Петседмична пълна карантина в Нидерландия

Затваряне търговските обекти освен тези от първа необходимост
15 дек 2020 07:48, Елка Василева
16
Петседмична пълна карантина в Нидерландия
Снимка: архив, БГНЕС

Нидерландското правителство въвежда по-строги мерки с цел ограничаване на разпространението на коронавируса. Те влизат в сила от полунощ на 15 декември, вторник и ще бъдат валидни до 19 януари 2021 г., съобщи пресслужбата на МВнР.

Новите мерки включват затваряне на всички търговски обекти, с изключение на тези от първа необходимост - хранителни магазини, бакалии, химическо чистене, аптеки, дрогерии, както и фризьорски салони, студия за масажи, козметични грижи, с изключение на стоматологичните кабинети и тези за физиотерапия.

Затварят се всички начални и средни училища, както и детски градини и центрове за дневни грижи, които следва да преминат в онлайн форми на обучение считано от 16 декември 2020 г. Дневни грижи за децата на служителите на "първа линия" с обществено значими професии ще бъдат осигурени.

Още по темата

Всички спортни зали, фитнеси, басейни, сауни, както и музеи, кина, театри, казина, зоологически градини преустановяват дейността си.

Хотелите могат да останат отворени, но се прекратява предоставянето на храна и напитки за техните гости, включително и на обслужването по стаите (румсървис). Остават затворени всички заведения от кетъринг индустрията.

Гражданите се насърчават да останат у дома възможно най-дълго, както и да продължат да работят от вкъщи, когато това е възможно.

Призивът на властите е да не се приемат вкъщи повече от двама посетители на ден над 12-годишна възраст, с изключение на 25 и 26 декември 2020 г., като за двата празнични дни могат да приемат най-много до трима гости над 12-годишна възраст, които не са членове на домакинството.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Хага на следните телефони за връзка: + 31 70 350 3051 и в извънработно време на тел.: + 31 6 5744 8073.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито е пълна карантината, нито ще е тал5ова време.От години у нас се лъже, но тази година се цепят рекорди.
10
0
 
3
 
! Отговори
Dd преди 3 години
Грешки в информацията-фризьори,козметици,масажи и др. не от първа необходимост-затварят.Мерките са защото последната седмица са отчетени по около 10000 заразени на ден,докато 2 седмици по-рано бройките бяха дълго време по около 5000 на ден.А и хората които ще останат удома ще получат парични помощи.Не всичко е розово,но хората мислят!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Холандия яко се опариха при първата вълна, когато решиха, че без мерки ще се оправят и сега действат.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големите градове на Нидерландия са пълни с представители на култури със специфично тълкуване на дисциплината ....
7
1
 
3
 
! Отговори
Мадар преди 3 години
До Анонимен #6някой насила те кара да имаш скъпа прическа така ли, няма да имаш, контролирай се
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗначи и при тях същите глупости - на фризьор и козметик можеш да отидеш, обаче на физиотерапевт или зъболекар - не. Може да съм с гангрена и счупен крак, ама ще имам нова скъпа прическа.----------Не е така, а точно обратното.Просто на "журналиста" толкоз му е списваческият талант.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-строгите мерки бяха точно на Великден, а сега ще са на Коледа. Спят християните, дълбок сън спят и няма кой да ги събуди.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи и при тях същите глупости - на фризьор и козметик можеш да отидеш, обаче на физиотерапевт или зъболекар - не. Може да съм с гангрена и счупен крак, ама ще имам нова скъпа прическа.
3
2
 
17
 
! Отговори
Въпроси преди 3 години
Що бе, нали има ваксина. По-почтенно щеше да е с атомни бомби директно. Защо трябва да е и садистично?
2
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са ли поискали Докторът по Инфекциите Генерал Лейтенант Борисов да отиде да им спаси икономиката?
1
12
 
24
 
! Отговори
ееее дааа преди 3 години
Там обаче най-вероятно подпомагат всички граждани безвъзмездно, докато в цъфтяща България, Началникът и предлага безлихвени заеми!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe