят и турците, започват да доказват, че са коренни жители по тракийските земи, че са траки
14
1
 
18
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Това си е югозападна България!Кое не е ясно!?
13
22
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Дори и македонските лидери,ясно изпъкват с интелект и визия пред избраният от нас нискочел индивид. С Тиквата начело ,в очите на света сме жалки и смешни.
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кухи думи. Никога няма да признаем македонски малцинство. Нито ще признаем смехотворни твърдения, че в България се говори македонски език. Коминтернът дгд! Заедно с всички продажници в България.Тоя път малките няма да им се размине. Толкова години ги дундуркахме, стига вече!
11
9
 
9
 
! Отговори
Излага се Фигурантът преди 3 години
Радев удари дъното-направил си е "масажен" салон в Президентството с главен доставчик-манажер Карбовски !
10
3
 
5
 
! Отговори
Плешко преди 3 години
До Анонимен 9Къв концлагер те гони ве?
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Станаха Сервена Македония, сега ще станат и Нова Северна Македония. Стъпка по стъпка към отрезвяавнето от измислиците в които са живеели....
8
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов удари дъното-направил си е нацистки концлагер в Перник!
7
3
 
26
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Тежка форма на юго-шизофрения, съчетана със Стокхолмски синдром към сръбските им поробители.
6
3
 
15
 
! Отговори
Стоян преди 3 години
Тоя пък как прецени ме желанието на българския народ е всички страни от Балканите да влязат в Евросъюза.По скоро българското население предпочита Македония да не съществува,Северна Македония 😀
5
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами Заев, вместо да потъвате в миналото, просто осъзнайте истината за него и ще продължим заедно напред. Непрекъснато обвиняват България, че се "инати", но реално това го прави Македония. Ние просто защитаваме фактите и историческата истина.
4
2
 
37
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
"Приятелството" с макетата не може да се основава на кражбата на история. Приятелите не се крадат помежду си, имам предвид истинските приятели. Знае се от кога съществува държавата Македония, зднае се от кога съществува македонският език. Като представят монета, върху която е изписано името на държава с название Македония - от тогава насетсне може да претендирт. Ако признаем сега крежбата и фалшификациите нищо добро не ни чака. Приспивните си песнички Зайо Баев да ги пее другаде.
3
2
 
38
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Заев,недей да се кълнеш в изборите и да мислиш че след тях нещо ще се промени.НЯМА...Това е национална политика по този наболял проблем.Има неща...исторически които трябва да ги приемете...да приемете истината. не демагигията на Титовските комунисти.Ако нашите управляващи са истински българия промяна от така казаните неща няма да има...
2
3
 
31
 
! Отговори
Браво на Заев преди 3 години
Браво на Заев, прави стъпки в правилната посока, дано да успее да промени нещо, но моето лично мнение е, че това няма да стане. Ръката от Белград е много дълга, и покрива всички мнения в Македония. Десетилетия тези хора са се хранели и дишали с българо-омраза, това им е в ДНК-то. Това е принципа, на който е изградена съвременна Македония. Няма как да се промени, съседите ни ги чака много лошо бъдеще и международна (само)-изолация.
1
2
 
48
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Заев оправете историята в учебниците си и слезте на земята.