Първи алергични реакции към ваксината на Pfizer

Здравните власти препоръчва хората с алергии да не се имунизират
Обновена: 9 дек 2020 15:27 | 9 дек 2020 15:21, Нели Христова
289
Първи алергични реакции към ваксината на Pfizer
Снимка: БГНЕС

Масовата ваксинация във Великобритания едва сега започна, но първите проблеми са налице.Регулаторите вече излязоха с предупреждение, че хората, които в миналото са имали "значителни" алергични реакции, не трябва да се ваксинират с новата ваксина срещу коронавирус.

Двама медицински служители се почувствали зле след като получили ваксината вчера, съобщава The Times. Те се се възстановяват "след подходящо лечение", казаха здравните служители, но Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти (MHRA) заяви, че Pfizer-Biontech не трябва да се използва за хора, които са имали значителни алергични реакции към ваксини, лекарства или храна, като предпазна мярка, докато случаите се разследват.

Това включва всеки, посъветван да носи автоинжектор за адреналин, като EpiPen.

Каквито са правилата и при всички останали ваксини, MHRA добави, че ваксинациите трябва да се извършват само "в съоръжения, където са налице мерки за реанимация".

Доктор Джуни Рейн, шеф на MHRA, обяви, че регулаторът ще следи ваксината "преди, по време и след" одобрение.

"От много обширни клинични проучвания знаем, че това не е би трябвало да се случва", заяви тя относно случаите на алергична реакция.

Главният медицински директор проф. Крис Уити пък заяви: "Както при всяко друго лекарство, искате да пристъпвате към употребата му по-внимателно, за да се запознаете с това как работи", предполагайки, че ваксинацията ще започне в болници, които са имат "подходящо оборудване", а когато лекарите вече се чувства удобно, прилагайки ваксината, тя ще започне да се инжектира и в други медицински центрове.

Той добави, че е важно "всичко по въпросите около страничните ефекти да е ясно, така че хората да са спокойни, че могат да вземат балансирано и разумно решение".

Според Уити много хора е двоумят относно приемането на ваксините срещу  COVID-19 и "чакат да видят какво ще стане". Според него, това е разумно, тъй като ваксините са нови. Хората наблюдават процеда и с правилната информация, в крайна сметка те биха решили да се ваксинират.

Броят на възрастните пациенти, приети в болница поради алергии, се е увеличил повече от два пъти от 2013 г. насам, с рекордно високо ниво от 27 172 през 2019-2020 г., според кампанията за анафилаксия.

Хиляди ваксинации бяха направени вчера, когато NHS стана първата здравна система в света, която започна масова кампания за ваксинация срещу COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините са ,като лекарствата със странични ефекти..., но при тях те все още не се знаят...
155
4
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До До БауА без да се прави нищо, ще стане по-бързо ? :D Да, прав си няма да е от раз, но все пак...
154
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо този вирус не изчезва вече 1 година?! Студено е има го,жега е има го,нормално е времето има го. Няма такова явление в природата,всичко умира.
153
3
 
15
 
! Отговори
До Бау преди 3 години
Ти не разбра ли, че след имунизация ще продължаваш да спазваш мерките още 1-2 години. Пък после ще видим . Така каза проф. Петрунов. Каква работа те гони? Много сте наивни да си мислите, че старият живот ще се завърне.
152
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още ли с тоя ковид се занимавате бе, не ви ли писна?
151
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 163 МД, нали знаеш:Когато сееш ветрове, жънеш бури.С тази ваксина не се знае какво "имунизираш" в бъдещето.А, б ....,но само Света ще продължава да губи и тарикатите ще печелят!
150
24
 
8
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Явно искате да си останем затворени, без работа и с пълни болници. Поне няма да ви .. чипират. Ако си мислите, че вирусът ще си тръгне сам разплакан, имам лоши новини...
149
29
 
13
 
! Отговори
MD преди 3 години
Проверени във времето?! Много се бързало? Милион и половина души загинаха! Да изчакаме още две-три години да станат 5 милиона,а? Разбира се, няма проблем.
148
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 160Чакай малко,не бързай,***,не си отчел в дългосрочен план още.
147
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гредоред - забрави специалисти по право и правораздаване ;)
146
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е положението от ваксинираните има 1 смъртен случай на 8000 а от неваксинираните има над 6 смъртни случай на 8000 и то при спазване на строги санитарни мерки.
145
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като бях дете ни поставяха ваксини които са проверени във времето.Сега се прибързва и ще се появят много дефекти.Противо-грипна ваксина никога не съм ползвал , защото ставаш зависим от нея и всяка година трябва да ти я поставят.Боцкайте се с каквото решите, но не задължавайте и другите!
144
30
 
9
 
! Отговори
1 Рубла = 1 Стотинка преди 3 години
Като чета коментарите ми става ясно защо българското племе е на изчезване. Теорията на Дарвин работи - само най-приспособимите към променящата се околна среда същества оцеляват.
143
5
 
17
 
! Отговори
Фламинго преди 3 години
Ваксините не се ли тестваха преди 5-7 години, и ако нямат странични ефекти да се внедряват полека? Вече няма време за тестове, тестове 20 дни, няма умрели газ на разпродажбите...;)
142
44
 
21
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Шматки, осъзнавате ли, че някой може да получат алергична реакция към ... парацетамол? Ревнаха вече "ваксината е отровна!". Беше ясно, че някои няма да я приемат добре. То да не е чаша вода....
141
8
 
10
 
! Отговори
Гредоред преди 3 години
До сега в България беше пълно със специалисти по футбол, политика и геополитика, а от година насам вирусолози, ваксъри и антиваксъри с педагогическо образование, средно специално образование и тем подобни... С цялото ми уважение към образованието и педагогиката в България (родител имам учител)
140
2
 
21
 
! Отговори
до 144, 145 преди 3 години
Значителни реакции значи, че ако до теб няма медицински екип, който да ти бие урбазон, адреналин и/или да те обдишва, си си отишъл скоропостижно за 4-5мин.
139
6
 
22
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
имам чувството, че ваксината е опасна и ще има масово мране.
138
14
 
13
 
! Отговори
знаещия преди 3 години
Ваксините са за глупаците, които са лесно манипулирани от социалните мрежи.Същите вярват, че Земята е глобус, а тя е плоска като мозъците им.
137
19
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
някои хора са алергични към какво ли не и могат да умрат от това. Някои просто имат обрив (примерно). Първите трябва да не се ваксинират.