Словакия ще иска отрицателен тест и при излизане от дома

Новото изискване ще се прилага до 7 февруари
Обновена: 28 яну 2021 08:09 | 28 яну 2021 07:55, Анисия Иванова
55
Словакия ще иска отрицателен тест и при излизане от дома
Снимка: БГНЕС

Словакия затегна режима си от ограничителни мерки и вече изисква отрицателни резултати от тест за коронавирус, за излизане навън заради скок в броя на заразените.

Изключение се прави за лица под 15 и над 65 години. Останалите трябва да имат отрицателен PCR тест или антигенен тест, независимо къде отиват - на работа, при лекар или в магазин за хранителни стоки.

Новото изискване ще се прилага до 7 февруари в страната с 5,4 милиона души население, където миналата седмица бяха направени над 2,5 милиона тестове за COVID-19, 30 000 от които бяха положителни, съобщи Нова тв.

Полицията обяви, че хората на улицата ще бъдат обект на контрол и ще подлежат на големи глоби при нарушаване на правилата. "Ще извършваме строги проверки на случаен принцип на документите за отрицателен тест. Глобите ще достигат до 1000 евро", заяви за АФП говорителката на полицията Дениса Бардьова.

Словашкият премиер Игор Матович каза пред журналисти, че процентът на положителните тестове в Словакия като цяло е 1,18 процента.

Ограничителните мерки не предизвикаха никакви улични протести, но много словаци не криеха разочарованието си. В началото на следващия месец районите в страната с най-високо ниво на зараза, ще бъдат подложени на масирано тестване. Към днешна дата само два процента от словаците са ваксинирани, съобщи здравното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казвах ви аз преди време носете маски, за да не носим маски, но вие се опъвахте. Сега и по две маски да носите вече е късно.
30
1
 
13
 
! Отговори
DD до 28 преди 3 години
Ти къде прочете че е съм казъл ,че е измама.Фактологията е едно,мерките и поведението на правителствата обаче са далеч над корупционен план.Разумния човек се пази от неизвестното.За такъв се имам аз.А само глупав може да не го е страх.Да можеше да стане..съвсем в началото да бяха свалили полетите.Ако помниш гракнаха как, не пипайте самолетите.Лобитата свършиха своето.Ся...звънци.Гони михаля.Но не съм съгласен да се мачка гражданина сякаш виновен за собственото си измиране.
29
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая всички юе стигнем до това, което направиха в Китай, Австралия, Нова Зеландия, Виетнам и други държави - пълно карантиниране и край на епидемията след месец-два или три, вместо да я влачим с години, както е сега.
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страшното е, че скоро ще може да излезеш на улицата само с две маски една върху друга, писмено разрешение, тест, навън не може да говориш, забранено е да се целиш със снежни топки дори, гледай в краката, отивай по права линия до магазина, вземай най-необходимото, и се прибирай директно в къщи! Това е по-страшно и от чума! Чумата поне е преминала, а това - не се знае! Май няма да премине! Скоро и карантинните лагери ще са навсякъде! Стойте си и гледайте, като филм е - нищо, че става дума за ВАС
27
11
 
9
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Време е всички неваксинирани да получат по една голяма жълта звезда за дрехите, за да се разпознават отдалеч и да не се обслужват в магазините и да не се допускат в градския транспорт. Освен това задължителен тест всеки ден а накрая едно гето, където да бъдат събрани всички неваксинирани.
26
16
 
3
 
! Отговори
До 23 DD преди 3 години
Интересно защо страх изпитвате само вие дето все казвате, че вируса е измама и епидемията е фарс? Нормалните хора не ни е страх, епидемия е и разумното е да се взимат мерки от всички, за да се спре епидемията, което е напълно възможно и можеше да стане за 2-3 месеца, но не се направи.
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко милиарда тона пластмаса от ПЦР тестове ще генерираме тази година? Опазването на природата върви добре.
24
1
 
28
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Вчера във Франция забраниха хората да разговарят на улицата, днес в Словакия излизане само с отрицателен тест. Очаквам поредна глупост утре. Чудя се как свободолюбиви хора позволяват това да се случва наистина.
23
3
 
8
 
! Отговори
Др. Акула преди 3 години
Добри новини - китайците измислиха по-точен тест за ковид! Пъха се ОТЗАД! И това не е измислица, не е шега, а ФАКТ! И сега ако не разберете какво се случва, не знам кога ще стане! Вече няма как по-ясно да ви го покажат!
22
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не пишат за Португали и Испания, а там са много зле. В Португалия редовно имат по над 11 хиляди новозаразени при 10 милиона население, а вчера са над 15000. При починалите на човек от населението Португалия вече доста дни са или първи или втори след някоя държава с 1 починал и малко население, като например вчера - Гибралтар с 1 починал и 33 хидяди население е на първо място в света, а Португалия е втора с 293 починали. Словакия също е сред първите в света и ето, че се опитват да направят н
21
3
 
22
 
! Отговори
DD преди 3 години
Да прави впечатление,че единствено само гражданите отнасят всичко. Бизнеса на хората загива,самите хора загиват,нивото на психо страх е стигнало върха..а те ново и ново глоби...ми айде стреляйте бе,кой е излязъл до магазина .На работа с тест,а още нещо нещете ли.Тества се горния праг на търпимост.Да видим до кога ще продължава тоя фарс.
20
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Словакия закъсняха с около един месец с мерките. Сега е след дъжд качулка. Вчера в Словакия има 2775 новозаразени при 5,46 милиона население. Това е все едно в България случаите да са 3520.
19
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А вие тука ревете като магарета!Само фейкове в главите ви?!Във война сме!
18
2
 
23
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Масовото тестване (което в Словакия правят за втори път) се показва като напълно излишно, щом слупаите се повишават. От местен човек знам че се вихри голям корупционен скандал с фирмата осигуряваща тестове.... Отделно нямат право да излизат извън квартала си - това само за сравнение с БГ където ресторантьорите реват и плачем за затворените молове....
17
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предполагам, че сега и най-beвярващите в пандемията ще се замислят докъде ни докараха!
16
2
 
22
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
Явно не успяват да изпълнят обещаната бройка за купуване на тестове и производителите нече се цупят, че печалбата не им стига да си купят още един остров и луксозна яхта на 12 етажа!
15
4
 
5
 
! Отговори
Дали преди 3 години
Дали не е фейк нюз?
14
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как да идеш да си направиш тест като не ти дават да излезеш от дома си без такъв...?Пълна порнография.
13
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия съвсем о-т-качиха, а да вечерят ще могат ли??? Упражняват се вече за какъвто им хрумне котгрол и май им харесва, после конспиративни тиории, ама май верни
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще излязат да си направят тест? Защото на дали имат по 1-2 подвижни лаборатории за всяка махала.