Заради "ниската вода" каналите на Венеция пресъхнаха

Лодки и гондоли заседнаха в калта
28 фев 2021 15:36, Нели Христова
11
Заради "ниската вода" каналите на Венеция пресъхнаха
Снимка: БГНЕС

Някои канали във Венеция пресъхнаха заради необичайно ниските води няколко месеца, след като градът в лагуната беше наводнен, съобщи в. "Индипендънт".

Лодки и гондоли заседнаха в кал, след като нивото на водата спадна до минус 48 см. През декември миналата година приливът наводни площад "Свети Марко" и предизвика щети на магазини и други бизнеси. А през ноември 2019 г. Венеция преживя най-лошото наводнение от повече от 50 години заради прилив от 187 см. Тогава повече от 85 процента от града беше наводнен, включително и катедралата "Свети Марко" - шестият път за 1200 години.

Голямото наводнение през ноември 2019 г. също беше последвано от необичайно силен отлив, подобен на сегашния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Gaber преди 3 години
Който иска Венеция - да прави молебен за дъжд. То след дъжд, става кат венеция тука. Справка Декември-Януари.хаха.
9
5
 
5
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
Ами да си направят шлюзи бе - толкова е просто. Пак аз трябва да им давам акъл.На всички входове за морска вода от към морето се построява по един шлюз и като падне нивото затваряте шлюзовете и гондолиерите пак ще имат работа и ще ни пеят О соле мио.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тъкмо ще почистят дъното
7
3
 
12
 
! Отговори
Е преди 3 години
Ньали уж имаше глобално покачване на нивото на океаните !!? Да се чуди вече човек на кого да вярва !
6
0
 
20
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Баце, че им върже един тръбопровод, ама само да си направят сметката, оти тоя до Перник стъпи към 30млн, а до Венеция ще е по соленко.Иначе до Анонимния дето не е ходил във Венеция - нищо не си пропуснал!! Това е италианското ми разочарование.Отиди във Флоренция да видиш приказен град, а ако все пак решиш Венеция, *** март, април, че след това става топло и тоя канал смърди яко на кенефф.
5
0
 
11
 
! Отговори
бг туристи преди 3 години
Не дигнат ли нивото няма да им стъпиме!
4
2
 
15
 
! Отговори
СПАСИ ВЕНЕЦИЯ преди 3 години
Всеки да вземе по литър и половина бутилка, да я напълни на чешмата и да отиде да я излее в най-близката река. Тези реки се вливат в морето, а моретата са свързани, и като вдигнем нивото на Черно море, ще помогнем на Венеция! Ще стане, само ако всички го направим!А, да, също се вакцинирайте.
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали направиха дига, че им идвала много вода и се новоднявали сега да седят на сухо акъллии, то ако е трябвало да има дига там хората са щели да направят още преди сто години.
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От глобалното затопляне почна да се изпарява морето. Ужас, не бях очаквал.
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Венеция ми е Перловската "река", с която шопите се гордеят ! На село канала за поливане от езерото ни е по-широк ! Знаят те к'во е река и бедствие ! Пфф ! Минат покрай някоя локва и си мислят,че са в Рилските езера ! Шопи баце !