Как ще се промени животът за отказващите ваксина срещу COVID-19?

Не е ясно колко дълго време след ваксините хората ще имат имунитет
Обновена: 5 мар 2021 19:15 | 5 мар 2021 18:22, Анисия Иванова
289
Как ще се промени животът за отказващите ваксина срещу COVID-19?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Въпросът по отношение на ваксините срещу Covid-19 не е само за това кой ще може да пътува свободно или да си позволи посещение на кино. Бизнесът обмисля все по-сериозно дали да не изисква от служителите си да се ваксинират, за да продължат работа, пише Bloomberg. В Ню Йорк сервитьор вече беше уволнен от ресторанта, в който работи, тъй като е отказал незабавно да бъде имунизиран.

В Израел бизнесът беше подкрепен от система, внедрена от правителството, която позволява достъп до фитнесите, кината и ресторантите за ваксинирани жители или такива, които наскоро са преболедували Covid-19. Други страни обмислят подобни мерки, които ще създадат двупластова социална структура, забранявайки на неваксинираните да се присъединяват към ежедневни активности в опит да върнат живота към нормалността и да насърчат хората да се имунизират.

Американският президент Джо Байдън нареди през януари на членове от неговия кабинет да направят оценка на възможността за създаването на система за издаване на електронен сертификат на ваксинираните.

Във Великобритания правителството на премиера Борис Джонсън преразглежда употребата на вътрешен пропуск за ваксинирани, въпреки че не се очаква консенсус да бъде постигнат до юни.

Дискусиите не са така напреднали на места като Австралия и Хонконг, където вирусът е сравнително под контрол и активности като храненето навън вече са възможни макар и със задължителен QR код. За Китай и голяма част от Азия основният фокус е върху това дали паспортите за ваксинирани могат да позволят стартиране на международните пътувания.

Доказателството за ваксинация е трансгранично изискване под някаква форма от години. Необичайното в случая е идеята за ограничаване на ежедневните активности у дома или на работа в зависимост от ваксинационния статус.

Все още компаниите се опитват да установят как да върнат служителите обратно в офисите бързо и сигурно.

Главният изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън заяви, че няма да изисква служителите на банката да се ваксинират. “Трудно е да го направим задължително. Има закони за това”, посочва той.

Израел работи по създаването на закони, които да определят какво могат да изискват компаниите, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Според някои работодателите не винаги трябва да имат правото да питат служителите си относно ваксинационния им статус. Амир Фухс, старши изследовател в Израелския демократичен институт (Israel Democracy Institute), посочва, че е разбираемо за някои професии, но не би трябвало да има по-широко позволение за компаниите, тъй като това е въпрос на медицинска неприкосновеност.

Нещата изглеждат по-ясни в индустрията на пътуванията. Базираната във Великобритания Saga Cruises изисква от всичките си потребители да бъдат ваксинирани 14 дни преди пътуване. В Австралия главният изпълнителен директор на Qantas Airways Алан Джойс заяви, че ваксинирането ще бъде изискване за международните пътуващи и е вероятно да стане необходимо преди отпътуване в глобален мащаб.

Във Великобритания скорошно проучване предполага, че макар британците като цяло силно да подкрепят ваксинационните паспорти, те не са така убедени по отношение на изискването им при посещение на заведение.
Експертите се тревожат, че все още не е ясно колко дълго време след ваксините хората ще имат имунитет. “Зеленият пропуск” на израелското правителство е валиден за около шест месеца, след като бъде поставена втората доза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат нормален живот,а не искат да се ваксинират. Така ще е
46
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се почва и в третия райх е било така първо ти отнемат малки права, като да излизаш когато иска, после ти отнемат бизнесите и последната фаза е да те вкарат в концентрационнен лагер.
45
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има ли някакъв сайт в който да следим движението на ваксинираните (ГМО организми)?Трябва да се информираме къде са нехората все пак.
44
8
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До да,да ама неМнoгo ми e интeрecнo кaк щe прaвят кoнтрoл нa нaceлeниeтo, aкo вcички от раз cи зae+++eм aйфoнитe нa жълтитe пaвeтa! Щe имaт eднa кaмaрa eлeктрoнни шпиoни c пaдaщи бaтeрии и близкo дo нулa нaceлeниe зa кoнтрoлирaнe/щoтo имa и приcтрacтeни към фeйcвaнe кaтo към дрoгa/ ! Щoтo и прeз cмaртфoнитe cтaвa cлeдeнeтo и кoнтрoлa! Знаят ти пулс, кръвно...! Зaтoвa им e 5G мрeжaтa и нa Мъcк cпътницитe : зa дa ти хвaнaт мecтoпoлoжeниeтo дo милимунд!
43
7
 
28
 
! Отговори
Щото преди 3 години
Един ден хората ще тръгнат по улиците с желязото и тогава ще разберат смисъла на това да траеш,траеш....
42
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще свикнем и ще го приемаме за нормално.Както приемаме за нормално скенера на входа на летищита.
41
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На ваксинираните как им се промени живота? Трябва ли да носят маски? Могат ли да се заразят?
40
5
 
33
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Вуйчо ВаньоТия рeптили кaктo ca я пoдкaрaли нoкдaун cлeд лoкдaун и пaк, и пaк прecoлихa мaнджaтa тa чaк гoрчи! Лacтикa издържa нa oпъвaнe "дo" и кaтo гo прecилиш ce къca! И нe знaeш къдe щe ce cкъca и къдe щe изплющи!Хубaвo e изцялo и oтвcякъдe дa кoнтрoлирaш нaрoдoнaceлeниeтo, cлaдкa рaбoтa e! Въпрoca e дoкoгa щe уcтиcкaш c кoнтрoлa и нямa ли дa ти излeзe прeз нoca!?И се развъждат мутант след мутанта, щам след щама и няма да има край! Само и само да наложат пълен контрол на населението!
39
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С изключение на дискриминационни забрани с нищо, ама ще видим на ваксинираните как ще им се промени живота.
38
5
 
57
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Обикновен Фашизъм! В световен тираж! Прозореца на Овъртон, но в ускорен вариант. Работодателите "обмислят" да уволнят отказващите. Обмислят или се слагат на правителствата? QR код, а това "...двупластова социална структура, забраняваща на неваксинираните да се присъединят към обичайните активности.." е направо цинично. Просто - геноцид. Остава само да разберем на кой служи трескавото и неприкрито налагане на ваксините. Май теориите за конспирация не са само теории.
37
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До преди 30 години никой не вярваше, че за да се качиш на самолет ще трябва да минаваш щателна проверка, че нямаш право да носиш течности повече от 150 мл. остри предмети, дори ножички за нокти..След 20 години никой няма да вярва че е било възможно да се качиш на самолет, без ваксинационен паспорт, 3 вида ваксини и 2 вида тестове и 5 вида декларации.
36
18
 
11
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Според тебе баба ми колко пъти в годината е ходила на Халкидики?Гърците ще умрат от глад ако не е туризма.---Явно не са умрели от глад баба ти като не е ходила. И без теб ще оцелеят :)
35
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bylgarite schte sa s maski 500 godini slede drugiq svst pomnete
34
5
 
19
 
! Отговори
Che gevara преди 3 години
Za svobodata trqbva da se voiuva dragi bg ovse.Vie iskate vse darom nqkoi da vi q dade ma nqma.
33
13
 
48
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Единственият изход е колективен бойкот на човечеството срещу ваксината, но една година нон стоп промиване на мозъците, посредством медиите на NWO, и хилядите препоръки и заплахи от тъппи или платени уж "специалисти" дадоха резултат и бая голяма част от стадото повярва на лъжата ковид.Сега заради глупоста на тъппия (за който кВото кажат по ТилИвизора е истина) ще страда и мислещия.
32
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто е - който ще иска да пътува примерно до Гърция ще се нареди на опашка за безплатна ваксина само и само да спести постоянното бъркане в носа за по 120 лв на човек.------ Според тебе баба ми колко пъти в годината е ходила на Халкидики? Гърците ще умрат от глад ако не е туризма.
31
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината: С неизвестен срок за действие, също така не не известно дали ще предпазва от новите мутацииНормалните хора: Според мен по-добре ще бъде не трябва да бързаме с несигурните вак...Хората, направили ваксинация: Антивъксарите, ааааа, земята им е плоска, аааа
30
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Sled kato sys sigurnost ne znaete kolko dni imunitet dava vaksinata zaschto iskate xorata da se vaksinirat kato imunitet ili nqma ili e den do pladne a?????????
29
5
 
41
 
! Отговори
Бацил преди 3 години
Времето ще покаже каква глупост е всичко това свързано с ваксините!
28
10
 
63
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Самият насилствен начин подсказва, че тук нещо не е наред, такова насилване не е имало преди 50 г. с ваксината против Едра Шарка, а тя има смъртност за всяка възраст и здравословно състояние от около 50%. Тук говорим за болест със смъртност под 1 на 10 000 до 40 г. 2 на 1000 до 60г. и 12-15% над 80г. макар че над 80 смъртността от всичко е над 10%. Отделно ако 10 са ваксинирани във фитнеса и аз не съм, от къде ще се заразя и дори да се заразя, тях какво ги бърка, те нали са защитени?