Засечена е нова мутация на коронавируса в Германия

Тя е открита в огнище в болница
Обновена: 18 яну 2021 12:36 | 18 яну 2021 12:35, Ния Христова
29
Засечена е нова мутация на коронавируса в Германия
Снимка: Pixabay
Нова мутация на коронавируса е открита в южната част на Германия. Тя е засечена в огнище на COVID-19 в клиниката в град Гармиш-Партенкирхен (федерална провинция Бавария), съобщава вестник Der Munchner Merkur, цитиран от Монитор.
 
Според данни в болницата са заразени 73 души - както служители, така и пациенти. Трима от тях са диагностицирани с неизвестен досега щам на коронавирус. Анализите са изпратени за допълнително проучване в берлинската клиника "Шарите" от екипа на германския вирусолог №1 професор д-р Кристиан Дростен. Експертите са установили, че наистина става въпрос за съвсем нов вариант на COVID-19, но все още не е известно какви са неговите характеристики. 
 
"От началото на пандемията в целия свят са открити над 12 000 промени в последователностите", подчертава Франк Нидербюл, управляващ директор на болницата. 
 
Специалистите в лабораторията на Garmisch-Partenkirchner Haus в началото на седмицата са открили нетипичните резултати за първи път при изследване на цитонамазки. Специално лабораторно устройство, което болницата е придобила по време на пандемията, е помогнало за откритието. 
 
"Машината показа различни резултати, затова ги проследихме", подчертава Нидербюл.
 
Експертите от "Шарите" смятат, че досега в света са идентифицирани повече от 12 хиляди мутации на коронавируса. Към момента те са най-притеснени от т.нар. британски щам поради високата му заразност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
6
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ВИРУСА Е НЕПОБЕДИМ
1
6
 
5
 
! Отговори
Китайска Ибола Ухан преди 3 години
Да, Ужаст!