Мария Габриел: Ваксините на Мoderna и BioNTech имат потенциал да лекуват 5 вида рак

ЕК обяви план за борба с рака на стойност 4 млрд. евро
Обновена: 6 фев 2021 18:25 | 5 фев 2021 20:31, Красимир Ангелов
103

ЕК обяви план за борба с рака, включващ мерки на стойност 4 млрд. евро. Всяка година над три  милиона души в ЕС получават диагнозата рак. Това е сериозен здравословен проблем, който ще засегне пряко 40 % от гражданите на ЕС и има значително въздействие върху европейските здравни системи и икономики. Урсула фон дер Лайен, председател на ЕК, заяви, че „всеки има приятел, колега или роднина, който е преминал по този път“. Коментар по темата на еврокомисаря Мария Габриел.

"Малко хора знаят, че ваксините на Мoderna и на BioNTech имат обещаващи научни изследвания, търсещи лечение на пет вида рак", обяви за предаването "Брюксел 1" еврокомисаря Мария Габриел.

"Ако ние успеем да осигурим инвестиции и продължим с този интензитет на работа, какъвто не сме виждали през последните години, това е от което имат нужда компаниите – данни, много повече инвестиции, за да може тази технология, направена вследствие на коронавируса, да бъде използвана и да даде много по-силен напредък в търсене на лечение също и за ракови заболявания", допълни еврокомисарят.

Борбата с рака е приоритет за председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен. "Аз се радвам, че моята мисия за борба с рака в рамките на програмата "Хоризонт Европа" ще има основен принос. Поставили сме си много ясна цел – три милиона спасени човешки живота до 2030 – та година. Защото в Европа живее една десета от световното население, но над четвърт от случаите на ракови заболявания са при нас", коментира Мария Габриел.

Тя уточни, че тази седмица планът за действие е бил представен официално. "Сега предстои много работа – по отношение на превенция, на достъпа на държавите членки до лечение и грижа за пациентите, които след това трябва отново да се интегрират в активния живот", казва еврокомисарят.

"В рамките на моя ресор имаме много конкретни предложения, като още тази година ще създадем платформа, която ще е най-голямата европейска платформа за данни по отношение на раковите заболявания, за да може бързо да бъде направена връзката с по-напредналите лаборатории. Целта е всички държави членки да имат достъп до новите лечения, новите терапии", очерта програмата Мария Габриел.

Цялото интервю гледайте в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR в събота, от 17.30 часа!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
15
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Тая медик ли е? Що тогава говори глупости !?
55
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдаа замазват положението за фиаското с ваксините...
54
0
 
13
 
! Отговори
Да допълня преди 3 години
Така да се каже, експерименталната генна терапия, която разработваха за лечение на рак, набързо бе преквалифицирана във "ваксина" срещу ковид, и сега се опитват спешно да я продадат и по първоначалното направление каквото могат, преди кулата от карти да почне да пада.
53
0
 
26
 
! Отговори
ГЕННА ТЕРАПИЯ преди 3 години
Мария Габриел издаде четата. Тя потвърждава в това изказване, че това НЕ СА ВАКСИНИ, а са устройства за генна терапия - нещо, което ако е официално обявено в молбата за одобрение на тези така нар. ваксини, те никога няма да бъдат одобрени дори и за употреба в ситуация на криза. Генната терапия е нещо съвсем различно от имунизацията. Цялото човечество участва в този експеримент - с благословията на Европейската Комиси. Потресаващо!
52
1
 
4
 
! Отговори
Ловецът на мисирки преди 3 години
До Анонимен 59Аз ще се включа да обясня. Статията е с подвеждащо заглавие. Габриел не говори за ваксината срещу короната, а за РНК базирани персонализирани туморни ваксини, които тези компании разработват.Туй ще рече, разчитат генома на тумора за антигени, синтезират РНК и те боцкат за да насъскат имунната система срещу лошите. Точно както правят с вируси.
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой *** няма ли да се включи да обясни задълбочено това медицинско чудо!
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекуват рак, а ако се смесят, дават суперсили! А ако си капнеш в резервоара, добавя 120 конски сили! И ако в една чаша ваксина потопите парче олово, на сутринта ще се е превърнало в злато! Следват още чудеса!
49
0
 
3
 
! Отговори
Alex преди 3 години
Само последно. Освен МГ, в ГЕРБ стават и ставаха Десислава, настоящата МнВР и онази гърбавата с големите зъби дето щеше да ходи в Адвнския залив нак на МнВР. Те работа няма да свършат, но според мен биха били запомнящи се в леглото.
48
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой да и каже на тая, че ковид театъра дето го играят, трябва поне малко да изглежда истински. В някой страни горе-долу го докарват, но у нас са абсолютни самодейци.
47
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушам и не вярвам на очите си. Тая госпожа е за освидетелстване.
46
0
 
25
 
! Отговори
ГЕРБ младежи преди 3 години
Веднага я предлагаме за Нобелова Награда!!!Откритието и е Потресаващо - Ще промени Света Завинаги!!!(какъв 'интелект' каква 'визия')....
45
1
 
23
 
! Отговори
. преди 3 години
Тази се ОЛЯ!!
44
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мария ли е, Габриел ли е, но за мен разбира от Ваксини и Медицина колкото и от Информационни тегнологии, Иновации, Изследвания, Култура, Образование и Младеж. И аз имам потенциала да съм еврокомисар, ама несъм. Тия шменти капели колко са полезни ваксините, какви платформи ще правят и как ще борят рака да ходи ги разправя на някой друг.
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксина за рака могат и да сътворят, но със сигурност за тапутиата лек няма да намерят. Тя е бронирана здраво в брюкселските кухи черепи...
42
0
 
8
 
! Отговори
Alex преди 3 години
Ааа и други имат интерес гледам. Палавници :)
41
0
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
а да дига самолета ийма ли потенциал???
40
1
 
7
 
! Отговори
Alex преди 3 години
Имам кексуален интерес към МГ.От цялото ГЕРБ котило само тя става за едно кръгче. С най-чисти чувства :)
39
0
 
22
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Този скелет да се връща в Хаджидимово
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАЙ-ДОБРОТО ИЗКАЗВАНЕ ЗА БОЙКО БОРИСОВ ГО НАПРАВИ ИВАН КОСТОВ. НАПРАВО СМАЧКА БОРИСОВ КАТО КАЛИНКА.
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дедо МъдрьоВаксините Лекуват и от тъпотия