Скандал от Белгия: Най-евтина е ваксината на AstraZeneca, най-скъпа на Moderna

Държавен служител публикува ценовата листа в Twitter
19 дек 2020 18:27, Анисия Иванова
98

Разкриха цените на ваксините срещу коронавирус. Държавен служител от Белгия публикува ценовата листа в Twitter с количествата и цената на всяка ваксина, която държавата възнамерява да купи.

Според изтеклите данни сумите варират между 2 евро и 18 долара. От Европейската комисия обясниха, че цените на ваксините няма да се оповестяват, тъй като това е търговска тайна. Данните станали ясни покрай обсъждането на федералния бюджет.

Цените на медикаментите на различните фармацевтични компании варират между 1 евро и 78 цента и 18 долара. Най-евтина е ваксината на AstraZeneca, а най-скъпа на Moderna.

Още по темата

Въпреки че туит постът с ценовата листа бързо е бил изтрит, това не спря разпространението на информацията. И докато едни са доволни от тази прозрачност, други като фармацевтичните компании твърдят, че случилото се е нарушение на поверителността.

Междувременно френският президент, който е положителен за COVID-19, увери във видео, че е в добро състояние.

"Все същите са симптомите ми – умора, главоболие, суха кашлица. Ще продължа да работя в координация с моя екип. Ще продължа да се фокусирам върху приоритетните теми – борбата с вируса, управлението, Brexit", обясни той.

За коледните и новогодишните празници Италия въвежда локдаун. Мерките са в сила за цялата страна от 24 до 27 декември и от 31 декември до 3 януари. По време на официалните празници страната ще бъде под ограниченията на "червената зона".

Магазини, които не предлагат стоки от първа необходимост, ресторанти и барове са затворени. Италианците имат право да пътуват само по работа, здравни или по неотложни причини. Премиерът Джузепе Конте заяви, че решението не е било лесно.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Лондон са открили нов вариант на нищото.Поразява само промити мозъци.
42
3
 
2
 
! Отговори
Anonymous преди 3 години
Махнете тази реклама на дразнещия Киирстиян и грабителската Уникредит
41
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Лондон е открит нов щам на на ковид 19-много по-опасен и по-бързо разпространяващ се.С каква ваксина ще го борят?
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35 Как да не важат цените у нас Важат си за всички България купува 1 000 000 ваксини от Оксфордската примерно , и си плаща 2 000 000 евро. Правителството сключва сделките , а то взима парите от данъците на хората . И така за всяка поръчка Няма нищо безплатно Навсякъде ваксините ще са безплатни за хората , тоест няма да се изисква човек да си ги купи от аптеката - и в САЩ и ,където се сетиш . Но производителите няма да ги подаряват
39
5
 
8
 
! Отговори
към 31 преди 3 години
Кибер атака на Русия ли бе случилото се в намиращата се на територията на Германия база "Рамщайн"? Системата за ракетна атака на огромната база се активира, след като руският стратегически ракетоносец АПЛ "Владимир Мономах" изстреля залпово 4 броя МБР "Булава" от акваторията на Охотско море. Това, че джапанките се обдрискаха е повече от разбираемо, тъй като Япония граничи с Охотско море, но пиндостанският "Рамщайн" дълги минути и часове да се тресе от страх, това е показателно за упадъка.
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз за да получа Нигрейска виза трябваше да ме надупчат с 15 ваксини. То не беше за Жълта треска и кво ли не. И имунизационен паспорт ми направиха. Така че нищо ново под слънцето. Просто ще добавя още една ваксина в имунизациония паспорт.
37
2
 
4
 
! Отговори
Счети преди 3 години
До Анонимен 32Ок, да речем 7 млрд. се боцнат (на всички е ясно, че няма да се ваксинират толнова хора) по два пъти на средна цена 15 долара. Това са ти 105 млрд. долара. Това обаче няма как да стане за година. Значи го разделяме на две 52,5 млр. на година за ВСИЧКИ фарма компании. САМО на Пфайзер годишните им проходи са 51 млрд.
36
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 34,още сега ти казвам какво ще се случи. Русофилите масово ще се спуснат към Спутник Въ по простата причина че е сделано в Росия и ги тресе савецка носталгия. Останалите естествено ще се хвърлим върху качествени западни продукти.
35
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да се избегнат ваксините , ако хората искат да си продължат да си пътуват по цял свят , да се развива международния туризъм Самолетната индустрия бяха стигнали до пътникопоток от над 3.5 млрд души годишно . За международния туризъм да не говорим Ако пак се щъка напред-назад , ще трябват ваксини , няма друг вариант
34
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия цени в България не важат. В България ваксината против Ковид ще е безплатна!!Самия минъстър го каза..
33
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Под 15% от българските учители биха се ваксинирали срещу COVID-19. Причината е липса на достатъчно информация за страничните ефекти на предлаганата ваксина.Защо тогава не опитате следното:Предложете ни /на нас/ руската ваксина "Sputnik V" и проверете дали отношението набългарите ще е негативно. Още повече, че тя е най-евтина.Пробвайте.Може би негативизмът не е към ваксинацията, а към ваксината?Пробвайте.Или ви липсва смелост и свобода на избора?
32
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между другото, пълна глупост е поредната теория на конспирацията, че нямало да пускат да се пътува без ваксина... Това че някой е ваксиниран не значи че не е носител на вируса, а че не би трябвало да се разболее от него!----Ваксината няма нищо общо със спирането на вируса, досега нито една ваксина не е спряла вируса. Целта е хората да се убедят да се ваксинират за да не се окаже, че Европейската Комисия е дала милиарди за ваксини, които трябва после да се излхвърлят.
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Счети 25 Целта е да се осигурят ваксини за всеки човек по света . По 2 ваксини- отиват към 15 милиарда брояВсе някой ще ги плаща на компаниите . Дори и да вземем средна цена - става дума за над 100 млрд долара за раздаване на производителите
30
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрацията е най-добрата система, но кибер атаките на Русия развиват голяма корупция в ЕК и пречат на демокрацията да се развива.
29
4
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
До ИстуканСомо че аэ ако реша, истуканче
28
8
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Демократицята е най-добрата система, но хората в ЕС са прости и изкривени от десетилетия социализъм и затова в ЕК има корупция.
27
1
 
6
 
! Отговори
още преди 3 години
До Анонимен 12"На 23 ноември 2020 г. IATA обяви, че разработва нов електронен паспорт, който смята да пусне в началото на следващата година.Паспортът ще управлява и удостоверява потока информация относно тестове и ваксини на пътниците, който ще тече между правителства, авиокомпании и лаборатории, се казва в прессъобщение на IATA" / международната асоциация за въздушен транспорт/
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какъв е скандала, Цените сами си ги обявиха още преди 2 месеца!!! И бяха точно такива от 2$ (но само докато сме в пандемия) до към 20$ на доза!ГоУем скандаУ, нема що!
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината няма да бъде НИКОГА задължителна но: скоро за да патуваш със самолет ще трябва да имаш такава, за да ходиш в търговски центрове и подобни обществени места също, малко по-късно за да си на работа, училище също но иначе няма да е задължителна !
24
8
 
3
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
След време ще отрекат и ваксините като видят, че няма полза от тях.