Лекар в Германия: Разхлабване на мерките води до ново затваряне

До 7 март ще продължат действащите ограничения срещу COVID-19 там
16 фев 2021 10:12, Ния Христова
33
 
Вече в поне девет германски провинции хора, които още не са били наред, са били имунизирани срещу коронавируса, сочи проучване на агенция ДПА. Сред тях има местни политици, духовници, пожарникари и полицаи.
 
"Въпросът е свързан с една много сложна логистика. Винаги може да се случи в момента на ваксинация да отпаднат хора, които са заявили желание. Когато дозите са подготвени, имаш два варианта - или да ги изхвърлиш, или да ги дадеш на някого, който има възможност да се появи навреме", коментира пред Bulgaria ON AIR д-р Борис Таблов - анестезиолог и реаниматор в Германия.
 
Според него ако отзвукът oколо скандала е станал твърде голям ще има и санкционирани.
 
Канцлерът Ангела Меркел изрази разочарование от слабия старт на ваксинационната кампания.
 
"Най-вероятно проблемът е комплексен. Заявката на ваксините се случи некоординирано и трябва медицинските експерти да дадат отговор какво са посъветвали Съюза. Отличниците - Великобритания, Израел, САЩ са реагирали най-рано и са поръчали големи дози. На тази база със солидарния модел на разпространение в ЕС и недостатъчните доставки, всички страни срещнаха трудности", коментира д-р Таблов.
 
Той добави, че голяма част от експертите в Германия смятат, че ваксинирането е сложен логистичен процес, но все пак процесът напредва.
 
В Германия действащите ограничения срещу коронавируса ще останат в сила до 7 март. 
 
"Има умора. Тя се забелязва най-ясно по време на дискусии преди всяко следващо решение на правителство. Локдаунът в Германия започна в средата на ноември. Вече 3 месеца животът практически е силно ограничен", обясни анестезиологът.
 
Според него обаче, преждевременното облекчаване на мерките на база на относително добри резултати ще доведе до ново затваряне в следващ етап. 
 
"Мека стратегия на фона на нарастващи числа е доста рисковано. Аз съм на страната на тези, които са за по-разумен подход", категоричен бе специалистът.
 
Той обясни, че в момента магазините за нехранителни стоки, ресторантите, кафенетата, музеите или спортните съоръжения ще остават затворени, а учебният процес в страната се провежда дистанционно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как е мишоци? Плоска ли е земята...
22
1
 
11
 
! Отговори
Стефанов преди 3 години
Абе на тоя Таблов няма ли кой да му каже да млъкне,само простотии говори .Да си гледа медицината ,да не се прави на шаман.Аман от гададели
21
2
 
12
 
! Отговори
Ристиенин преди 3 години
Стойте затворени 170 години. Халал да ви е.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АзНе е лошо да се прегледаш при психолог.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20Факта, че си нeграмотен, а даваш мнение е твърде красноречив...
18
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ Е ЕДНА ДЕБЕЛО СКРОЕНА И СЪШИТА С БЕЛИ КОНЦИ ИЗМАМА ОПРЕДЕЛЕНО ИМА МНОГО ЕФЕКТИ РАЗБИРА СЕ ПОВЕЧЕТО УРОДЛИВИ МИСЛЯ, ЧЕ Е КРАЙНО ВРЕМЕ ТЕЗИ КОЙТО СИ НАВИХА НА ПРЪСТА ТАЗИ ГНУСНА ИГРА ДА СЕ ОСЕТЯТ И ДА ПРЕКЛЮЧАТ С ИГРАТА НА ПАНДЕМИЙ, ЧЕ РЕОТАНЪТ ЗАПОЧВА ЯКО ДА СЕ ЗАЧЕРВЯВА И НЯКОЙ ИЛИ ВСИЧКИ ЩЕ БЪДЕМ ИЗГОРЕНИ ДО ВЪГЛЕН
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следва нов нюрнбергски процес за всички участници в ковид представлението.
16
1
 
13
 
! Отговори
оЛе преди 3 години
Като го гледам този дебелан е в рискова група. Предлагам му да го съкратят от работа, да си седи вкъщи и цял ден изявени милиардери да му говорят, колко е хубаво, че е затворен и без пари. Ама няма грип!!!!
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пускайте по една атомна бомба унищожете всички и всичко и да се приключва с тая агония. Отвори,затвори... излизай , не излизай...Работи, не работи....,,, то къв живот е туй
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, да, ще свърши, трай коньо за зелена ливада.
13
3
 
22
 
! Отговори
Четете преди 3 години
Взима заплата, бонуси, викат го по медиите да си чешка егото, дреме му за икономика, работни места и туризъм. Колкото повече локдаун има, толкова той е на далавера, толкова по-велик и важен се чувства. Другите хора са просто разпространители и безделници. А той е велик - на първа линия, на фронта.
12
2
 
19
 
! Отговори
Брекзит преди 3 години
Скапаха най-силната икономика в ЕС.
11
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ново затваряне води отварянето на училищата.
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм "антиваксър", аз съм "анти-експериментална-неработеща-генномодифицираща-псевдоваксина". Но също не искам да комуникирам с нефункциониращата мисловна дейност на "ваксърите", които от облака на надеждите и фантазиите, отхвърлят всякакви доводи против тази безумна, безполезна кампания за "ваксиниране".
9
6
 
29
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Вместо да пуснат младите и здравите хора да го завъргяг този вирус и да изчезне те правят някакви абсолютно безумни затваряния. Сега като се затворите, вируса ще изчезне ли? Не. След три седмици като се отворите ще ви налази отново. Така цял живот, докато на гражданите не им писне и не излезнат на улиците.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...и така до безкрай.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто се поинтересувайте от ситуацията в Непал, и ще разберете всичко, което е необходимо - за вируса, за мерките.
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Лекар в Германия: Разхлабване на мерките води до ново затваряне"В Беларус пък не са въвеждали мерки, за да ги отпускат и следователно там ситуацията е осезаемо по-добра. Я да погледнем статистиката, дали са гътнали всички от този страшен виpо3? Не са всички. Я да видим как се справят спрямо ЕС по смъртност? О, но как е възможно, те не носят маски и нямат локдауни...
5
7
 
16
 
! Отговори
Клаус Ш. преди 3 години
Само така! Вечни мерки! Вечно затваряне! Излизане само за ежемесечна ваксинация!
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя на снимката уж лекар защо така по физиономия ми прилича на ганьовец ? Или така ми са струва ?